Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmienione bony itemów w kliencie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema , mam taki problem mam item mam w nim bony chce je zmienić zmieniam w navi w grze bonus występuje ale na itemie nie mam napisane ze to ten bon jak to naprawić ? powiem że jak to trzeba będzie zmieniać w item_proto to to będzie trochę uciążliwe ponieważ mam duzo itemów do zmiany za pomoc +

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

Milordzie poczęstuj papierosem...

Opublikowano

Po pierwsze nie ten dział

Po drugie, złóż może poprawnie zdanie bo ni cholery nie rozumiem o co Ci chodzi.

Aktualnie zrozumiałem tylko coś takiego:

Mam item i w nim bony, zmieniam w navi w nim bony ale te bony są w grze i to te bony ale nie są napisane, że bony to te bony. WTF? 

Opublikowano

siema , mam taki problem mam item mam w nim bony chce je zmienić zmieniam w navi w grze bonus występuje ale na itemie nie mam napisane ze to ten bon jak to naprawić ? powiem że jak to trzeba będzie zmieniać w item_proto to to będzie trochę uciążliwe ponieważ mam duzo itemów do zmiany za pomoc +

no powiem ze skoro w bazie zmieniles bony tzn w applytype 0 (id bonu) applytypevalue 0 (wartość bonu)-nooo jezeli dodaje Ci te bony ale nie widac ich w cliencie to musisz przekonwertowac item_proto konwentorem od terenza i gb123name456 zmienić na name a name na gb123name456 bodajze zeby Ci czytalo nazwe a nie id xD

bo wiesz no skoro Ci nie czyta bonow w kliencie to po prostu musisz zmienc applytype w item_proto...eh jak nie skminisz to skype albo poradnik nagram co do item_proto etc

powodzenia z fartem :>

Opublikowano

no powiem ze skoro w bazie zmieniles bony tzn w applytype 0 (id bonu) applytypevalue 0 (wartość bonu)-nooo jezeli dodaje Ci te bony ale nie widac ich w cliencie to musisz przekonwertowac item_proto konwentorem od terenza i gb123name456 zmienić na name a name na gb123name456 bodajze zeby Ci czytalo nazwe a nie id xD

bo wiesz no skoro Ci nie czyta bonow w kliencie to po prostu musisz zmienc applytype w item_proto...eh jak nie skminisz to skype albo poradnik nagram co do item_proto etc

powodzenia z fartem :>

xD kolejne zawiłe zdanie, nie lepiej przekonwertować item proto serwerowe na klientowe i po prostu wsadzić do locale(w kliencie), podmienić i spakować? :P

Opublikowano

no tak ale item proto z navi konwertuje sie na game 34k tak ? a ja mam 2k89 

Gość Lajk™
Opublikowano

no tak ale item proto z navi konwertuje sie na game 34k tak ? a ja mam 2k89 

yyy musisz sobie do clienta wrzucić przecież.. to że na serwerze masz takie bony ustawione to nie znaczy że automatycznie będziesz miał takie w cliencie, musisz przekonwertować sobie item proto z mysql np. do txt a potem Epackiem spakować i do locale :p

­

Opublikowano

a dobra to już wszystko wiem do zamknięcia 

Opublikowano

xD kolejne zawiłe zdanie, nie lepiej przekonwertować item proto serwerowe na klientowe i po prostu wsadzić do locale(w kliencie), podmienić i spakować? :P

Te moj mistrzu Ty :D Konwerter od Terenza nie robi item_proto plik tylko .xml -wiec tak czy siak musi spakowac je pakerem :P 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...