Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodanie nowego slotu

Gość brambor20189

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie jest może gdzieś poradnik gdzie od strony serwera i klienta można dodać nowy slot ?, przeszukuje już dłuższy czas internet lecz nie mogę takowego znaleźć. Druga sprawa gdyż nie rozumiem za bardzo dlaczego w niektórych plikach serwerowych znajdują się nie raz w channelach part1 part2 itp, mógłby ktoś mi to wytłumaczyć ?

Opublikowano

tworzysz nowy typ itemu po stronie src game a po stronie clienta przydzielasz nr slotu do typu itemu.

Chyba raczej wiesz co odpowiada za itemy skoro tyle już szukałeś ^^

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

tworzysz nowy typ itemu po stronie src game a po stronie clienta przydzielasz nr slotu do typu itemu.

Chyba raczej wiesz co odpowiada za itemy skoro tyle już szukałeś ^^

Po stronie clienta to wiem tylko nie mogę znaleźć w src.

chcę zrobić system pierścieni nie wykorzystując tych 2 slotów w pomiędzy pasami.

Opublikowano

item_lenight.h [Od tego zacznij sobie]

Nie posiadam takowego pliku w source­, przeszukam sobie na spokojnie klasy o początku "item" jeżeli coś wskuram dam znać.

Opublikowano

w common/ masz

Dzięki za pomoc bo ja w tych sprawach co edycja src mam znikomą wiedzę

Opublikowano

To będzie ci ciężko to zrobić, może najpierw jakiś kurs programowania? Bo tak to zaraz uszkodzisz sobie coś i bd lipa :) a w necie nie znajdziesz chyba 90% błędów game

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

­Poradzę sobie spokojnie potrzebuje tylko czasu by przyswoić podstawy języków służących do edycji klienta jak i src, sama w sobie edycja src nie jest trudna w niektórych przypadkach przecież można rozszyfrować z tego co jest w jakiejś tam klasie napisane.

Opublikowano

­Poradzę sobie spokojnie potrzebuje tylko czasu by przyswoić podstawy języków służących do edycji klienta jak i src, sama w sobie edycja src nie jest trudna w niektórych przypadkach przecież można rozszyfrować z tego co jest w jakiejś tam klasie napisane.

Do czasu aż ci zrobi się core a syserr bd czysty ^_^

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Do czasu aż ci zrobi się core a syserr bd czysty ^_^

spokojnie od czego są backupy, i jest takie stare przysłowie "człowiek uczy się na błędach" :D Dziękuje ci jeszcze raz za pomoc, jeszcze tylko jedno dlaczego nie raz można spotkać w plikach np w chanelach part1, part2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...