Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Age of Gantia - System Informowania o Wydarzeniach

Thorin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

image.png

8027714322254071291705.png

*Oświadczam, że jest to wersja pokazowa, gotowe w skrypcie już na naszym FP

System Wydarzeń - jest to pewnego rodzaju znany dotychczas " Kalendarz Eventów", lecz u nas został on nieco zmodyfikowany.

Cały System został wymyślony przeze mnie, póki co przedstawiamy wam pokaz ss, na dniach na naszym FP i tu w temacie pojawi się film prezentujący owy system.

Streszczając działanie tego Systemu..

2971614320637061291705.png

Po kliknięciu na określony dzień miesiąca wyskoczy nam okienko, widoczne na pierwszym gui:

(Które informuje nas czy w tym dniu odbywa się jakiś event)

1612814320637061291705.png

Powyższe okno "informacyjne" , opowiada nam o systemie i o tym jaką funkcję pełni.

Jest to w pewnym stopniu button kierujący do okienka informacyjnego, opowiadającego szczegółowo o całym systemie.

m.in przedstawia tabelę określającą co wyświetli się podczas kliknięcia na określony dzień miesiąca.

Gui zawiera także inne gui(okna) wspomagające:

9389914320637061291705.png

U na serwerze wykonany będzie autorski event, który w świecie Age of Gantia nosi nazwę "Specjal Gantia", jest to event, który

w szybki i łatwy i przyjemny sposób pozwala dorobić się każdemu graczu w grze, stanowi on masowe rozwinięcie naszej postaci podczas gry początkującej.

Taki event ma swoje wyznaczone miejsce pod buttonem "Event Specjalny", lecz nie każdy będzie pamiętał o tym by klikać co jakiś czas button by sprawdzić czy dany event się odbywa..

Administracja parę godzin przed wystartowaniem eventu specjalnego będzie was informować o nim, na stronie/forum i w grze, lecz nie zawsze czasami po prostu event

może się odbyć niespodziewanie bez zapowiedzi, jedynie administracja da znak "Event specjalny rozpoczął się [czas x miejsce y]"..

1985914320644101291705.png

Powyższe okna są tylko oknami informacyjnymi, pozwalającymi w szybki i bezpośredni sposób przedostania się na forum/stronę..

1EPZ6G.gif

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W miarę estetycznie to wygląda tyle, że na 1 ss'ie spier*olil wam "X". Pozatym całkiem spoko pomysł :>

Aaa no faktycznie, dzięki. - Już poprawiłem.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Padnie tak szybko jak nestium, na c**j drążyć temat? nie masz kasy? wyjdź z domu. 

­

Dlaczego piszesz mi o nestiumie ? Ja go prowadziłem? Nie, zbłądziłeś. 

"Nie masz kasy?, wyjdź z domu" :P

1EPZ6G.gif

Opublikowano

mi się nie podoba, chcecie z graczy zrobić jakiś inwalidów, może niedługo będzie serwer, że nawet nie trzeba pobierać clienta, bo lvl można nabić przez stronę...

lepiej skupić się na bugach niż na takich pseudo systemach.

Opublikowano

mi się nie podoba, chcecie z graczy zrobić jakiś inwalidów, może niedługo będzie serwer, że nawet nie trzeba pobierać clienta, bo lvl można nabić przez stronę...

lepiej skupić się na bugach niż na takich pseudo systemach.

Jeśli dla ciebie kalendarz eventów to wielki "bug" i wnosi przeogromne zmiany rozgrywce to mnie zadziwiasz. 

My i tak będziemy ustawiać harmonogram eventów co każdy miesiąc więc po co mają iść na strone skoro mogą kliknąć na button i im się to wyświetli.

Nie widzę sensownego argumentu przeciw temu systemowi.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

No, no.. Świetny pomysł, chociażby ze względu na to, że mimo umieszczonej informacji jak byk na stronie głównej i tak wchodząc na serwer otrzymuje się pełno pytań typu "Kiedy Event?" itp. Odejmujecie sobie troszkę "pracy", gdyż odpowiadanie na to samo pytanie enty razy robi się irytujące, a graczom zaś dodajecie komfort, no i rozwiązanie genialne dla leniuchów, którym nie chce się wejść na stronę główną/forum. Mi się osobiście bardzo podoba. 

Opublikowano

No, no.. Świetny pomysł, chociażby ze względu na to, że mimo umieszczonej informacji jak byk na stronie głównej i tak wchodząc na serwer otrzymuje się pełno pytań typu "Kiedy Event?" itp. Odejmujecie sobie troszkę "pracy", gdyż odpowiadanie na to samo pytanie enty razy robi się irytujące, a graczom zaś dodajecie komfort, no i rozwiązanie genialne dla leniuchów, którym nie chce się wejść na stronę główną/forum. Mi się osobiście bardzo podoba. 

To jest właśnie sens tego systemu, sam jestem graczem i wiem, że żmudne spoglądanie na forum czy na stronę jest czasami denerwujące, a przecież można zastosować to co my wprowadziliśmy, kliknięcie na button i wszystko ładnie przedstawione :D. Dzięki.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

No muszę przyznać, że jest to bardzo estetycznie i pięknie zrobione! Aż dziwne, że nikt inny na to do tej pory nie wpadł bo pierwszy raz się z czymś takim spotykam.Podoba mi się! I dobre rozwiązanie aby po raz dziesiąty jak nie setny słuchać tych irytujących pytań od graczy "Kiedy jakiś event?".

Opublikowano

Fajny interface systemu.Kto u was koduje takie rzeczy?

Interface sam przystosowałem pod ten system, a skodował to nasz koder ;P

1EPZ6G.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...