Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Root a ustawienia fabryczne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam LG L90. Telefon jest zrootowany oraz wgrany jest nowy, nieoryginalny system. Chciałbym przywrócić telefon do ustawień fabrycznych. Recovery posiadam te: http://forum.xda-developers.com/lg-l90/development/recovery-twrp2-7-1-0lgl90w7xxshoxx-t2826150

W zakładce Wipe jest opcja "Factory reset". Czy ta opcja zresetuje moj telefon do starego, oryginalnego systemu? Czy do systemu, który wgrałem tylko pousuwa wszystkie aplikacje itd? Prosze o pomoc...Pozdrawiam :)

VPS: ON

Więcej na PW.

Opublikowano

Nie, po prostu sformatuje ten który masz. Tak, usunie aplikacje. A root zostanie.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Nie, po prostu sformatuje ten który masz. Tak, usunie aplikacje. A root zostanie.

A wiesz może jak wgrać oryginalny system? Bo sprawa wygląda następująco: Do mojegoTELEFONUarrow-10x10.png wyszła już aktualizacja do androida Lollipop i po prostu chciałbym go mieć. Posiadam już owego androida na komputerze w pliku o rozszerzeniu kdz. Wiesz co z tym zrobić? Proszę o pomoc i ciepło pozdrawiam  :)

EDIT. 

Bo pamiętam jak ten nieoryginalny system wgrywałem, to były jeszcze jakieś pliki dodatkowo oprócz tego głównego. Czy w tym przypadku sprawa wygląda tak samo?

Więcej na PW.

Opublikowano

A wiesz może jak wgrać oryginalny system? Bo sprawa wygląda następująco: Do mojegoTELEFONUarrow-10x10.png wyszła już aktualizacja do androida Lollipop i po prostu chciałbym go mieć. Posiadam już owego androida na komputerze w pliku o rozszerzeniu kdz. Wiesz co z tym zrobić? Proszę o pomoc i ciepło pozdrawiam  :)

EDIT. 

Bo pamiętam jak ten nieoryginalny system wgrywałem, to były jeszcze jakieś pliki dodatkowo oprócz tego głównego. Czy w tym przypadku sprawa wygląda tak samo?

Pliki .kdz flashuje się przez specjalny program na komputer.

Opublikowano

Pliki .kdz flashuje się przez specjalny program na komputer.

I wtedy taki sflashowany plik (system) instaluje się na telefonie jak to robiłem z poprzednim systemem?

PS. mógłbyś podać nazwę programu? 

Więcej na PW.

Opublikowano

W tym tutorialu masz podane programy potrzebne, nie sprawdzałem ich i nie wiem czy działają!

http://forum.xda-developers.com/lg-l90/general/guide-flash-stock-kdz-offline-lg-l90-t2803479

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...