Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Stworzenie serwer CS;GO (MC;GO)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

9999114312480821221864.png

PYTANIE

Witam, przed chwila patrzałem sobie pluginy pod cs;gp, i jak wszystkie bym podłączył/skonfigurował to by nawet dobry serwer wyszedł, dlaczego? Plugin który dodaje plantowanie(podkładanie) bomby w fajny nawet sposób, nie chce kolejny raz zakładać serwer easyhc/hc bo już się przejadły taka sytuacja.

Wiem, że mało się rozpisałem ale może ktoś z was gra/grał w cs 1.6/cs;go to może wyobrazi sobie jak to by mogło wyglądać i czy by chciał taki serwer minecraft.

Wiec pytanie jest proste, czy byście chcieli po prostu taki serwer i co byście chcieli np. dodać?

Jeżeli ktoś chce się kłócić zapraszam na teamspeak3, czy na pw.

Ten temat nie jest na kłótnie tylko na pytanie, które podałem w temacie.

Opublikowano

Ja z chęcią bym pograła :) Wiadomo, wszystko musi być ładnie skonfigurowane itp. Jakieś ciekawe mapy, np. dust 2, nuke itp.

Podsumowując - z wielką chęcią! :)

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

­Tak. Teraz mało serwerów Minecraft typu CS:GO i GTA V jest, albo ich wogóle nie ma. :)

Opublikowano

Ja z chęcią bym zagrał na takim serwerze. Mimo, iż nie znoszę CS:GO ale uwielbiałem CS 1.6 to byłby dobry pomysł. Musisz także dobrze odwzorować mapy :)

26_unnamed.png

Opublikowano

Możesz spróbować.

Na czym zamierzacie zarabiać ?

Bardziej raczej serwer cs 1.6 (w GO dodali skiny :[ )

minecraft.jpg
Opublikowano

Serwer dość prosty do zrobienia i sam jestem w trakcie tworzenia takiego projektu, tylko muszę pomyśleć jeszcze nad systemem rozgrywek rankingowych. Wracając.... chętnie bym zagrał na takim serwerze, jeszcze nie widziałem żadnego serwera, który by był w 100% dopracowany, także możesz liczyć na większą ilość graczy.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Coś w stylu Battlefield? Jeśli tak, to z chęcią zagram. Ciekawy pomysł, aż dam plusika. :)­

Opublikowano

Coś w stylu Battlefield? Jeśli tak, to z chęcią zagram. Ciekawy pomysł, aż dam plusika. :)­

Battlefield to prosta sprawa, nawet gotowy plugin jest do pobrania za darmo :3

Pytanie do autora tematu. Chcesz dosłowanie wszystko zrobić tak, jak jest w cs;go (losowanie skinów, bronie, awansowanie itd.)?

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Istnieje kilka serwerów, które niosą smaczek CS:GO. Nie są tak rozbudowane pod względem rozgrywek, jak GO.

Samymi pluginami z internetu raczej nie zrobisz nic więcej. Warto wyposażyć się w programistę.

Opublikowano

Moje propozycje :p

Wywaliłbym obrażenia od upadku z niskich wysokości, na mapce De Dust 2 jest obok restu CT wysoki skok z miejsca plantowania, w MC zada to obrażenia.

Dodałbym skille :D widziałem już 1 CS w MC kiedyś tutaj i niezbyt się przyjął, a z skillami np prędkość czy większy skok to byłoby coś

Jakiś fajny txt 3D i oczywiście serwer pod 1.8.3 bo praktycznie brak haxów tam jest co da nam miłą grę bez cziterów

TEMAT

Opublikowano

Oczywiście że zagram sam robiłem z @ERACON serwer tego typu lecz upadł. Mogę pomóc mam zrobionego txt (skiny), mam wiele pomysłów dotyczące tego serwa.

@Edit

@pablos11 txt 3d ? człowieku za przeproszeniem na łeb upadłeś wiesz ile z tym pracy, ponad 4 h na 1 skinem, gdzie tych skinów jest ponad 20...

@Edit 2

Co do autora tematu, raczej zaopatrzył bym się w porządną maszynę :)

Opublikowano

Hmmm, to jak zaczynamy MC;GO?!

Mam taka dene, że każdemu graczowi obadnie szczęka, ja się nie poddaje w tym projekcie!

Na teamspeak3, będę do 22:00.

Jezeli ktoś chce dołączyć do EKIPY, zapraszam na teamspeak3: x (JEŻELI MODERATOR LUB KTOŚ USUNIE IP, PROSZĘ PISAĆ NA PW, TAM PODAM IP :))

@Serip

Battlefield to prosta sprawa, nawet gotowy plugin jest do pobrania za darmo :3
Pytanie do autora tematu. Chcesz dosłowanie wszystko zrobić tak, jak jest w cs;go (losowanie skinów, bronie, awansowanie itd.)?

Tzn. losowanie mogę ogarnąć tylko gorzej co by zrobili z tym połaczenie losowanie do swojego eq będzie trudne, chyba, że enderchest :D.

Opublikowano

Tzn. losowanie mogę ogarnąć tylko gorzej co by zrobili z tym połaczenie losowanie do swojego eq będzie trudne, chyba, że enderchest .

Możesz zawsze zrobić wybór domyślnego skina w inventory, gdzie będzie dany typ broni --> dana broń --> wybór skina do tej broni z dostępnych. 

Prosta sprawa i nawet prosta obsługa by tego było. Tak poza tematem, skoro tutaj tyle chętnych do zrobienia tego serwera, to może warto połączyć siły i pomysły? :D

Opublikowano

Sama walka znów nie będzie niczym fajnym, poza txt mapą i systemem walki, będzie to naturalny PvP z opcją wejścia na teren i zostawienia klocka

Przed walką można by dać 2minuty czasu na wydobycie surowców z kopalni którą się stworzy ręcznie, po 2minutach mamy np 40 sekund aby zrobić sobie bronie i wtedy zaczyna się walka, będzie jakiś dodatek a nie sama walka

TEMAT

Opublikowano

Sama walka znów nie będzie niczym fajnym, poza txt mapą i systemem walki, będzie to naturalny PvP z opcją wejścia na teren i zostawienia klocka

Przed walką można by dać 2minuty czasu na wydobycie surowców z kopalni którą się stworzy ręcznie, po 2minutach mamy np 40 sekund aby zrobić sobie bronie i wtedy zaczyna się walka, będzie jakiś dodatek a nie sama walka

To bardziej przypomina TheWolls. Wydaje mi się, że to nie chodzi tylko o walke, bo w koncu jest tu system rang, skinow, umiejetnosci, wiec bedzie co robic, a zbieranie surowcow zmienia calkiem rozgrywke.

Opublikowano

Minecraft w CS:GO? ciekawy pomysł ale jak by się broń trzymało to troche brzydko by wyglądało przy strzelaniu :) ale może mnie zaciekawi ten serwer. czekam na start ps: dodaj plugin na minigierkę cs:go ze skri*t.pl :)

Opublikowano

@idrakus

Ehh... ile razy tu już było te pytanie "Czy zagracie na serwerze cs go?" "Czy taki taki serwer strzelniczy wypali" i żaden z nich chyba nie wystartował.

Tylko raz widziałem taki serwer z pluginem crack shot i był średnio popularny, jeżeli masz wgl zrobić ten serwer to zrób bo jest takich mało, tylko wiesz... jak zaczniesz to musisz skończyć.

Mam nadzieje że to nie będzie kolejny serwer "autorskie pluginy" (Z bukkit.pl bądź curse.com) i skryptami które obciążają serwer, serwer taki powinien być dopracowany pod wieloma względami przede wszystkim to dobry hosting bez lagów, następnie jak najmniej pluginów, tylko te najpotrzebniejsze, fajne mapy (Nie muszą być koniecznie z gry wzięte, możesz zbudować własne z własnymi kryjówkami itp.), musi też być balans między brońmi, żeby inna nie była mocniejsza od drugiej (zależy też jaki balans, pod względem obrażeń i szybkości ataku) i pamiętaj najważniejsza zasada, nie rób z serwera pay to win, nie dodawaj do klasy vip najlepszych broni i jakichś ułatwień to tylko odpycha graczy i twój serwer może nie wypalić.

@Vampire4Fun

Nie proponuj mu tych lagujących skryptów... potem przy 20 graczach będą lagi i może nawet serwa wywalić, plugin zawsze będzie lepszy!

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Spytam wprost. Czy Was do reszty popierdoliło? Jeśli chcę zagrać w cs to gram w cs, jeśli chcę zagrać w klocki to gram w klocki, a nie jeśli chcę zagrać w cs to gram w klocki i na odwrót. Opanujcie się ludzie. Zero jakichkolwiek własnych inicjatyw. Cały czas tylko denne podpierdalanie koncepcji od innych i przenoszenie tego do własnego środowiska. Jak nie macie pomysłów na serwery to ich nie róbcie - proste. Albo jeszcze lepiej - wróćcie na singleplayer i pograjcie survival bez Waszych zjebanych skryptów do pvp czy xray'a. W taki sposób sie przynajmniej rozerwiecie, a nie będzie napierdalać w siebie mieczyki w spierdolonym systemie pvp, który jest zbugowany jak matka Pandy.

Co do samego serwera - człowieku, jeśli chcesz to zrobić to lepiej wyjdź i nie wracaj do internetu. Wymyśl swój własny tryb, który choć trochę będzie miał sens, a nie podpierdalacie wszystko. Wszystko k***a :_:

Czekam na warny od spierdolonej administracji tego spierdolonego forum :_:

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Podobny tryb jest na mineple*.com nazywa się Minestrike, ciekawie to zrobili.

Opublikowano

@karolek :3, hypixel też skopiował z cs;go i czy grają na tym projekcie, grają bo to coś innego niż klocki to zmienia grę oraz zabawę, a nie kopanie klocków godzinę co zgniesz i będziesz płakać pół godziny. I po pierwsze to moje/nasze życie i my będziemy robic co chcemy. I damy własne też pomysły, a nie kopiuj wklej.

I jeżeli pierdolisz to forum do pierdol dalej i nie wracaj.

I nie będziemy wgrywać skryptów.

Co do pluginów od jutra, piszemy plugin (System podkładania bomby/Statystyki itd.)

@Looken Staramy się, aby serwer nie był byle jaki tylko porządny, który zmienia minecrafta, na coś lepszego.

#Pozdrawiam Drejkuś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...