Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AcidIsland - Idealny plugin na Nowoczesny SkyBlock.

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AcidIsland

Z góry napiszę, że plugin nie jest mój. Opiszę go wam tutaj aby pojawiły się jakieś ciekawe serwery. Być może ktoś z was go tutaj wykorzysta.

Tak więc plugin AcidIsland jest pluginem nadającym się na trochę inne serwery SkyBlock. Więc jeżeli chciałbyś zrobić własny serwer skyblock to polecam ten plugin.
Dlaczego ?
- Jest to inny plugin na ulepszony skyblock. Są wyspy jest wszystko ALE.. Wyspy są na wodzie i jeżeli Gracz do niej wejdzie to woda zacznie go bić.. tzw. Toksyczna woda.
Nudne, a co powiesz na Kwaśne deszcze ?
- Gdy jest Kwaśny deszcz najlepiej jest się gdzieś schować i przeczekać lub założyć specjalną zbroje.
- Zbroja chroni przed opadami kwaśnego deszczu lub przed wejściem do wody.
- Kwaśny deszcz także bije potwory. Tak więc można robić na Potwory ciekawe pułapki.
- Gracze mogą napełnić Wiaderka, butelki itd.. Tym kwaśnym deszczem lub wodą i tworzyć z tego miksturki.
- Zwykła woda chroni Graczy przed kwaśnym deszczem. Przez jakiś czas.
- Oczywiście twórca pluginu pomyślał i Gracze mogą zrobić sobie na wyspie tabliczkę. Na tabliczce trzeba napisać [Welcome] i zatwierdzić. I gracze którzy wpiszą komendę mogą wejść specjalnym warpem na tą wyspę. Oczywiście nie mogą na niej nic zniszczyć. Ten warp teleportuje zawsze w bezpieczne miejsce. Z dala od wysokości, lawy czy wody.
- Oczywiście plugin posiada w sobie "Wyzwania" za które można wygrać nagrody. Np. Gąbka która wchłania ten kwas i dzięki niej będzie łatwiej chodzić po wyspie.

- W tym pluginie jest także specjalny Ranking Wysp.
Tutaj spis rzeczy które muszą być postawione aby być wyżej w rankingu:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/acidisland/pages/island-level-calculation/

- Można wpadać z wizytą na inne wyspy (Jadąc łódką.) ale trzeba pamiętać, że inni mogą przyjechać także do naszej wyspy.
- Każda wyspa ma własny protect tak więc nie da się nic nikomu zniszczyć. Nawet roślinek.
- Jadąc łódką nie mamy 100% pewności, że kwas nam nic nie zrobi.
- Gdy jesteśmy obok swojej lub kogoś wyspy i wyjdziemy z łódki to nie wylądujemy w wodzie tylko na tej wyspie (Trzeba być dosyć blisko.)

Tutaj jest link jak dodać własną wyspę:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/acidisland/pages/schematics-how-to/

- Jest dwóch kolegów. Jeden sobie wyjdzie, a drugi coś robi na wyspie. I gdy ten pierwszy znowu wbije to dostanie informacje co robił jego kolega.
- Wyrzuca Graczy którzy są offline i gdy wrócą to pojawi im się dlaczego zostali wyrzuceni (To zapobiega ginięciu od deszczu podczas bycia afk.)
- Gdy Gracz jeździ sobie daleko od swojej wyspy łódką po wodzie i gdy wpisze /Island to teleportuje go na jego wyspę właśnie z tą łódką.
- Kwaśny deszcz nie zabija zwierząt które posiadamy na wyspie.
- Gdy tworzymy wyspę to zawsze dostajemy do niej JEDNĄ krowę dzięki której możemy mieć mleko.
- Gdy gość zwiedzający wyspę innej osoby zginie u niej to nie wypadną z niego itemy. Osoba jako gość która zginie np. u nas to nie wylecą z niego itemy tylko zachowa je sobie.

Komendy AcidIsland:

/Island - Tworzy nową wyspę (Zamiennik to /is) Po stworzeniu wyspy otwiera Gui lub teleportuje Gracza na swoją lub co-op wyspę.
/Island help - Komenda pomocy do pluginu (Wszystkie komendy itd..)
/Island go - Teleportuje na własną wyspę.
/Island biomes - Otwiera GUI biomów.
/Island cp - Otwiera Panel Kontroli
/Island expel - Usuwa niechcianego Gracza który wpadł z wizytą na wyspę dzięki Tabliczce którą stworzyliśmy.

/Island reset - Restartuje Wyspę.
/Island lang - Tutaj Gracze w GUI mogą wybrać sobie język tego pluginu. Można go spolszczyć.
/Island level - Poziom naszej wyspy
/Island level [Nick Gracza] - Pokazuje poziom wyspy wpisanego Gracza
/Island lock - Dzięki tej komendzie nikt nie wejdzie nam na wyspę oraz się na nią nie teleportuje. Tak więc jeżeli nie chcemy to nikt nam przypłynie na wyspę łódką.
/Island ms - Otwiera GUI ze sklepem w którym można kupować.
/Island top - Top 10 najlepszych wysp
/Island settings - Ustawienia tylko do poczytania
/Island sethome - Ustawienia home na wyspie.
/Island sethome [Numer] - Np. gdy ustawiamy 2/3 sethomy na wyspie. Można sobie ustawić w configu ile ma być maksymalnie.
/Island warp - Pokazuje listę Graczy którzy mają ustawiony warp na wyspę za pomocą tabliczki.
/Island warp [nazwa] - Teleportuje na wyspę danego Gracza który posiada Tabliczkę warp'u

Komendy CO-OP

/Island invite - Zaprasza Gracza do wyspy.
/Island accept albo reject - Akceptuje lub odrzuca zaproszenie do wyspy
/Island team - Pokazuje listę Graczy na wyspie
/Island leave - Wychodzi z wyspy i teleportuje na spawn.
/Island kick albo remove [Nick Gracza] - Usuwamy danego gracza z wyspy (Tylko Owner albo leader wyspy.)
/Island makeleader - Komenda do dania komuś Lidera wyspy.
/Island coop [Nick Gracza] - Daje to Graczowi pełny dostęp do wyspy nawet jeżeli nie pochodzi z twojej wyspy. (Tylko Leader lub Owner.)
/Island expel [Nick Gracza] - Usuwa danego Gracza z dostępu do wyspy

/Challenge - GUI ze wszystkimi wyzwaniami
/Challenge complete - Kończy wzywanie

Podsumowując:

Plugin AcidIsland posiada wiele opcji jest bardzo dobry do innych serwerów skyblock. Oczywiście można ten plugin ulepszyć szukając jeszcze inne pluginy do niego.
Ogólnie polecam ten plugin i być może ktoś z was to wykorzysta i powstaną jakieś ciekawe serwery :)
Jeżeli robicie serwer pomyślcie co na niego dodać. Szukajcie np. na Spigot jakiś ciekawych pluginów. Jest ich bardzo dużo wystarczy spędzić przed tym z miesiąc i mamy zebrane ciekawe pluginy.
Ja dodałbym na taki skyblock takie pluginy:
Plugin AcidIsland jest od wersji 1.8.1.
Inne pluginy które mogą dobrze współgrać z tym pluginem.

Other Plugins

WaterMonster - Rekin w wodzie dzięki któremu Gracze nawet zbrojach będą bali się wchodzić do wody lub płynąć łódką.
Rekinowi można ustawić ile ma mieć życia i da się go zabić oraz ile ma brać serduszek jednym uderzeniem.

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/watermonsterplugin/

GreenHouses - Ten plugin dodaje tworzenie biomów na wyspie i wiele więcej.. Jest to siostra pluginu Acid Island i świetnie się do niego nadaje:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/greenhouses/

ArmorWeight - Czym lepsza zbroja tym wolniej chodzimy dzięki czemu będzie tysiące kombinacji na dobrą ochronę oraz szybkie chodzenie.
Można sobie ustawiać ile np. diamentowe buty mają dodawać ciężkości itd..

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/armorweight/

Filmik prezentujący plugin Acidisland

Opublikowano

Po co komuś plugin w języku angielskim? Na forum polskim?:

Jak spolszczysz to będzie coś jeszcze z tego plg...

banner.png

Opublikowano

Po co komuś plugin w języku angielskim? Na forum polskim?:

Jak spolszczysz to będzie coś jeszcze z tego plg...

Co za głupoty piszesz..

Pisałem na początku plugin nie jest mój. Plugin w języku angielskim ponieważ Autor taki zrobił.

Ja tutaj tylko opisałem plugin być może komuś się przyda i sobie go spolszczy dla siebie..

Ponieważ jest warty uwagi i skyblock z tym pluginem nie będzie taki nudny.

Opublikowano

Dzięki ZIOMEK! Jestes super własnie będe robił serwer SkyBlock a to będzie idealne. Kocham Cie <3xD Plus leci....

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

­Świetny plugin. Dzięki, za zaprezentowanie. Jakbym robił Skyblock, na pewno bym skorzystał. :)

Opublikowano

Co do tych zbroi jeżeli komuś się nie podoba to, że gdy mamy na sobie zbroje i deszcz nas dzięki temu nie bije to zawsze możemy sobie to wyłączyć dzięki czemu nic uchroni Gracza przed kwaśnym deszczem lub toksyczną wodą. Jadąc w łódce nie mamy 100% pewności, że nie zaczniemy tracić życia.

Opublikowano

Prezentacja estetyczna, i przejrzysta.

W pluginie najbardziej podoba mi się "Toksyczna woda" 

Ode mnie - masz plusa. ;)

Opublikowano

Prezentacja estetyczna, i przejrzysta.

W pluginie najbardziej podoba mi się "Toksyczna woda" 

Ode mnie - masz plusa. ;)

Mi osobiście podoba się Toksyczny deszcz :D

Dodaje to jakieś urozmaicenie do rozgrywki i nie znudzi się to Graczom po jakimś czasie.

Opublikowano

Właśnie zamieniłem plugin IslandWorld na ten dzięki za udostępnienie. Podoba mi się w tym pluginie np Menu wyspy, mini sklep itp i pobrałem jeszcze WaterMonster i jeszcze jest taki plus że w czasie gry można zmienić język pluginu czyli jest już w nim spolszczenie wystarczy wpisać /is lang Polski czy jakoś tak. Ale poprawki w spolszczeniu też się przydadzą ;) 

Opublikowano

Kwaśne deszcze, kwaśne deszcze, kwaśne deszcze.......... i tak dalej. :)

Plugin bardzo fajny i funkcjonalny. Jego autor pomyślał o ciekawych rozwiązaniach, co bardzo mi się podoba. Super. ;)

Opublikowano

­Naprawde!
Kawał dobrej roboty!

Masz Okejke ;)

a i dodasz może ranking wysp na tabie?

Byłoby to ciekawe i oryginalne ;)

Arbuzownia24.pl

Twoja strefa rozmów

Polski serwer TeamSpeak3!

Opublikowano

­Naprawde!

Kawał dobrej roboty!

Masz Okejke ;)

a i dodasz może ranking wysp na tabie?

Byłoby to ciekawe i oryginalne ;)

Plugin nie jest mój. Musiałbyś napisać o tym do autora pluginu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam parę pytań :

1.W pluginie AcidIsland jest coś przez co jak przebywamy na słońcu to tracimy hp ?

2.WaterMonster Jak wygląda ten rekin i kiedy atakuje bo u mnie nie było efektów.

Opublikowano

Mam parę pytań :

1.W pluginie AcidIsland jest coś przez co jak przebywamy na słońcu to tracimy hp ?

2.WaterMonster Jak wygląda ten rekin i kiedy atakuje bo u mnie nie było efektów.

1. Nie ma czegoś takiego ale to dobry pomysł :D

2.Rekin to takie cząsteczki wody się pokazują.. Nie ma on wyglądu są dookoła niego cząsteczki wody i atakuje on zwierzęta w wodzie jak i graczy i potwory. Atakuje gdy wejdziesz do wody. gdy go bijesz to wylatują z niego jeszcze inne cząsteczki lawy itd..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...