Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Większe enchanty w Essentials!

Gość xMNx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witajcie!

Pewnie wielu z Was ma problem z pluginem Essentials, mianowicie chodzi mi o to, że nie da się ustawić np. wydajność 10, bo automatycznie zmienia się na wydajność 5.

Na szczęście, da się temu zapobiec. Nie musicie wgrywać żadnych skriptów itp.

Na początek musicie pobrać plugin z tej strony.

Następnie wrzucacie go na serwer do katalogu plugins i włączacie serwer.

Powinien Wam się pojawić folder Essentials. Otwieramy go.

W środku powinien się znajdować plik config formatu yml.

Uruchamiamy go za pomocą Notepad++.

Następnie szukacie linijki unsafe-enchantments, szukanie może Wam ułatwić wciśnięcie CTRL + F  i powinno Wam się pojawić okienko i tam musicie wpisać "unsafe-enchantments" i wcisnąć enter.

Powinno to wyglądać tak:

unsafe-enchantments: false

Teraz wystarczy "false" ustawić na "true".

Możemy już robić sobie dowolny enchant, przykład:

evip:
delay: 604800
items:
- 276 1 Sharpness:5 unbreaking:3 fire:1
- 278 1 efficiency:10 unbreaking:5 fortune:300
- 279 1 efficiency:10 unbreaking:5 fortune:300
- 277 1 efficiency:5 unbreaking:3
- 310 1 protection:5 unbreaking:3
- 311 1 protection:4 unbreaking:3
- 312 1 protection:4 unbreaking:3
- 313 1 protection:4 unbreaking:3
- 261 1 infinity:1 unbreaking:3 flame:1 power:5
- 262 1
- 364 64
- 322 64
- 322:1 16

Po wszystkim, należy przeładować wtyczkę komendą /essentials reload.

Jeśli Wam pomogłem, nie zapomnijcie zostawić "Lubię to!". :)

Opublikowano

Krótko i na temat. Jest to bardzo prostą rzeczą, no ale niech będzie... I nie trzeba przeładowywać pluginu, to zależy od jego wersji.­  Popraw spoilery, bo się spsuły :P

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

@adamdino123 Dodałem. Dzięki za propozycje.

@SeterN. Możliwe, często się psują. W ostatnim raporcie redakcyjnym, też są zepsute. Zabiera to estetyki, ale takie jest MPCForum.

Opublikowano

Hmm ciekawe, nigdy tego nie próbowałem aczkolwiek o tym wiedziałem ;)

Bardzo ładnie napisane, podane linki do programów.

Jeżeli nie potrafisz wykorzystać
każdej danej Ci chwili,
to nie zasługujesz na ani jedną
dodatkową sekundę.

Opublikowano

@TeJkuu Ja się dowiedziałem o tym niedawno, ale również tego nie wykorzystałem. Potrzebowałem do zrobienia na serwer jail i miałem problem i prosiłem ludzi żeby podali jakiś plugin na kity, który coś takiego pozwala robić. W końcu któryś się odezwał, że wystarczy jedną linijkę zmienić. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...