Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem powiekszenie ekwipunku wywala clienta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem sobie powiększyć sloty w ekwipunku do 4, robiłem to według tego poradnika : http://www.mpcforum.pl/topic/1357786-kod-źródłowy-gry-metin2/

Wszystko z server i binkami dobrze zrobiłem jestem tego pewien, tylko co do klienta to mogłem coś zrobić nie tam, bo było trochę to dla mnie nie jasne. 

Pierw wziąłem z mojego clienta gry pliki root 2 i locale 2, rozpakowałem i z tego co tam pisało miałem wpisać te dane, wpisałem je. 

Ale już "4. W pliku \***\uiscript\beltinventorywindow.py szukamy:" było dla mnie mniej jasne, ponieważ w locale i root, nie znajdował sie taki folder ani plik, więc zajrzałem do C:\Users\***\Desktop\Client\bin\UIScript i był tam ten plik, więc pisałem tam dane. 

Następnie zapisałem i skompilowałem a sam metin2client.exe wrzuciłem do mojego clienta. I teraz wywala mi clienta.

Loguje się wpisuje dane, pisze zostaniesz połączony a potem loguje, no i rzeczywiście loguje, lecz wywala całkowicie mi launchera. Co jest z tym nie tak? Jestem początkującym robię błędy i nie piszcie że, nie powinienem jako początkujący już jechać w tą stronę, ale ja już tak mam. Więc nie rozczulajcie się w to, tylko mi pomóżcie. pls :) 

Szukasz kogoś kto wykona grafikę, logo do drużyny esportowej? 

Napisz do mnie postaram się wykonać prace jak najlepiej.

Aktualnie nie mam czasu na wykonywanie grafik.

Opublikowano

Wrzuć syserr z clienta.

0510 01:18:00792 :: CANNOT_FIND_PACK_FILE [sound/effect/etc/dropitem/dropitem.mss]
0510 01:19:13997 :: CPythonItem::LoadItemTable: invalid item_proto[locale/eth/item_proto] STRIDE[152] != sizeof(SItemTable)
0510 01:19:13998 :: LoadLocaleData - LoadItemProto(locale/eth/item_proto) Error
0510 01:19:14245 :: 
networkModule.py(line:200) SetSelectCharacterPhase
system.py(line:130) __pack_import
system.py(line:110) _process_result
introSelect.py(line:28) ?
interfaceModule.py(line:14) ?

networkModule.SetSelectCharacterPhase - exceptions.IndentationError:expected an indented block (line 372)

0510 01:19:14246 :: ============================================================================================================
0510 01:19:14246 :: Abort!!!!

Opublikowano
0510 01:18:00792 :: CANNOT_FIND_PACK_FILE [sound/effect/etc/dropitem/dropitem.mss]
0510 01:19:13997 :: CPythonItem::LoadItemTable: invalid item_proto[locale/eth/item_proto] STRIDE[152] != sizeof(SItemTable)
0510 01:19:14245 :: 

networkModule.SetSelectCharacterPhase - exceptions.IndentationError:expected an indented block (line 372)

0510 01:19:14246 :: ============================================================================================================
0510 01:19:14246 :: Abort!!!!

Nie czyta item_proto

Opublikowano

Nie czyta item_proto

A może być jakiś konkretny problem że nie czyta?

Opublikowano

Ale już "4. W pliku \***\uiscript\beltinventorywindow.py szukamy:" było dla mnie mniej jasne, ponieważ w locale i root, nie znajdował sie taki folder ani plik, więc zajrzałem do C:\Users\***\Desktop\Client\bin\UIScript i był tam ten plik, więc pisałem tam dane.

Omg, nie znajduje się w locale, ani w root, bo znajduje się w uiscript (! w tym z Twojego klienta, a nie w folderze od kodu źródłowego binki).  ^_^

Opublikowano

Omg, nie znajduje się w locale, ani w root, bo znajduje się w uiscript (! w tym z Twojego klienta, a nie w folderze od kodu źródłowego binki).  ^_^

Powtórzyłem wszystko od nowa, jest na 100% dobrze zrobione, lecz i tak wywala mi klienta :/, a co do launchera source, mam tylko sam launcher skompilowany wrzucić czy jeszcze jakieś pliki razem z nim ?

a syserr po usunięciu zawartości ciągle ten sam :

syserr zwkłego klienta:

0510 14:03:18995 :: 

0510 14:03:18995 :: ============================================================================================================
0510 14:03:18995 :: Abort!!!!

syserr launchera source skompilowanego:

0510 14:05:00664 :: CANNOT_FIND_PACK_FILE [sound/effect/etc/dropitem/dropitem.mss]
0510 14:05:09172 :: CPythonItem::LoadItemTable: invalid item_proto[locale/eth/item_proto] STRIDE[152] != sizeof(SItemTable)
0510 14:05:09173 :: LoadLocaleData - LoadItemProto(locale/eth/item_proto) Error
0510 14:05:09389 :: 

0510 14:05:09391 :: ============================================================================================================
0510 14:05:09392 :: Abort!!!!

Opublikowano

Powtórzyłem wszystko od nowa, jest na 100% dobrze zrobione, lecz i tak wywala mi klienta :/, a co do launchera source, mam tylko sam launcher skompilowany wrzucić czy jeszcze jakieś pliki razem z nim ?

a syserr po usunięciu zawartości ciągle ten sam :

syserr zwkłego klienta:

0510 14:03:18995 :: 

0510 14:03:18995 :: ============================================================================================================
0510 14:03:18995 :: Abort!!!!

syserr launchera source skompilowanego:

0510 14:05:00664 :: CANNOT_FIND_PACK_FILE [sound/effect/etc/dropitem/dropitem.mss]
0510 14:05:09172 :: CPythonItem::LoadItemTable: invalid item_proto[locale/eth/item_proto] STRIDE[152] != sizeof(SItemTable)
0510 14:05:09173 :: LoadLocaleData - LoadItemProto(locale/eth/item_proto) Error
0510 14:05:09389 :: 

0510 14:05:09391 :: ============================================================================================================
0510 14:05:09392 :: Abort!!!!

Nie wiem jest jakiś błąd, że nie może wczytać item_proto. Zkonwertuj proto z sql i spróboj zapakować tym packerem może pomoże. 

http://www.mpcforum.pl/topic/1121292-epack32-metin2-archiver/

Opublikowano

Nie wiem jest jakiś błąd, że nie może wczytać item_proto. Zkonwertuj proto z sql i spróboj zapakować tym packerem może pomoże. 

http://www.mpcforum.pl/topic/1121292-epack32-metin2-archiver/

Może to jest banalne, ale nie rozumiem z sql ?

Opublikowano

Z mysql pobierz jakiś tools polecam ten http://www.mpcforum.pl/topic/610770-m2toolup-centrum-zarzadzania-serwerem-gry-metin2/i konwertujesz z SQL do Txt i po czym pakujesz Epack od terenzo.

Zrobiłem to i nadal wywala. Item proto wpakować do locale ?

Opublikowano

Zrobiłem to i nadal wywala. Item proto wpakować do locale ?

Mamy inny pomysł wrzuć mi twoje item_proto.txt i item_names.txt gdzieś na hosting i ja Ci to zapakuje zobaczymy czy w tym tkwi problem.

Opublikowano

Mamy inny pomysł wrzuć mi twoje item_proto.txt i item_names.txt gdzieś na hosting i ja Ci to zapakuje zobaczymy czy w tym tkwi problem.

zxc

Opublikowano

Jedno z tych dwóch item_proto musi zadziałać jak nie to nie mam pomysłu.

Mimo to nie działa, może to jakiś problem po stronie serwera, albo mojego clienta, przedtem działało jak powinno :/

@NoName#2

zobacze i napisze, czy działa.

@Edit

Nawet ten patcher nie sprawia że clienta nie wywala. Pewnie jest inna przyczyna wywalania clienta :/

#EDIT

Drogą eliminacji chciałem sprawdzić co jest zle a co jest dobre.

uiscript - normalnie działa, nie powoduje wywalania clienta.

root - wywala clienta przy zalogowaniu.

locale - loguje, przy wyborze nadal działa lecz nie widać zbroi, po wybraniu postaci ładuję się gra, ładowanie 100% i wywala clienta.

Co do skompilowanego launchera source, to gdy wlaczam go z przerobionym locale, to widac zbroje, ale i tak potem wywala przy zaladowaniu sie gry w 100%

- a gdy go odpalam z nie przerobionymi rootami, localami to wywala przy logowaniu.

Pytanie do @NoName#2

Po co tak naprawdę jest potrzebny skompilowany launcher?

Opublikowano

Pytanie do @NoName#2

Po co tak naprawdę jest potrzebny skompilowany launcher?

Ogólnie pytasz, czy w kontekście powiększenia stron Ekwipunku? 

Ogólnie to idiotyczne pytanie, a jeśli o to drugie, to abyś miał wszystkie sloty działające, z tego co pamiętam, jeśli tego nie edytujesz to ostatnie sloty w tym okienku z pasów nie działały (gdyż ilość wszystkich przekraczał po za 255).

Ps. Sorki, że nie mogę odpisuję na PW, ale muszę nauczyć się materiału z 3 lat fizyki do wieczora. xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...