Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Skrypt na pomocne komendy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to podstawa podstawa podstaw SKRIPT. ;3

Jeśli ktoś chcę się uczyć z tego, proszę bardzo, lecz trochę to nie przydatne. :)

Budowniczy
Opublikowano

Uczę się jest to dopiero mój 2 skrypt i myślę, że postępy jakieś są :)

@TheMolkaPL.

NP: Jak sprzedajesz vip'y to możesz pod komendą vip napisać jakie ma permisję?

Opublikowano

­Nie potrzebny skript nikomu, nie dość, że słaby i krótki, to jeszcze SKRIPT... Wystarczy zrobić to w pluginie MyCommand, jest bardziej wydajniejszy.

Budowniczy
Opublikowano

­Nie potrzebny skript nikomu, nie dość, że słaby i krótki, to jeszcze SKRIPT... Wystarczy zrobić to w pluginie MyCommand, jest bardziej wydajniejszy.

A skąd wiesz, że nikomu?

Opublikowano

@T2x Przeczytaj do końca... 

Pluginy takie jak MyCommand są bardziej wydajniejsze. Skriptem tylko przeciążysz serwer. Oczywiście, będzie przydatne, ale tylko dla tych, co nie wiedzą, co robi tak naprawdę skript.

Jeśli chcesz już skript rozwinąć, to zrób coś w nim oryginalnego, a nie komendy.

Opublikowano

Uczę się jest to dopiero mój 2 skrypt i myślę, że postępy jakieś są :)

To po co to wrzucasz na forum? xD To tak jakby wrzucać w Internet kawałki Twoich prac domowych. To się nikomu nie przyda...

@TheMolkaPL.NP: Jak sprzedajesz vip'y to możesz pod komendą vip napisać jakie ma permisję?

Głupi skrypt napisze 3-letnie dziecko. Nikomu nie są potrzebne gotowce, bo ich napisanie zajmie mniej czasu, niż ich skopiowanie ;)

@AntyBlezur dodaj komendy na blokowanie listy pluginów - "bo wiesz; na MOTD jest napisane "autorskie pluginy", a ja mam skrypty i się wstydze"

#AntyBlezur

Opublikowano

japierdole, Banszi czy jak jej tam w avatarze i w sygnie autora pokazuje z kim mamy do czynienia XDDDDDDD

jeszcze te profesjonalne napisy z CoolTexta i brak jakiegos tam configu, bo chyba takie cos w skripcie bylo.

nie no, ja musze serio sobie chyba mpcforum zablokowac, bo raz mi sie smiac chce, a raz kur*icy dostaje od upadku w polskim mc

@AntyBlezur supcio skrypt, bardzo przydatny i zaawansowany, użyję na swoim nowym 300 slotowym serwerze easyhc z vipami, svipami, diaxami i adminami w itemshopie. polecam, 2 na 10

5465845486.png

Opublikowano

Nie wiem po co komu takie skrypty. Nie lepiej zrobić coś porządnego np. w Java? Jakieś pluginy? A ten skrypt nie jest nikomu potrzebny, ale ktoś kto nie umie może mu się przyda.

baner4.gif

Opublikowano

Najs!

Fajny skrypt

masz lajka :D

Arbuzownia24.pl

Twoja strefa rozmów

Polski serwer TeamSpeak3!

Opublikowano

Wat? Po co obciążać tym serwer?

5069740998393856.png?k=XFfaQe7iKAZvRujCa

To dodatkowo mnie rozwala... szczególnie, że przez to skript nie powinien działać :)

Lepiej napisać to po swojemu i najlepiej w prostym pluginie - bo przy tym skripcie serwera nie odciążysz. Twój awatar reprezentuję twoją osobę. Nie polecam.

@AntyFlag

Wow!!! Śfietny skriipt!!!oneone!1111 Órzyjem gom na sfoim serferku!!!!!!!!! Bo mam vipy na zafsze!!!o eone211211twotwo@@@

aw

Opublikowano

gónwo.... po co ci argumenty jak ich nie używasz potem.... niektórzy piszą o update... Co tu chcesz dodać? To tylko wysyła wiadomość... JA obecnie piszę DTM a ty takie ***** dajesz ,,w internetach" :D -1/10, bo sk składa się tylko z send ""...... I sam autor nie wie jak napisać jakiś sk. te [<text>] mnie rozbawiło thx xD

Ps. Kopiowanie bez zgody zabronione!.... xD co tu kopiować!!?!?!?!?!?!?!

Budowniczy
Opublikowano

gónwo.... po co ci argumenty jak ich nie używasz potem.... niektórzy piszą o update... Co tu chcesz dodać? To tylko wysyła wiadomość... JA obecnie piszę DTM a ty takie ***** dajesz ,,w internetach" :D -1/10, bo sk składa się tylko z send ""...... I sam autor nie wie jak napisać jakiś sk. te [<text>] mnie rozbawiło thx xD

Ps. Kopiowanie bez zgody zabronione!.... xD co tu kopiować!!?!?!?!?!?!?!

A no to powiedz po co się odzywasz skrypt napisany dla ludzi którzy coś takiego potrzebują..

Opublikowano

Kto potrzebuje sk od osoby która nie umie dobrze go napisać... Po co arg wplątano w komendy???? To jest podstawa podstawy pisania podstaw skryptu :) -1/10

Opublikowano

Nie wiem kto by nie napisał takiego czegoś. Po za tym bez sensu jest robienie skryptu takiego. Ja osobiście wole MyCommand :). A co do oceny to 3/10

Sprzęt na którym pracuje :)

PŁYTA GŁÓWNA ASRock Z87 Extreme3 PROCESOR Intel CORE I5-4670K 3.4GHz KARTA GRAFICZNA Gigabyte GeForce GTX770 KARTA DŹWIĘKOWA Creative XFI Titanium HD CHŁODZENIE SilentiumPC Fortis HE1225 ZASILACZ Be Quiet! Pure Power L8-CM-630W
PAMIĘĆ RAM Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 DYSK SSD Plextor M5 Pro 2,5'' 128GB DYSK HDD Seagate 1 TB Barracuda ST1000DM003 NAPĘD DVD SAMSUNG S224BB OBUDOWA SilentiumPC Regnum L50 Pure Black SYSTEM OPERACYJNY Windows 7 Professional

Opublikowano

@AntyBlezur @AntyMarekpl1

hmmm... to ja się wyrażę w punktach :3

• Poco kolejny skrypt skoro jest taki plugin jak mycommand
  • Polecam książkę do nauki javy i program IntelliJ IDEA
  • Wiesz ile to ramu zabiera?
  • I ten send xD

Ocena: -1/10

Ps: Skript to też plugin, więc nie piszcie że skrypty lepsze bo to mimi plugin w pluginie czyli bomba atomowa dla naszego ramu...

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Jaka bomba dla ramu??? Może zmienne lagują jak jest ich dużo ale można ten problem usunąć uzywając zmiennych z pliku yml używając wildskript. Nwm czemu piszecie, że zajmuje tyle ramu jak nie zajmuje :D No chyba, że macie po 5-10 slotów serwery :P

@topic

-1/10 to dobra ocena... Gdyby było coś więcej to może ale tak to [g.w..n]

Opublikowano

Tak YAML zmniejsza lagi -,- ludzie to jest jeden z najwolniejszych systemów plików... (ze względu na obliczanie spacji). Jak chcecie robić optymalne pliki to tylko XML albo JSON...

...chociaż szczerze użyłbym bazy danych (przykładowo polecam MySQL).

Skript nie jest wielowątkowy więc to się nie uda, podobnie z plikami, które powinno się robić w oddzielnym wątku...

#AntyBlezur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...