Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chcesz przyciągnąć graczy na serwer? Zażyj tego poradnika!

Gość xMNx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Nazywam się xMNx i jest to mój pierwszy poradnik, więc proszę nie oceniać źle :)

Pamiętajcie, że musicie mieć porządny serwer, z pluginami oraz zabezpieczonym spawnem. Wasz serwer powinien spełniać wymagania dobrego serwera.

Więc zacznijmy.

​1. YouTuber

Myślę, że pierwszym i najskuteczniejszym sposobem będzie napisanie do YouTubera, najlepiej do takiego, który ma najwięcej filmików z Minecrafta. Fajnie by też było, gdyby miał od 100-1000 widzów. Youtuber, który ma 100-500 widzów, myślę, że wystarczyłoby 100/200 zł, zaś już Youtuberzy 500+ w okolicach 350 zł by wzięli. Jest to chyba najlepszy sposób na przyciągnięcie dużej ilości graczy.

2. Własna reklama na YouTube

Kolejny sposób na przyciągnięcie graczy. Może nie będzie to liczna grupa, lecz zawsze to ktoś, nawet jak nie macie subskrypcji, to zawsze ktoś będzie szukał serwera na YouTubie, i może akurat trafi na Wasz serwer. Plus jest taki, że jak się komuś spodoba Wasza reklama, to możecie nawet widza zrobić.

3. Reklama na darmowych listach serwerów

Następnym, skutecznym też pomysłem jest zrobienie reklamy na jakiejś darmowej liście serwerów, tutaj macie parę linków:

http://www.minecraft-list.pl

http://www.mclista.pl

http://minecraft-serwery.com

4. Wyjątkowy serwer

Dobrym sposobem jest też zrobienie niesamowitego serwera, który będzie się wyróżniał, i nie będzie taki monotonny jak inne. Ostatnio wiele graczy lubi serwery RPG, więc i Ty zrób taki serwer. Pamiętaj, że musi być jedyny w swoim rodzaju.

5. Reklama na MPCforum

Następnym pomysłem jest reklama na MPCforum w odpowiednim dziale

http://www.mpcforum.pl/forum/299-minecraft-publikacje-serwerów/

Pamiętajcie, że musicie mieć przynajmniej 50 postów, aby móc w tym dziale pisać.

To tyle z mojej strony, liczę na "Lubię to!".  :) 

Pozdrawiam, xMNx

Opublikowano

Jeszcze jednym ze sposobów jest reklamowanie się np. na MPC forum w odpowiednim do tego dziale.

Już dodaję ;)

Opublikowano

Reklama na tych listach powiedzmy sobie szczerze praktycznie nic nie daje bo mało kto na nie zagląda szukając serwera. Teraz możesz postawić zwykłego gotowca z MPC z odpowiednio dużą reklamą i będziesz miał graczy a znowu serwer, który ma coś ciekawego do zaoferowania świeci pustkami.

Opublikowano

Zdecydowanie platne reklamy wiecej dadza :)

Być kimś za kogo Siebie sam uważasz, a nie biec za stadem bydła i w gównie się tarzać...

Opublikowano

@miczo96 A czy reklama u YouTubera nie jest płatna i nie da więcej? Wydaje mi się, że tak.­

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@miczo96 A czy reklama u YouTubera nie jest płatna i nie da więcej? Wydaje mi się, że tak.­

Dokładnie, wystarczy tylko jedna reklama u Youtubera i masz serwer rozkręcony.

Ja kupowałem reklamę u Spavtivi (Miał wtedy ze 13 tys. widzów, teraz ma więcej).

Reklame wrzucił na starcie serwerwa, i tak w ciągu kilku minut mieliśmy 60 graczy

online :)

P.S: Płaciliśmy tylko 50zł, więc to nie dużo jak na takie promo.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dobry pomysł z tymi listami serwerów?... Mi np. nie działa dodawanie serwera na listach...

Jeśli pomogłem lub podoba ci się mój post, daj Lubię to

To nic nie kosztuje

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Myśle, że reklama na MPC się opłaca, bo inwestowanie w youtube to trochę jak inwestowanie na giełdzie - może się uda, może nie, przyjdzie nagle 60 graczy, ale zobaczą, że kitowaty serw. A bierzesz na MPCForum reklame, jest ileśtam osób, mówią, że fajny i wtedy według mnie powinno się użyć youtubera (wiem, że używa się rzeczy a nie człowieka, ale to wyjątek).

9037814477036501451192.png

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...