Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup iMaców 5k

Mroczeks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..

Planuję zakupić 5 iMaców 5k do mojej firmy,jednak dobrze wiem że mało mnie to nie wyniesie i tu nasuwa mi się pytanie - gdzie najtaniej zakupię owy sprzęt?

Chodzi mi oczywiście o nowy.­

Opublikowano

Skoro na firmę to tylko faktura, najlepiej to allegro albo firma która sprzedaje na allegro. Lepsze są jednak indywidualne zakupy u sprzedawcy bo możesz utargować rabat czy dodatkowy osprzęt do zestawów.  Normalinie przy pojedyńczej sztuce możesz te 100-200 zł utargować, przy kilku do 2000 zł nawet. 

Najtańszych szukaj sobie sam lepiej, bo na forum nie ma nikogo z tego typu problemami aktualnie poza Tobą. Jak by nie patrzeć większość tu to gracze którzy nie za swoje pieniądze robią zakupy, zwłaszcza takie jak Ty. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tak, dział jest dobry ale chodzi o wiek użytkowników i nastawienie na kupno typu 1-2 sztuk.

Przy większych zakupach nieopłacalne jest kupowanie pojedynczych sztuk przez aukcje. Warunki sprzedaży lepiej negocjować ze sprzedawcą który udzieli większego rabatu od całości zakupu.  

Prowizje w sklepach masz od 20 do 25% więc sprzedawcę stać na to by tobie zamówić sprzęt z rabatem 5-10% jak ci się uda wytargować , od 50 tyś za to co chcesz nawet te 5% to już  2500 zł a nie marne 200 zł od sztuki.

Przejdź sie najlepiej osobiście albo podzwoń po sklepach szukając najlepszych ofert. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...