Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna do 500zł

Menthus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym wymienić swoją kartę graficzną do komputera. Mam teraz Geforce gts 450. Moje aktualne części to: Intel core i5-4590, 4gb ram, płyta gł. to msi b85-e45, zasilacz thermaltake smart se modular 530w, win 7. Obudowa to zalman z3 plus. Wiem,  że karta graf. powinna być lepsza od procesora, jednak wyskoczyły mi nieoczekiwane wydatki i dlatego mam tylko 500zł na kartę graficzną. Jak myślicie, pójdzie na czymś takim W3, albo gta V?

Opublikowano

Dzięki, właśnie też się zastanawiałem nad r7 250x. Te używane to są 550+. Jak myślicie na moim sprzęcie + r7 250x pójdzie wiedźmin?

Opublikowano

pójdzie low-medium 

ale to są tylko przewidywania ponieważ nic nie wiemy ale zdaje mi się że będzie miał podobne wymagania do gta 5

Opublikowano

Dzięki, właśnie też się zastanawiałem nad r7 250x. Te używane to są 550+. Jak myślicie na moim sprzęcie + r7 250x pójdzie wiedźmin?

Powinien pójść, dołóż 50zł i kup GTX 660 używka, możesz też trochę dołożyć i kupić R9 270.

Opublikowano

Ja polecam ci po szukać R9 270. Sam kupiłem Sapphire Radeon R9 270 (przyszłą wersja z X, poznałem po dodatkowym zasilaniu 2x6-Pin i sprawdziłem w GPU-Z). Dałem 480zł, więc może ty też coś znajdziesz. Lepiej kupować już nowszą technologie, szósta generacja to już trochę za stare. A za 500zł można już dobrą 7870 dorwać albo i lepszą ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

przecież hd 7870 to jest prawie to samo co hd 6970 z dobrym chłodzeniem którego dostaniesz za 350zł

6970 to raczej poziom hd 7850, a nie 7870, w dx11 wyraznie odstaje od 7870

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...