Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wersje GTX 970

RockYea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim!

Niedługo oddaje na gwarancję swoją MSI GTX970 Gaming 4G z powodu cewek. Zastanawiam się nad zwrotem pieniędzy ( blisko 1700 zapłacone w miejscowym serwisie ), i kupno na morele na własną rękę i odbiorze aktualnie dwóch promocyjnych gier.

Teraz pytanie która z tych trzech kart byłaby najlepszym wyborem, czy może jednak zostać przy Gaming 4G od MSI.

Oto karty które rozważam, nie jestem fanboyem żadnej firmy więc firma nie gra roli. Liczy się wykonanie, wydajność i brak huraganu w obudowie.

Wersja Zotac'a

http://www.morele.net/karta-graficzna-zotac-geforce-gtx-970-amp-omega-core-edition-4gb-ddr5-256-bit-hdmi-dvi-3xdp-zt-90106-10p-710777/

Wersja MSI 100ME

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-970-gaming-100me-4gb-gddr5-256bit-hdmi-dvi-dp-gtx-970-gaming-100me-719129/

Wersja Asusa Strix OC

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-strix-geforce-gtx-970-4gb-ddr5-256bit-dp-hdmi-dvi-strix-gtx970-dc2oc-4gd5-649210/

Moja obecna wersja karty

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-gtx-970-gaming-4096-mb-ddr5-gtx-970-gaming-4g-649152/

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

znajomy ma zotaca i nie narzeka. W zalmanie z3 plus mu się mieści

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

nie ma najszybszych...

Na gigabyte nie patrz bo już widziałem jak zawiódł z chłodzeniem. Za głośna jest serio. Za dużo obrotów na minutę ma

Powiem Ci tak. Jeśli nie będziesz podkręcał karty bierz Zotaca. Jeśli masz zamiar podkręcać, bierz Asusa lub MSI bo są cenowo podobne. Jeśli będziesz chciał dodatkowe chłodzenie, koniecznie kup backplate.

Opublikowano

zależy o co pytasz. Wyżej już Ci wymieniłem co ma najlepsze chłodzenie

Opublikowano

Z góry ci powiem żebyś nawet nie liczył na zwrot kasy za kartę zwłaszcza w cenie zakupu ( jeśli  jednak uznają dostaniesz 50-60% ceny sklepowej )  i po użyciu pewnie gier znajdujących sie w zestawie.

Nie masz żadnego prawa do zwrotu pieniędzy za zakupiony towar kiedy nie jest uszkodzony i zgodny z opisem. Zresztą czas na ustawowy zwrot już pewnie dawno przeminą.  

Możesz jedynie starać się o wymianę na podobny model lub lepszy za dopłatą po kilku naprawach. 

Aktualnie serwisy MSI wymieniają cewki na naprawie gwarancyjnej albo na karty w nowej  wersji z nowymi cewkami. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Gier nie dostałem więc samoistnie ich nie wykorzystałem. Karta kupowana nie więcej niż miesiąc temu, a cewki piszczą niemiłosiernie.

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Najlepszą wersją GTX 970 jest według wielu testów GTX 970 EVGA w wersji For The Win. Umieszczono w niej półpasywne chłodzenie, więc przy temperaturach do 60 stopni nie będą Ci hałasować wentylatory. Jest też fabrycznie bardzo dobrze podkręcona. Tradycyjnie jak w każdej wersji GTX 970 dostajesz klucze na Wiedźmina 3 i Batman: Arkham Originis. :) 

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Słuchajcie jest jeszcze jeden problem. Kupiłem karte i inne komponenty w lokalnym sklepie ( AVIS ), wspomniałem o ofercie Wiedźmina 3. Stwierdził że jeśli dostanie, to na pewno ją mi wręczy. Jednak gry niestety nie dostałem, on twierdzi że nie było w boxie i nie ma informacji o niej. Co mogę w tym wypadku zrobić i jak najlepiej powiedzieć żeby zareklamować karte z powodu cewek?

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

A teraz jeśli przyślą kartę z gwarancji, prosto z MSI, jest szansa że obecna promocja spełniona zostanie?

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...