Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] MaxCraft czy Craftserve

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

HaHaHa dojebałeś!

1.Enderchest - padają serwery z przeciążenia, limity, lagi, słaby support, dobry panel - więc nie ma co tego nawet polecać  a co dopiero brać.

2.Mineserv  - posiadają słabe maszyny, mają mało klientów - lagów nie ma, ale na krótką chwilę, przybędzie klientów to z powrotem wrócą też lagi. Ps.Lepszy Mineserv od Craftserve

Czy widziałeś aby autor tematu pytał się o enderchest'a, mineserv ? - Nie, więdz czytaj temat a nie pierdol głupot.

Pozatym, chciałbym abyś udowodnił dlaczego nie warto korzystać z usług pukawki.

Udowodnił bym ci, że enderchest to słaby hosting, ale sam o tym wiesz, że mają blokady.

Ps.Nie wybiera się hostingu po wyglądzie a po parametrach.

@DoriiSuperPies - Nie wypowiadaj się, w takich tematach jeżeli nie masz pojęcia.

Hahah dojebałeś :)

Mineserv ma dobre maszyny (testowałem oferty) i są całkiem dobre.

Support odpowiada max po 1 dniu.

Ps:Testowałem pukawkę,ownserwer,craftserve,mineserv,enderchest.

Najlepiej wypada mineserv.

Opublikowano

@xSaleen Hahaha, właśnie TY się nie znasz na rzeczy. Już Ci piszę, czemu pukawka jest zła!

Słaby support

Żałosne problemy (Serwer nie działał mi ponad 7 dni)

Drogo jak z kosmosu

I jeszcze więcej.

Ani csrv, ani pukawka.

Ja napisałem, co JA polecam, a Ty wpierniczasz się jak jakiś  kox który zna się na wszystkim.

Lagi na ench? Nie miałeś a komentujesz. Nigdy na enderchest nie spotkałem się z lagami, może Ty je masz?

Support jest bardzo szybki!

Limity są wszędzie! Na csrv 8gb ram. Na ench 32! I co z tego że procesor ma 10%, i tak dobrze działa, a jest limit dla tego żeby jakiś dzieciak nie zlagował źle skonfigurowanym serwerem!
Co do mineserv to sie zgodze.
Mialem ench, pukawke i csrv. Ench wygrywa
@Dark Angel z tego co wiem mineserv ma te same maszyny co csrv (Nie jestem pewny)

bannergif.gif

Opublikowano

Jako przedstawicie Pukawki powiem tak.
Tylko u nas możesz zadzwonić na support. Podajemy telefon, bo mamy tylu techników, że możemy sobie na to pozwolić.
To od razu nokautuje resztę hostingów pod względem supportu. Skoro mają takich dobry support, to niech podadzą telefon. No w czym problem?

Druga sprawa w ofercie Bez limitów, nie ma żadnych sztywnych limitów, na procesor też nie ma sztywnego limitu. Czyli jeżeli Twój serwer na krótką chwilę potrzebuje bardzo dużo mocy procesora, to bez problemu może to wziąć i nie zostanie ani wyłączony, a żaden limit procesora nie spowoduje laga.
Niestety inne hostingi limitują od razu procesor, stąd też słychać u nich narzekania na lagi.
Trzeba naprawdę mieć np 5 graczy i 300% procesora (zajęte trzy rdzenie cpu), żeby nasz system zareagował i tylko grzecznie wyłączył serwer z grzeczną informacją w panelu dla klienta.
5 graczy i 300% cpu od razu wiadomo, że konfiguracja serwera jest zła i serwer nadaje się tylko na vps/dedyka

Mamy 2 zł taniej. Stać nas na to, bo jesteśmy od lat największym hostingiem w Europie środkowej.
Hostujemy nie tylko MC, ale całą masę innych gier.
Jako jedyny hosting w PL mamy również serwery do Minecraft Pocket Edition.

Czyli nie dość, że mamy taniej, to jeszcze lepiej i z lepszym supportem.

Do tego mamy lepsze stawki sms, a niebawem będzie portfel Billon.info (mamy umowę na wyłączność), gdzie będzie można zarabiać na serwerze w zł i wypłacać w banku lub bankomacie.
Panel faktycznie nie jest taki Minecraftowy, jak gdzie indziej. Tylko po co ma być Minecraftowy, przecież przez to serwery nie będą lepiej działać.

Cała reszta o jakiś zajętych portach i lagach to są kłamstwa, bo przy starcie serwera najpierw dla pewności są uwalane wszystkie instancje serwera, które mogłyby pozostać np po crashu serwera.

Dajemy miesiąc za darmo jeżeli ktoś się przenosi do nas z innego hostingu, po to aby można było przenieść graczy przez ten miesiąc i nie płacić w tym czasie za dwa hostingi.

DoriiSuperPies przestań kłamać! Nigdy nie było takiej sytuacji. Skoro 7 dni serwer nie działał, to dla czego nie zadzwoniłeś?

Jeżeli macie jeszcze jakieś wątpliwości, to proszę bardzo, kody na serwery z oferty Bez limitu na 7 dni.
Kody trzeba zarejestrować na http://Maxcraft.plna dole strony

C5RL V3HL N4PT DVUP
KPVS 81AR UVTP IGEL
DVWY S9FA 4VTA LIQW
YGKX CKKW A6HJ ELUI
BMCT MHUJ 4JKI S1AL

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

@xSaleen Hahaha, właśnie TY się nie znasz na rzeczy. Już Ci piszę, czemu pukawka jest zła!

Słaby support

Drogo jak z kosmosu

I jeszcze więcej.

Ani csrv, ani pukawka.

Ja napisałem, co JA polecam, a Ty wpierniczasz się jak jakiś  kox który zna się na wszystkim.

Lagi na ench? Nie miałeś a komentujesz. Nigdy na enderchest nie spotkałem się z lagami, może Ty je masz?

Limity są wszędzie! Na csrv 8gb ram. Na ench 32! I co z tego że procesor ma 10%, i tak dobrze działa, a jest limit dla tego żeby jakiś dzieciak nie zlagował źle skonfigurowanym serwerem!

@Dark Angel z tego co wiem mineserv ma te same maszyny co csrv (Nie jestem pewny)

@DoriiSuperPies

Koleś, naprawdę zastanów się nad tym co piszesz, na serwerach nie jest ważna pamięć ram, a procesor, na enderchest jest on przyblokowany.

Jeszcze małe info, jesteś naprawdę tępy pisząc "Drogo jak z kosmosu"  gdyż na enderchest za 30zł kupisz serwer 20slotów na pukawce bez ograniczeń.

Pozostałe wątpliwości wyjaśnił ci pan, który napisał wyżej.

minecraft.jpg
Opublikowano

Słaby support

Drogo jak z kosmosu

I jeszcze więcej.

Ani csrv, ani pukawka.

Nie zgodzę się. Craftserve używa dedyków z Hetzner'a, zaś Mineserv - głównie OVH, pojedyńczę maszyny z Hetzner'a :)

@AntyBlezur

Jak pisałem bierz Mineserv. Spoko hosting, miałem tam kiedyś dość duży serwer i wszystko pykało jak należy ;)

Fyg9LHL.png
(jeżeli sygnaturka jest niezgodna z regulaminem, proszę o usunięcie, a nie dawanie warna/bana)

Opublikowano

Słaby support

Drogo jak z kosmosu

I jeszcze więcej.

Ani csrv, ani pukawka.

Tak się kończy gdy 8-latki robią serwery.

Ender(chujstwo) nie pozwala Ci nawet wgrać własnego silnika, to jest chyba jakiś kiepski żart. Narzekasz na panel pukawki? To ja powiem, że panel endergówna wygląda jak z lat 90, na restart serwera czekasz 5 minut zanim zaskoczy. "Limity są wszędzie!", na pukawce dostajesz 32 GB od razu.

Słaby support? Powiesz może że enderśmieć ma lepszy support? Gdzie do klientów piszą na "Ty"? xD

#antywarn

Polecam hosting maxcraft.pl, brak lagów i wydajne maszyny.

ypvrNww.png

Opublikowano

Te wasze super hostingi dla 10slotówych serwerów.Trudno zebrać około 60zł i kupić dość dobrego VPSA ? Na sam początek wystarczy... Silnik możesz jaki chcesz :)

687qco.png

Opublikowano

10 slotów powiadasz? A 100 albo 200 nie łaska?
Bez problemu!

Vps-y bardzo często oszukują na zasobach i potem jest zdziwienie dla czego lagi, przecież powinno uciągnąć więcej.
Ani model procesor podany, ani ile z tego procesora jest dla Ciebie gwarantowane.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

­Polecam z dumą Enderchest. Świetny support, panel też wygodny. No i te miodzio maszynki. Zero zastrzeżeń. :)

Opublikowano

Ale wy głupoty piszecie na temat MaxCraft. Wszystko jest nie prawdą, wybrałem ofertę MaxCraft dlatego że świetny support, przyjemny - estetyczny panel i dobre maszyny. Dodatkowo wszystko jest podane, tzn. Dnsy i inne a nie tak jak csrv ma zablokowane porty. W piątek ddzwoniłem do boku, obsługa z*******a - nawet nie czekalem minuty na odebranie rozmowy. Dzięki temu przeniosłem serwer z fiberhost'u na pukawke z czego jestem bardzo zadowolony.

PS: pozdrawiam tego Pana ktory ze mna rozmawiał :)

Opublikowano

Słaby support

Drogo jak z kosmosu

I jeszcze więcej.

Ani csrv, ani pukawka.

Nie zgadzam się. Pukawka(a.k.a MaxCraft) jest dobra, support telefonem i mailem, odpowiedzieli mi ostatnio w 10 min.

Jak się nie umie robić serwera to są problemy. Według mnie drogo nie jest, a panel jest ładny i czytelny.

­

Opublikowano

­

Miałem serwer na Pukawce(MaxCraft) i bardzo dobrze się sprawował według mnie najlepszy hosting

Strona do serwera, masz mega dużo informacji na temat serwera.

Opublikowano

Pukawka ma najlepsza pomoc 

skąd to wiesz ?

testwowałeś wszystkie hostingi ?

---------------------

nie polecam brać serwerów które nie stoją w polsce, jeśli robisz serwer dla polaków.

i nie bierz OVH, lagi i zero pomocy, ddosują co chwilę maszyny a one się składają wszystkie 

mintshost masz serwer w polsce, 24/7 pomoc admina.

ostatni ddos trwał niecałą minute i od razu admin go zblokował i był spokój 

ceny też mają dobre w porównaniu do jakości, na pierwszy zakup możesz kod w necie znaleźć i masz 30% taniej. najlepiej pierwszy zakup zrobić na vpsa na kilka miesięcy, bo jak bierzesz na dłużej to masz taniej (nie tak jak w ovh) i do tego zakupu dodasz ten rabat 30% to masz dobry początek.

Opublikowano

ostatni ddos trwał niecałą minute i od razu admin go zblokował i był spokój 

Nie no, tutaj to jebłem i nie wstaję xDD

#antywarn
Weź ofertę bez limitu na pukawce, nie na enderczest ;cc

ypvrNww.png

Opublikowano

Polecam Pukawka.pl

Tanie maszyny oraz ceny ;x .

Dobry IS dla początkujących. 

+ niebawem możliwość wypłacania środków  z portfela na pukawce.

minecraft.jpg
Opublikowano

Jako przedstawicie Pukawki powiem tak.

Tylko u nas możesz zadzwonić na support. Podajemy telefon, bo mamy tylu techników, że możemy sobie na to pozwolić.

To od razu nokautuje resztę hostingów pod względem supportu. Skoro mają takich dobry support, to niech podadzą telefon. No w czym problem?

Druga sprawa w ofercie Bez limitów, nie ma żadnych sztywnych limitów, na procesor też nie ma sztywnego limitu. Czyli jeżeli Twój serwer na krótką chwilę potrzebuje bardzo dużo mocy procesora, to bez problemu może to wziąć i nie zostanie ani wyłączony, a żaden limit procesora nie spowoduje laga.

Niestety inne hostingi limitują od razu procesor, stąd też słychać u nich narzekania na lagi.

Trzeba naprawdę mieć np 5 graczy i 300% procesora (zajęte trzy rdzenie cpu), żeby nasz system zareagował i tylko grzecznie wyłączył serwer z grzeczną informacją w panelu dla klienta.

5 graczy i 300% cpu od razu wiadomo, że konfiguracja serwera jest zła i serwer nadaje się tylko na vps/dedyka

Mamy 2 zł taniej. Stać nas na to, bo jesteśmy od lat największym hostingiem w Europie środkowej.

Hostujemy nie tylko MC, ale całą masę innych gier.

Jako jedyny hosting w PL mamy również serwery do Minecraft Pocket Edition.

Czyli nie dość, że mamy taniej, to jeszcze lepiej i z lepszym supportem.

Do tego mamy lepsze stawki sms, a niebawem będzie portfel Billon.info (mamy umowę na wyłączność), gdzie będzie można zarabiać na serwerze w zł i wypłacać w banku lub bankomacie.

Panel faktycznie nie jest taki Minecraftowy, jak gdzie indziej. Tylko po co ma być Minecraftowy, przecież przez to serwery nie będą lepiej działać.

Cała reszta o jakiś zajętych portach i lagach to są kłamstwa, bo przy starcie serwera najpierw dla pewności są uwalane wszystkie instancje serwera, które mogłyby pozostać np po crashu serwera.

Dajemy miesiąc za darmo jeżeli ktoś się przenosi do nas z innego hostingu, po to aby można było przenieść graczy przez ten miesiąc i nie płacić w tym czasie za dwa hostingi.

DoriiSuperPies przestań kłamać! Nigdy nie było takiej sytuacji. Skoro 7 dni serwer nie działał, to dla czego nie zadzwoniłeś?

Jeżeli macie jeszcze jakieś wątpliwości, to proszę bardzo, kody na serwery z oferty Bez limitu na 7 dni.

Kody trzeba zarejestrować na http://Maxcraft.plna dole strony

C5RL V3HL N4PT DVUP

KPVS 81AR UVTP IGEL

DVWY S9FA 4VTA LIQW

YGKX CKKW A6HJ ELUI

BMCT MHUJ 4JKI S1AL

zamowilem serwer testowy i jak wgralem sama paczke od was hexxit to obciazenie procesora miało aż 300%! nie wiem czy to tak ma być ale kiedys jak u was mniałem serwer z podstawowymi pluginami, to ciągle mi się wyłączał , ale nie wiem jak teraz więc jeżeli to poprawiliscie to proszę o odpowiedź.

Pukawka tez ma serwery we Francji (OVH) i mozna wgrac swoj silnik.

tak k***a xD

enderchujstwo jeden ddos i off 24h

a powiesz mi jaki pakiet pukawka posiada ten bez limitu? :)

Opublikowano

zamowilem serwer testowy i jak wgralem sama paczke od was hexxit to obciazenie procesora miało aż 300%! nie wiem czy to tak ma być ale kiedys jak u was mniałem serwer z podstawowymi pluginami, to ciągle mi się wyłączał , ale nie wiem jak teraz więc jeżeli to poprawiliscie to proszę o odpowiedź.

Wybierz Minecraft bez Limitu i dostaniesz serwer na OVH bez limitu slotów, pamięci RAM i procesora.

ypvrNww.png

Opublikowano

Tu nie ma co poprawiać. Jeżeli dana paczka ma takie zapotrzebowanie na procesor, to znaczy, że coś z nią jest nie tak i trzeba ją wywalić z panelu.

Przecież to nie my tworzymy paczki, tylko dodajemy do panelu te o które prosicie.

Tu masz ofertę bez limitu http://maxcraft.pl/bezlimitu/

Opublikowano

Hmm myślę ,że lepszym wyborem będzie maxcraft dlaczego:
+ Szyki kontakt
+ Dobre maszyny
+ Nie lagujący panel jak na craftserve.

Opublikowano

Z własnego doświadczenia wiem (a miałem i jeszcze kilka dni "serwerek" na Craftserve), że bywają problemy jak na każdej serwerowni. Z tą różnicą, że tu aż za dużo w krótkim okresie czasu.

Pod Vanilla minecraft hosting jest OK i będzie to hulało jak malina, ale jak ktoś planuje serwer z modami to czasem może trafić na niespodziankę z OutOfMemory. Ja taką trafiłem przy 3.5GB RAM.

Kolejna niespodzianka to mój serwer (cauldron) zżerał więcej ramu niż to konieczne na start. Po odpaleniu tego samego serwera (bez tykania konfigu serwera PC 1:1 Craftserve) na moim komputerze w 2GB się mieścił. Na hostingu 3.5GB i mało. Co więcej. Na innym hostingu serwer zachowuje się tak jak na PC. Zaznaczę, że miałem zmodowany serwer.

Jak dla mnie to ciekawostka, ale nawet nie pytałem supportu co nakombinowali bo pewnie odpowiedź byłaby zdawkowa.

Po prostu po zgłoszeniu problemów z MOTD i tonie odpowiedzi na ten temat odechciało mi się. Po za tym po miesiącu czasu MOTD dalej czasem nie chce działać i pod serwerem klient widzi informację o połączeniu się bezpośrednio.

Konsola sprawia wrażenie niestabilnej i czasem nie widzi serwera (co poważnie utrudnia debugowanie serwera on-live). Pewniej było pobrać log poprzez ftp i poczytać. FTP działa bez zająknięcia.

Do tego dochodzi utrudnianie życia w komunikacji serwera ze światem. RCON, tylko do ich własnego sklepu. Plugin na konsolę zdalną? Też nie da rady. Zarobki ze sklepu idą wyłącznie do kieszeni Craftserve (Powinno być to wyszczególnione w opisie usługi).

Tak więc nie jest to usługa nastawiona na większy serwer a 1000s uważam, że można wsadzić między bajki. Po za tym tak duże serwery zazwyczaj lecą po bungeecordzie.

Co do limitów, są one w zupełności wystarczające. Ludzie mają tendencję do nadużywania dysków i olewania MySQL, jeśli nie mają bata nad głową.

Z technicznego punktu widzenia to bardzo dobry ruch z ich strony.

Kolejna dobra strona ich hostingu to fakt przydzielania większego czasu CPU na sam start serwera.

Niespodzianka? Wieczorem parametr xmx16G. Rano przychodzę a tu xmx8G (co i tak za tę cenę jest dobre).

W podsumowaniu, wyprowadziłem się w obawie przed problemami ze stabilnością.

Myślę ze ten cytat odwiedzie cię od Csrv

Opublikowano

Polecam CraftServe ale też Enderchest.pl :)

Sprzęt na którym pracuje :)

PŁYTA GŁÓWNA ASRock Z87 Extreme3 PROCESOR Intel CORE I5-4670K 3.4GHz KARTA GRAFICZNA Gigabyte GeForce GTX770 KARTA DŹWIĘKOWA Creative XFI Titanium HD CHŁODZENIE SilentiumPC Fortis HE1225 ZASILACZ Be Quiet! Pure Power L8-CM-630W
PAMIĘĆ RAM Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 DYSK SSD Plextor M5 Pro 2,5'' 128GB DYSK HDD Seagate 1 TB Barracuda ST1000DM003 NAPĘD DVD SAMSUNG S224BB OBUDOWA SilentiumPC Regnum L50 Pure Black SYSTEM OPERACYJNY Windows 7 Professional

Opublikowano

Wybierz Minecraft bez Limitu i dostaniesz serwer na OVH bez limitu slotów, pamięci RAM i procesora.

przeciez napisalem ze dostalem bez limitu 10 slotow max darmowy i serwer miał duże obciążenie

Opublikowano

@Vampire4Fun nie słuchaj tego znawcy @Xayanix aka Ban (od którego czekam na ddosa)

nie bądź głupi i nie korzystaj z gówien "bez limitu"

nie korzystać z OVH które jest tak słabe, że nie musi dostać DDOSA żeby paść

większość hostingów tylko pod minecrafta to kupsko, czyli wszystkie które w nazwie mają "mine" albo "craft"

mintshost - nie znajdziesz stabilniejszej maszyny w polskiej firmie, z polskimi technikami, w polsce zlokalizowanej (tak mi się wydaję, a jak ktoś korzystał z mintshosta i przesiadł się na coś lepszego to prosze o PW z nazwa firmy, bo chętnie skorzystam)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...