Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w wersji 1.8.4

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam pewnien problem w 1.8.4

Ogólnie gdy otworzę EQ na creative to spada mi FPS do 5, na survivalu mogę otworzyć i nadal mam stałe 50/55fps a przy otwieraniu eq na creative mam tylko 5

Mogę mieć 30fps w ciężkich dungeonach gdzie jest po 320 mobów i nie mam lagów, ale gdy na płaskim terenie bez mobów otworzę eq to jest masakra, itemy, przewijanie mi klatkuje

TEMAT

Opublikowano

@ellanore nie ma chyba optifine na 1.8.4 @pablos11 polecam grac na starszych wersjach ta może być jeszcze słabo stabilna lub czekać aż wyjdzie optifine na 1.8.4

Jest optifine na 1.8.4 bo sam używam...

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Właśnie mam OPta zainstalowanego, ale ważne że bez i z optem mam ten sam problem, jakby eq było jakoś przeciążone...

Co do zmiany wersji :D nie ma mowy, robię serwer pod 1.8.4 chcę być jednym z pierwszych osób na tej wersji i dokończę serwer na tym silniku

Eq przeżyję bo gracze będą mieć tylko surv więc 0 lagów w Eq ale gorzej ze mną, budowanie czy pozyskiwanie ID (itemdb) jest cięższe

Brak modów, dodatków (prócz opta) i tym podobnych

Co do kompa, czysty, wczoraj CC i antyvirus był jak zawsze co miesiąc, czysczony był 2tyg temu wraz z pastą termoprzewodzącą i zmianą wiatraka na silniejszy.

Komputer ma dodatkowe chłodzenie.

Ramy w mc są dobre bo na 1.7 Eq się nie laguje

TEMAT

Opublikowano

Na tej wersji lagi są normalna rzeczą ponieważ wersja sama w sobie nie jest wydajna. Gdy, maszlagi polecam zainstalowac optifine, bądź minebustera który trochę przyspiesza nasza gre.

Opublikowano

Wiem że temat do zamknięcia ale się wypowiem :)

@Pablos11 Zdaje mi się że 1.8.4 nie jest doprafowany w 100%. Spróbuj na troche mniejszej wersji czy ci nie laguje (jeśli Ci to nie sprawia kłoptów). Możesz wszelkie budoać na innej weraji by ułatwić sobie życie ;). Jak się więcej dowię to zedytuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...