Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Dodanie działu Shards of War

Gość Hya

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Co sądzicie o dodaniu działu gry "Shards of War"?

Opublikowano

@TheGrubyLolek Tutaj proszę linki do filmów od youtuberów

Shards Of War jest to gra darmowa, w której masz 16 postaci, które możesz kupić, ale co wtorek jest nowa rotacja.

SoW jest trochę podobny do lol'a ale wiele się różni np: w lol'u musisz mieć skila. Ja osobiście grałem w lol'a i powiem, że cienko mi to szlo, jak zacząłem grać w Shards'a to już mi dobrze szło np grałem taki mecz w, którym grałem medykiem flatline i miałem staty lepsze niż zabójca oraz Atak.

Tak jak mówiłem jest 16 postaci, które są podzielone na 4 kategorie: Tank, Atak, Zabójca, Medyk/Support.

Masz 3 rodzaje gier, na boty, na ludzi oraz na znajomych.

Po wybraniu danej gry, wyszukuje Ci ludzi, nie musisz od razu pisać jak w lol'u "Bot, Mid, Jungla. Top" tylko tutaj każdy idzie gdzie chce, są 3 linie. Wybierasz postać i Ci się ładuje. Po załadowaniu grasz :D i tutaj są levele drużynowe, nie jak w lol'u każdy gracz ma swój lvl. Jest tu dragon, który po zabiciu jest u was na midzie i idzie do przeciwników i bije wszystko co mu stanie na drodze. Postacie mają od razu max skile, je się nie ulepsza, a na 6 lv jest ult. Chodzi się WASD a lewy przycisk to atak, a prawy to taki skil. Tutaj się strzela, nie biję jak w lol'u tylko strzela z broni. Dostaje się XP za zabójstwa oraz asysty.

Tutaj masz lvl'e postaci i misję, dnia np nie robisz przez 3 dni to masz 3 misje, się nie usuwają.

Tutaj masz plecak, który na początku kupujesz, potem ulepszasz. Białe itemy, zielone, niebieskie, fioletowe i pomarańczowe chyba. Max lv 30.

Sory, że tak byle jak napisane, ale jest, jeśli  ktoś ma pytanie, to śmiało zadawać 

Pare ss

Na pierwszym ss jest ukazane tworzenie przedmiotów, jest ich 12. Robisz plecak i wkładasz itemy od A-F i potem w grze wybierasz jeden spośród 3.

xOcCGpm.jpg

Na drugim ss jest sklep, można kupować sentlerów (bohaterów, postacie) za monety w grze lub złote, coś jak rp w lolu, są za 5tyś, 10 tyś i 12tyś tych co można w grze zdobyć.

VPkzMZZ.jpg

Na trzecim ss są ukazane misję, które dostajemy codziennie inne. Za nie dostajemy hajs oraz XP (doświadczenie)

yUmz3wD.png

Pasjonat
Opublikowano

Może i coś zmienione, ale to widoczne, że wzór na lola był. Moim zdaniem całego działu poświęconemu tej grze nie ma sensu robić, bo zbytniego ruchu by nie było. Może jakaś dodatkowa kategoria.

Na samodzielny dział nie.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Może i coś zmienione, ale to widoczne, że wzór na lola był. Moim zdaniem całego działu poświęconemu tej grze nie ma sensu robić, bo zbytniego ruchu by nie było. Może jakaś dodatkowa kategoria.

Na samodzielny dział nie.

Czemu od razu zakładasz, że nie byłoby ruchu?. Gra ma zaledwie rok, zapewne lol po roku nie był tak popularny jak teraz.

Właściciele gry się starają, nawet dla Rusków zrobili od dzielną grę.

10 Maja (Niedziela) odbył się turniej w którym było do wygrania 900€ wystarczyło tylko stworzyć swoją drużynę lub dołączyć do jakiejś.

Ostatnio był turniej youtuberów w którym było do wygrania 3tyś€. Youtuberzy z całego świata musieli stworzyć sobie drużynę która składała się z 5 osb. z nim.

Gra się różni dużo od lol'a np, za wbijanie lvli postaciom dostaje się hajs, w lol'u to jest ale od nie dawna, a w SoW od dawna.

W lol'u jest tak, że jak jakaś linia zrypie sprawę i na fiduje kogoś to już ma drużyna przerypane, a w Shards jest tak, że lvl dostaje drużyna i np jak jest różnica 10 lvlowa to może uratować tylko i wyłącznie dragon, bądź zgrana drużyna, dużo robi flatline lub Gemini (medycy), którzy regenerują hp, bądz tank bastion.

Dzięki Ci przyjacielu za Tak, na pewno będę się starał, tak, by ten dział cieszył się dużą popularnością.

Opublikowano

To jest taki „LOL” albo coś w tym stylu w wersji dziwnych robotów? W sumie można dać szanse takiemu działowi, jestem na tak.  ;)

Opublikowano

Ogólnie kojarzę skądś tą grę, można dać jako dział testowy, nie przyjmie się to out.

Opublikowano

Super gra, na prawdę miło by było, gdyby zawitała na MPC. ­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Dobrze, że mi o niej przypomniales. Na początek może być jako dział testowy.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Ja osobiście jestem na NIE, a dlaczego? To proste... wydawca, nie rozumiem dlaczego jak BP robi grę słabą to jakąś w nią grają, a tutaj robią ,, umiarkowaną '' i jest na to wielki hype. Z resztą robili dość podobną gierkę i ją zamknęli, bo mieli mało graczy. Zapytacie się co to ma wspólnego z grą ? A no to, że gry BP na początku są super, świetne, a po roku czy dwóch latach zrobi się to co w DO i będzie się do tego działu zaglądać tylko, żeby znaleźć jakiś malutki wspomagacz. Nie wychwalajcie mi gry, bo ja wiem jak są w stanie zepsuć grę.

Hmm... chociaż w sumie tak było z działem DO, więc może jakiś malutki dział testowy nie jest złym pomysłem ;)

pyhvh7E.png

Opublikowano

Ja osobiście jestem na NIE, a dlaczego? To proste... wydawca, nie rozumiem dlaczego jak BP robi grę słabą to jakąś w nią grają, a tutaj robią ,, umiarkowaną '' i jest na to wielki hype. Z resztą robili dość podobną gierkę i ją zamknęli, bo mieli mało graczy. Zapytacie się co to ma wspólnego z grą ? A no to, że gry BP na początku są super, świetne, a po roku czy dwóch latach zrobi się to co w DO i będzie się do tego działu zaglądać tylko, żeby znaleźć jakiś malutki wspomagacz. Nie wychwalajcie mi gry, bo ja wiem jak są w stanie zepsuć grę.

Hmm... chociaż w sumie tak było z działem DO, więc może jakiś malutki dział testowy nie jest złym pomysłem ;)

Przyjacielu jak jedna gra się nie udała to nie znaczy, że druga również się nie uda.

Co mogą stracić robiąc testowy dział Shards'a? nic?, a nóż przyjmie się gra na forum i będzie się cieszył popularnością dział

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...