Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuje Porady - rozkręcenie Serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam serwer lobby na 1.5.2 (nie, nie zmieniam wersji). I otworzyłem go ze 3-4 tygodnie temu, no i moim pytaniem jest jak ja przyciągne graczy, odkryłem że zrobiło się u mnie "zamknięte kółko", Bo jak widzisz że nikogo nie ma, a jest 1000 slotów to oczywiście myślisz "Pff pewnie jakiś słaby serwer", albo wchodzisz i wychodzisz bo nikogo nie ma, a jak wyjdziesz to kolejna osoba nie wejdzie bo nikogo nie ma, więc poprosiłbym o jakąś poradę na ten temat, mam reklamy w pewnych miejscach, Fanpage na facebooku no i serwer ma Unikalne mapy jak i funkcje, mało serwerów na 1.5.2 Posiada rzeczy jak TnTRun albo SkyWars, mapy budowane ręcznie, detaliczne, w tym wiele małych udogodnień, dźwięki podczas np. uderzenia w kogoś mieczem, lub "cząstki" w miejscach takich jak spawn, no i inne rzeczy, ale jak już pisałem, zamknięte koło sie zrobiło,

Odpowiedź która pomoże kciuka w górę :)

Osób zarejestrowanych: 150+

Opublikowano

­@Czaparowski To siedź cały czas na serwerze, aż się zbierze do 10 graczy. ;) Wtedy powiedz, że kończysz i patrz na konsoli co się dzieje, jeżeli gracze będą narastać to wróć po godzinie/dwóch, a jak będą spadać to od razu wróć i czekaj żeby gracze wbijali. Będzie 20 to pójdź znowu. I tak rób.

Opublikowano

@nieznany1234567 A czy ja mówie że szukam ludzi z 1.7? niech se tam siedzą jak chcą, poprostu chcę zachęcić tych co na 1.5.2 grają, a conajmniej 2000+ takich ludzi jest..

@xMNx Noo i nawet jak z 3 godziny na serwerze posiedzę to jedna osoba na 20 minut wejdzie i wyjdzie :/

Opublikowano

Polecam Ci reklamę u Youtubera, u nas rok temu jak otwieraliśmy serwer w ciągu 5 minut było
60 ludzi na 80 slotów. :) 

Polecam Ci Youtubera: spavtivi
(To właśnie za jego reklamą mieliśmy tyle osóB)

Oczywiście za darmo Ci nikt reklamy nie zrobi, ale te 50zł za reklamę chyba nie jest dużo. :)
Pozdrawiam.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

Opublikowano

Zgadzam sie z wami, ale wszyscy piszecie praktycznie o tym samym, tak czy inaczej - serwer zakłada niedługo oficjalny kanał na YouTube, mamy dobrego grafika, a właściwie 2.

A co do tych propozycji reklamy u kogoś sławnego, może znacie sposób jak do danej osoby napisać (która by to zrobiła za darmo...), albo jesteście kimś takim? Wszystkich zaintereseowanych ta wypowiedzią zapraszam do pisania na priv. ;)

Opublikowano

Proste - taki serwer nigdy nie będzie popularny. Nikt na tej wersji już nie gra ;) To, że admin nie potrafi nawet spiracić Minecrafta (1.5 to ostatnia wersja ze starym launcherem), to nie znaczy, że inni też nie potrafią - ba! mają oryginalną grę i nie są złodziejami.

@AntyBlezur potrzebny ci jest youtuber który rozpromuje serwer

#AntyBlezur

Opublikowano

Hmmm.. wiesz co zmień wersje na 1.7.2 i sie przekonasz, że bedzie wiecej graczy + jak napisałeś masz serwer lobby lekki [+]

ale jesli nie chcesz zmieniać wersji (Pomogło by bo na 1.5.2 gra no nwm okolo 500/1000 osob wiec nie wbija ci moze max 60

zmień tą wersje i sam sie przekonasz. A co do tego jak rozkręcić hmm.. Po 1 Ogarnięta ekipa to najważniejsze!

Po 2 Mocny spawn lobby Po 3 Graczy nie przyciąga Reklama [Wbijajcie na serw! Vip za 7,38 sms!] tylko

Dobre i ładnie wykończone pluginy ogarnięty chat,mocna ekipa, która trzyma się zasad np.

Gracz pisze ,,Moge opa?'' to nie pisz Nie! tylko daj mu bana na 10 minut

i niech inny widza że to nie byle jaki serw, że każdy może miec opa tylko [OGARNIETY]

A jak bedzie grac 20/25 osob to zrób reklame na [YT],[MPC],Jakies tam inne fora i juz

to nie tydzien czy dwa, żeby serw mial 60/80 graczy na dzien 

czyli tak : Mocna ekipa Mocne pluginy Mocny spawn Mocne zasady sam mam serwer i wiem... bo gra 35/45 osob a z tygodniem przybywa to +3,+4 a to nie jest tak, że wbije gracz i zostanie tylko musi mu się spodobac!

Pozdrawiam :)

76561198115213832.png

Opublikowano

Znajdź dobrego zaufanego youtubera który rozleklamuje twój serwer, zapewnij graczom rozgrywkę np parkour,eventy :)

Jesli masz znajomych na skype, to wyslij do wszystkich wiadomosć np z eventem że jest na serwerze :)

Nikomu się raczej nie chce zmieniać wersji na 1.5.2 :) Polecam dać na najnowszą 1.8.4

Możliwe że gracze mają lagi, najlepiej podaj mi hosting

Pozdrawiam.

Opublikowano

@TheMolkaPL - Do administracji nie ma co się przyczepiać bo bierzemy tylko najlepszych, co do wersji mam orginalnego minecraft'a i nie zmieniam bo wiadomo że są osoby które lubią pograć na starych wersjach, Poza tym zmienianie wersji to zmienianie Wszystkich pluginów no i większa konkuręcja prawda?

@Vampire4Fun - Lagów nie ma zapewniam cie, pluginy sa sprawdzone dokładnie no i serwer posiada nielimitowaną pamięć ram. Poza tym, te nowsze wersje to się pomieszały, jedni wciąż na 1.7 grają a inni na 1.8 , No wiadomo oczywiście o fakcie że nie możesz używać na nowszych wersjach starych pluginów kompatybilnych na przykład z minecraftem 1.4 , a na 1.5.2 można.

Opublikowano

Reklama na listach serwerowych wpisz w google " publikacje serwerów minecraft " albo " lista serwerów minecraft " - dodaj serwer i są gracze...

Reklama u youtuberów / swoja. :)

banner.png

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...