Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna

TurboX7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zakupić sobie do mojego komputerka kartę graficzną i nie wiem jaka byłaby najlepsza , jeśli chodzi o wydajność w grach. Dodam iż mam na ten wydatek +1000 złotych ; ). Jestem skłonny kupić z strony " newegg.com" ,bo tam są fajne ceny kart ale nie znam się za bardzo , więc zwracam się do Was ;)

-Procesor: Intel Core i5 3340

-Pamięć RAM: 8 gb DDR3

-Płyta główna: Gigabyte Technology ( chyba to jest to)

Jak trzeba byłoby podać jeszcze jakieś informacje o komputerze to podam. Z góry dziękuję za pomoc  :D

Opublikowano

podam wszystko co tam miałem napisane na zasilaczu: ocz technology zs series power supply 750W

Coś takiego

mogę fotkę tego dać jak trzeba

Opublikowano

zasilacz jest dobry/markowy i duża moc więc możesz zrobić tak kupić jakąś R9 280x 

podaj nazwę płyty głównej bo bez tego mogłbyś dołożyć ramu ale narazie 8gb starczy do gier ale i tak podaj nazwę płyty ściągnij program "Everest"

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Nazwę płyty głównej weźmie po prostu z płyty głównej (wystarczy otworzyć obudowę, jak z zasilaczem). Druga sprawa to czy karta ma być nowa? Wydaje mi się, że zależy ci na nowej, ale pytam nie bez powodu. Na alledrogo(potocznie nazywane allegro) można okazyjnie znaleźć R9 290 używaną (oczywiście karta jest niemal nowa często, lub używana pół roku, rok) a cena jest sporo niższa.

I tak oto znalazłem ci za 930zł R9 290, link:

http://allegro.pl/sapphire-radeon-r9-290-4gb-ddr5-gwarancja-fv-mr-i5317284697.html

Oraz za 1200zł R9 290X, link:

http://allegro.pl/gigabyte-r9-290x-gwarancja-fv23-obnizka-i5324916528.html

Pytanie tylko na jakie ustępstwa możesz iść. Ja sam kupiłem nie dawno (2-3 tygodnie temu) używaną grafikę R9 270 (poza tym, że przyszedł R9 270X, bo koleś chyba trochę nie ogarnia modeli, nie wiem, taka przyszła), to karta była jak nowa praktycznie i sprawuje się super. W stresie osiąga 48 stopni, więc wynik naprawdę dobry (trochę pomaga dobra cyrkulacja powietrza w obudowie).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Nazwę płyty głównej weźmie po prostu z płyty głównej (wystarczy otworzyć obudowę, jak z zasilaczem). Druga sprawa to czy karta ma być nowa? Wydaje mi się, że zależy ci na nowej, ale pytam nie bez powodu. Na alledrogo(potocznie nazywane allegro) można okazyjnie znaleźć R9 290 używaną (oczywiście karta jest niemal nowa często, lub używana pół roku, rok) a cena jest sporo niższa.

I tak oto znalazłem ci za 930zł R9 290, link:

http://allegro.pl/sapphire-radeon-r9-290-4gb-ddr5-gwarancja-fv-mr-i5317284697.html

Oraz za 1200zł R9 290X, link:

http://allegro.pl/gigabyte-r9-290x-gwarancja-fv23-obnizka-i5324916528.html

Pytanie tylko na jakie ustępstwa możesz iść. Ja sam kupiłem nie dawno (2-3 tygodnie temu) używaną grafikę R9 270 (poza tym, że przyszedł R9 270X, bo koleś chyba trochę nie ogarnia modeli, nie wiem, taka przyszła), to karta była jak nowa praktycznie i sprawuje się super. W stresie osiąga 48 stopni, więc wynik naprawdę dobry (trochę pomaga dobra cyrkulacja powietrza w obudowie).

Tia szkoda tylko ze oba referenty nie dość że będą starsznie gorące to jeszcze głośne 

Opublikowano

@premul

Ma rację. No chyba że byś chciał kupic to + tego czekała by cię wymiana chłodzenia karty na jakiegoś gigabyte (choć też głośne dość jest)

btw. lepiej wziąć GTX970 ^^

czemu? mniejszy pobór prądu (koszty szybko się zwrócą bo Radek zjada prąd jak smok i na rachunku i tak trzeba będzie z czasem zapłacić różnicę w cenie :P) 

i jest cichsza. Radek jedynie jest cichy w wersji od sapphire.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

zasilacz jest dobry/markowy i duża moc więc możesz zrobić tak kupić jakąś R9 280x 

podaj nazwę płyty głównej bo bez tego mogłbyś dołożyć ramu ale narazie 8gb starczy do gier ale i tak podaj nazwę płyty ściągnij program "Everest"

zobacz na sreenie , mam nieznane nie wiem czemu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...