Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Nazwy pluginu na sprawdzanie historii danego bloku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzialalo to tak ze prawym przyciskiem klikalo sie na blok i wyskakiwalo cos mniej wiecej takiego:

[PLAYER1] destoryed stone 11.05.2011 15:31:30

[PLAYER2] put dirt 11.05.2011 15:31:32

Opublikowano

Tak jak @kokain95 jest to plugin LogBlock. Pamiętaj że jeśli chcesz posiadać taki plugin np na swoim serwerze potrzebna jest lokalna baza danych MySQl. Bez podpięcia pluginu do bazy nie zadziała ci on.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMrthezyga3 wgrywasz plugin LogBlock na wersje mc odpowiadajaca twojemu serwerowi. Nastepnie powinien ci sie wygenerowac plik z configiem. Otwierasz go i tam masz ustawienia połączenia z bazą MySQl. Wpisujesz loginy , hasła , porty itd bazy danych zapisujesz plugin, restartujesz serwer i gotowe :D. Na jakim hostingu posiadasz serwer jeśli można wiedzieć? Bo nie wszystkie hostingi mają wbudowaną baze MySQl i musiałbyś takową baze dokupić

Opublikowano

Powinno zadziałać. Pewien nie jestem ja sam używam plugin LogBlock ale mam baze na hostingu razem z serwerem. Wykup baze np na kilka dni to kosztuje grosze wpisz w configu jej dane zrestartuj serwer i sprawdz czy dziala.

Opublikowano

Wyskakuje takie cos, nie wiesz co to moze znaczyc?

[22:48:25 INFO]: [LogBlock] Connecting to a1980256_hart@jdbc:mysql/mysql3.000webhost.com:3306/a1980256_hart?useUnicode=true&characterEncoding=utf-8...
[22:48:25 WARN]: Could not get information about this CraftBukkit version; perhaps you are running a custom one?: FileNotFoundException
[22:48:26 WARN]: Could not get latest artifact information: FileNotFoundException

Opublikowano

To nie jest problem, i nie musisz go naprawiać. Oznacza on natomiast to co jest tam napisane.

Prześlij nam dokładniejsze logi. Czy jesteś pewien że pluginowi nie udało się nawiązać połączenia?

Autorski plugin na gildie!

newlogo.png

Opublikowano

Ten error ma jakiś związek z LogBlockiem? Co to jest za wtyczka? Serwer nie odpowiada w ogóle? Serwer masz u siebie czy na hostingu?

newlogo.png

Opublikowano

WARN nie jest jednak związany z LogBlockiem, ale występuje jako ostatni przed zawieszeniem się serwera. Jest na hostingu, więc nie wiem co dokładnie się dzieje.

Opublikowano

Raczej logblock zawiesza, ale możesz spróbować bez tego vanisha. Sprawdź poprawność danych w configu i dowiedz się czy hosting pozwala na zewnętrzne bazy. Co to w ogóle za hosting?

newlogo.png

Opublikowano

Ja musze isc, ale za mnie bedzie pisal teraz drugi wlasciciel serwera, bedzie pisal na koncie hartore, pisz do niego jak do mnie (wie on tyle samo co ja)

Opublikowano

Wersja pluginu 1.8 dla Minecrafta 1.7.2, dla pewności przeinstalowywałem jeszcze. Sewer działa bez LB jak i z LB bez uzupełnionego configu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...