Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwsze dni w Minecraft

JOPE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ziomki! Mam pytanie na, które każdy może odpowiedzieć i po wymieniać się historią. Otóż pytanie brzmi: Jak pamiętacie pierwsze dni w Minecraft? Ja pamiętam to w sposób dosyć śmieszny :D Moim pierwszym domkiem było pomieszczenie 2x2 z dirta. Podczas nocy w MC odchodziłem od komputera i to tylko przez historię mojego kolegi z Herobrine xD A jak wy mieliście???

Jeżeli podoba Ci się ten temat, daj Lubię to!

f8TdSLx.png

Opublikowano

Ja na początku, bardzo dawno

Kopalem drewno, gdy się robiło ciemno robiłem dziurę w górze, pierwszej lepszej, wstawiłem drzwi i przez 10 minut czekałem aż nadejdzie ranek

Opublikowano

Heh pamiętam to doskonale. Pierwsze włączyłem poradnik, potem cos było o zrobieniu narzędzi. Ale nie umiałem włączyć craftingu, z 10min się zastanawiałem aż w końcu się udało. Zrobiłem domek w jaskini i jakos dalej sie to potoczyło.

Opublikowano

Ja pamiętam to tak, że kolega najpierw miał MC, dzięki czemu odkryłem tą grę. Przyszłem do domu, odpalam launcher i widzę przycisk Force Update. Zaznaczam tą opcję i wbijam do Bety 1.8 (gameplay'a nie pamiętam) i tak zaczęła się moja rozgrywka w MC.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

@jacekssj miałeś napisać jak wyglądały twoje pierwsze kroki w minecraft. Spojrzyj na komentarze wyżej, ale dzięki za komentarz ;)

f8TdSLx.png

Opublikowano

Ja 1 dnia zrobiłam duży domek z drewna na wodzie :p I w nocy wystraszyłam się mobów, więc całą noc siedziałam na wielkiej wieży z dirta :D

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@kavoweciastko podobnie miałem tylko że Ja na drewnianej :D

Dzień jak dzień, zapisywanie kordów gdzie jest mój domek z lepianki, cały czas otworzona przeglądarka i szukałem receptur, zbierałem przedmioty.

W nocy nie zdążyłem zajść do domku więc wykorzystałem drewno zrobiłem deski w wybiłem się 20klocków w górę bo szkielety mnie biły

W sumie, moją 1 wersją (co jest coraz mniej liczne) jest wersja 1.0 Beta z 2010r

A styl budowania pozostał :D tylko zamiast lepianek mam domek w skale wykuty

TEMAT

Opublikowano

Dzięki ziomki za udział! Z tego co widzę to podoba się Wam ten temat dlatego niech ten wątek będzie GORĄCY!

f8TdSLx.png

Opublikowano

zamek z piasku xD

Tak na serio to wykopałem chyba rów i na piasku z piasku zrobiłem ściany na wysokość 3 kratek. Pamiętam, że wtedy walczyłem z pająkami. 

Nova    tnXkN4Y.png    Regna

Opublikowano

Ahh, było fajnie,

pamiętam, jak miałem 7 lat, kurcze,

dom w cave'ie, domki z dirta. ;D

"Przemoc pisemna" niczego nie rozwiązuje.

Opublikowano

Moja pierwsza przygoda: 

pojawiłem się gdzieś na plaży i postanowiłem zbudować domek na drzewie (oczywiście z piasku)

i jak się denerwowałem wszystkie "normalne" klocki "wiszą" w powietrzu a to nie chce.

Jak byłą noc wystraszyłem się potworów i szybko na moje drzewko zasypane piaskiem mając nadzieję

że te potwory nie umieją się wspinać.... a w środku już trzy zombie na mnie czekały xD

Moje kolejne przygody już na serwerze hamachi:

Zrobiłem żart kuzynowi - w pobliskiej jaskini zbudowałem bramę do piekła i zamurowałem rudą węgla.

Kopie i nagle słyszy dziwne dźwięki - do dzisiaj ma mi to za złe.

Ostania przygoda: 

Kuzyn buduje z dirtu domek (już ma ściany i drzwi) a ja wbiegam do niego:

[ja] - nie wychodź...

[kuzyn] - co jest kolejny dowcip? 

*otwiera drzwi a za nimi creeper*

*booom*

[k] - teraz mi to naprawisz, ale już! 

[j] - ale...

[k] - żadnych ale

*kolejny creeper*

*boom*

[j] - ale jest ich więcej ....

[k] - super że to powiedziałeś, ale trochę za późno....

*jescze jeden* 

*boom*

*gracz nie przeżył*

[j] - dokładnie trzech

[k] - ....

Opublikowano

Zombie jak zombie, wałek spintem (myślałem że Shift i skradałem się :D )

Gorzej creeper, wiadomo Zombie uderzy, szkielet strzeli a co robi nasz kochany zielony dryblas :D

TEMAT

Opublikowano

Ja sprawdzałem nowinki z gier :D pamiętaj mojego szybkiego kompa :D

512RAM i 1GHz procesor to była moc :D większość gier chodziło płynnie, a teraz przy 4GB i 5GHz procku ledwo po 30wyciągam :P

Pamiętam jak budowało się zamki i denerwowało jak creeper rozwalił mur :D

-=-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Tak btw, jeżeli komuś jeszcze podoba się wersja 1.2.x może założymy na Hamachi serwer i pogramy sobie??

Nie ma tam konsoli do pisania na czacie więc jakiś TS3 albo czat hamachi i jedziemy w 5 tak z forum tutaj :D

Aktualnie gram (teraz) na 1.2.7 bo mnie zaciekawiłeś i wracam pograć na singlu więc jak coś można klupnąć serwer dla nas :P

Jakaś wersja z czatem i gitara

0 pluginów serwer postawi ktoś i udostępni mapę na LAN to pogramy bez logowania :O

TEMAT

Opublikowano

Ja pamiętam że grę miałem od kolegi.

Pamiętam że nie wiedziałem jak się nazywa Zombie I Creeper i wtedy nazwałem ich ogórkami :)

Jeżeli chodzi o dom to miałem go w ziemi wykopany.

Nie wiedziałem nawet jak się robi narzędzia.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Mój pierwszy dzień był taki, że zrobiłem dom w minecraft.
Potem sobie chodziłem w poszukiwaniu owcy itp.
Po kilku chwilach usłyszałem dziwny dźwięk, odwróciłem się - zobaczyłem steava z bialymi oczami ( Herobrine ) i mnie zabił.. To było dziwne, nie wiedziałem jeszcze nic o nim, nie przestraszyłem się bo myslałem że ktos ze mną gra na singlu xD
Potem chciałem go odnaleźć, lecz go nie widziałem.
To było w daaawnych wersjach, wtedy był Herobrine który zabijał bardzo szybko, lecz był podmianą jakiegos żadkiego moba

5120514749178281372145.png

Opublikowano

A ja tam pierwszy raz styczność z MC miałem na serwerze na modach gdzie jeszcze nawet nie wiedziałem co i jak się robi ale kumpel grał i jakoś to szło 

Opublikowano

Ja jak się zrespiłem to wydłubałem sobie chatkę w dirta w górze. Zginąłem, bo drzwi nie miałem  xD. Potem ogarnąłem trochę receptury i złoto wykopałem kamiennym kilofem... Różnie to było. Mój 3 domek był z 3 rodzajów belek :)

aw

Opublikowano

Mnie poraziła grafika jak zobaczyłem jak ktoś w to gra. Mówię sobie omg takie coś w XXI wieku.. Więc ściągnąłem żeby sprawdzić co w tym takiego. Tak zacząłem kopać norę na pustyni.
Ale moment w którym dowiedziałem się, że są narzędzia.. bezcenne xD

Opublikowano

Moja siostra, miała "kumpla", który grał w minecraft. Pobrała, okej... Ja jako siodmio czy tam sześcio latek, nie mogłem oderwać wzorku jak Ona w to gra. Potem nagrany poradnik, przez tego kumpla wyjawił nam trochę sekretów... Kliknęła "I", a potem mówi: Jak mam to skraftować, przecież to takie małe, a On tam ma aż trzy kwadraty! :(

Aaa bo trzeba zrobić crafting, aa okej. 

Budynek 2x2 z ziemi, drzwi, dziura w dachu - To były czasy. 

Jeszcze kiedy nie były zmienione dzwięki <33333

Ahh ta wersja Beta :3

P.S: Teraz ten Jej kumpel jest jej chłopakiem, bo ich spiknąłem. LOL :D

Opublikowano

Pamiętam, że do MC zachęcili mnie koledzy i jeden z lepszych, byłych polskich YouTuberów - JJJoker ;) No i standardowo lepianka z dirta, szukanie receptur i unikanie przeciwników. Zacząłem grać w pierwszej wersji beta. ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...