Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] 2 pytania Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

pod ostatnim moim tematem postanowiłem że zakupię serwer na pukawka.pl

i teraz pytanie

Czy warto byłoby zrobić serwer Factions?

Chodzi mi o starsze wersje minecraft np 1.2.5 a może jakis survival na beta 1.0 czy imnych wersjach?

I jeszcze jedno.

Na jakiej wersji minecraft najlepiej sie buduje? ( nie wiem czemu ale na 1.2.5 lepiej sie gra... )

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jeśli chodzi o gre takiego survivala to też wole starsze wersje. A takie serwery pvp itp. lepsze na wersje powyżej 1.6.4. Zrób na wersje 1.2.5 beta :) Chętnie zagram

Sprzęt na którym pracuje :)

PŁYTA GŁÓWNA ASRock Z87 Extreme3 PROCESOR Intel CORE I5-4670K 3.4GHz KARTA GRAFICZNA Gigabyte GeForce GTX770 KARTA DŹWIĘKOWA Creative XFI Titanium HD CHŁODZENIE SilentiumPC Fortis HE1225 ZASILACZ Be Quiet! Pure Power L8-CM-630W
PAMIĘĆ RAM Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 DYSK SSD Plextor M5 Pro 2,5'' 128GB DYSK HDD Seagate 1 TB Barracuda ST1000DM003 NAPĘD DVD SAMSUNG S224BB OBUDOWA SilentiumPC Regnum L50 Pure Black SYSTEM OPERACYJNY Windows 7 Professional

Opublikowano

Dobry pomysł z tym, żeby na starszej wersji coś zrobić. Może być to 1.2.5 lub 1.6.4. Ewentualnie 1.7.2 lub 1.7.4, ale pewnie chcesz coś starszego.

Ewentualnie polecam Ci zrobić też jail na 1.7.2 lub 1.7.4, gdyż mało jest takich serwerów na polskiej scenie.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Nie warto stawiać serwera na starych wersjach z prostego powodu: są one nie opłacalne. Dużo osób pisze, że zagrałoby na serwerze ze starszą wersją gry jednak jak przyjdzie co do czego to serwer świeci pustkami. Dodatkowo chcesz zrobić bardzo oklepany tryb jakim są gildie więc bez dużej reklamy ciężko będzie o graczy. Same serwery na wersjach alpha i beta obecnie nadają się jedynie do pogrania ze znajomymi przez takie bugi jak klonowanie bloków. Według mnie buduje się najlepiej na najnowszych wersjach gry, ponieważ daje nam do użytku największą ilość bloków i elementów dekoracyjnych.

Opublikowano

serwery oplaca sie stwarzać jak ma sie full ekipe do budowy, nie warto wgrywać nie swoich mapek, ponieważ gracze zaauwaza i bedzie lipa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...