Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin na tworzenie itemów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam plugin na wersje mc 1.8 który posiada możliwość tworzenia itemów z bonusami i swoimi nazwami na przykład:

Miecz gówna +9 ( bonus +10 obrażenia)

wiecie o co chodzi

Opublikowano

Nie ma takiego, przynajmniej nie ulepszajacego na +. Jeśli chcesz robić RPG to na free pluginach nic nie zrobisz. Albo załatwisz programiste, albo serwer będzie nudny i padnie po miesiącu. ;)

Opublikowano

@Kacki

@Mavai.

Niestety te pluginy nie działają na 1.8 :( Aktualizacje już do nich nie wyszły.

teraz sprawdziłem, że w pluginie który kiedyś ktoś mi podał na własny crafting jest opcja craftowania przedmiotu z wbudowanym bonusem i własną nazwą.

Tylko jeszcze jest kwestia tego, czy można stworzyć taki item i nadać mu jakieś ID ? Żebym mógł go dać do kupienia u npc w różnych wersjach z różnymi bonusami ?

Opublikowano

@Kacki

@Mavai.

Niestety te pluginy nie działają na 1.8 :( Aktualizacje już do nich nie wyszły.

teraz sprawdziłem, że w pluginie który kiedyś ktoś mi podał na własny crafting jest opcja craftowania przedmiotu z wbudowanym bonusem i własną nazwą.

Tylko jeszcze jest kwestia tego, czy można stworzyć taki item i nadać mu jakieś ID ? Żebym mógł go dać do kupienia u npc w różnych wersjach z różnymi bonusami ?

Bardzo możliwe, że wersja do minecrafta 1.4 zadziała normalnie na obecnej wersji.

Może da się przypisać do danego npc komendę spawnującą dany item?

­

Opublikowano

@Kacki

nie działa bo sprawdzałem przed chwilą na serwerze

_

Jeszcze się nie rozglądałem jak wyglądaja te pluginy na npc. Zaraz coś poszukam i sprawdze, czy da rade jakoś to ogarnąć.

Możecie podesłać jakieś linki do pluginów na npc handlarzy.

W pluginie unlimitedrecipes można ustawić aby np. z 3 desek była zbroja z bonusem do ochrony, ale czy wtedy jak przywołam ją komendą to nie wiem czy się pojawi zwykła wersja, czy przerobiona. Więc lipa jeśli nowy item można uzyskać tylko craftingiem, bo npcki nie craftują. Też to zaraz sprawdzę.

A wy dalej podsyłajcie propozycje :)

Opublikowano

Tylko jakby zrobić, żeby gracz się sam obsłużył. I za opłatą dostałby item z gotowym enchatntem. Im droższy, tym leszpszy.

Ale dzięki za podpowiedź z większym enchantem, bo to też mi się przyda

Opublikowano

To możesz zrobić np. przy użyciu CommandChest GUI, który umożliwia zrobienie sklep w gui skrzyni otwierany komendą, kliknięciem przedmiotu. Przy konfiguracji możesz podać cenę komendy, wymagane przedmioty, czy też czy komenda ma być wykonywana przez konsolę serwerową.

http://www.curse.com/bukkit-plugins/minecraft/chest-commands
A tutaj masz poradnik po polsku: http://www.mpcforum.pl/topic/1092371-2-chest-commands-gui-twrz-wasne-menu-serwerowe/
Opublikowano

czyli mógłbym zrobić, że gracz otwiera ten chest i po wybraniu miecza dla siebie serwer wpisuje komendę którą enchantuje item, daje go dla gracza i zabierze wymagane przedmioty ?

tylko wtedy przedmioty mają standardowe nazwy a chciałbym je pozmieniać ;/

Opublikowano

Jeśli chcesz zmienić nazwy itemków wystarczy komenda [Wymagany Essencials] :

/i [id] [ilosc] Name:[nazwa itemku]

np:

/i 4 5 name:&7&lSuper_Coble_stone lore:Jest_Zabujczy_!      !UWAGA! Pamiętaj ze zamiast SPACJI uzywaj "_"

Mam nadzieje ze pomogłem ...

Opublikowano

@SlimePLXD nie pomogłeś

Musze mieć w sklepie item ze zmienioną nazwą i zmienionymi bonusami.

Wczoraj przeglądałem pluginy i znalazłem coś fajnego ale niestety nie na 1.8

Był to plugin, w którym w tabliczce ustawialo sie nazwe przedmiotu, bonusy przedmiotu, cene w postaci itemów. O coś takiego chodzi.

Opublikowano

czyli mógłbym zrobić, że gracz otwiera ten chest i po wybraniu miecza dla siebie serwer wpisuje komendę którą enchantuje item, daje go dla gracza i zabierze wymagane przedmioty ?

tylko wtedy przedmioty mają standardowe nazwy a chciałbym je pozmieniać ;/

Nie to działałoby w ten sposób, że gracz klika na jakąś ikonkę i daje mu item z danymi enchantami i nazwą, ponieważ dając item przy pomocy komendy give jest możliwość zmiany nazwy przedmiotu.

Opublikowano

ale jak da komende ze zmianą nazwy to chyba nie da jednocześnie komendy ze zmianą bonusów i nie zabierze z ekwipunku 30 desek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...