Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozbudowa komputera do 1000 zł

marcinkloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do wydania 1000 zł na rozbudowę komputera i nie wiem czym się zająć (?)

CPU : i5 3570

GPU : Radeon HD 7790 1 GB

Ram : 8 GB 1333 Mhz

Zasilacz : AeroCool 450 W

Płyta główna : MSI H61M-P20/W8

Co wymienić i dlaczego, nagradzam lajkami.

Opublikowano

karte można wymienić na r9 280x tylko nie jestem pewien cy zasilacz ogarnie a jesli ogarnie to tak ledwo ledwo,jednak myslę że można było by wziąć r9 280 bez x i kupic jakis mocniejszy zasilacz np TT 530w

Opublikowano

Nie opłaca się totalnie kupować 280. Jeśli juz coś tanszego od 280x to 960 bo ta nvidia nie odstaje niczym od 280 a wręcz przeciwnie - do tego ma o wiele, wiele mniejszy pobór mocy, lepszą kulturę pracy i w połowie tych "wymagających tytułów" lepszą wydajność (chyba tylko w tomb raiderze 280 miałaby lepszą wydajność). 

http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/asus-geforce-gtx-960-directcu-ii-vs-sapphire-radeon-r9-280-dual-x

http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/asus-geforce-gtx-960-directcu-ii-vs-msi-radeon-r9-280x-gaming-oc

wg. tego pod obciązeniem pobór mocy r9 280x sięga 352W co moze sprawić problem 450 watowemu zasilaczowi. Jakbyś miał 1300 zl to problem mozna spokojnie zalatwić - wtedy xfx r9 280x ok 1080zl + zasilacz tt530 220 zl. Jeśli dysponujesz tylko tysiącem to weź asus strix/palit jetstream ew. wersje 4gb gtx960 (przy okazji dostaniesz darmowego wiedzmina) :D

Opublikowano

Tylko nie referent plis. Możesz wymienić kartę graficzną, z takim budżetem procesora się raczej nie opłaca, zwłaszcza przy obecnej karcie. Może kup sobie mocniejszy zasilacz i dysk ssd, Reszte kasy zostaw aż dolar jeszcze troche stanieje i dopiero kup GTX 970 (tylko jakiegoś firmowego).

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Tylko nie referent plis. Możesz wymienić kartę graficzną, z takim budżetem procesora się raczej nie opłaca, zwłaszcza przy obecnej karcie. Może kup sobie mocniejszy zasilacz i dysk ssd, Reszte kasy zostaw aż dolar jeszcze troche stanieje i dopiero kup GTX 970 (tylko jakiegoś firmowego).

mozesz uzasadnic, dlaczego nie referent?

­

Opublikowano

Właśnie boję się o ten zasilacz, że może nie uciągnąć. Mój budżet to 1000 zł, nie mogę nic dołożyć. 

A jak z tym r9 280x ? AeroCool 450 W starczy, czy raczej nie?

A jak z GTX 960? Podobno ma mniejszy pobór mocy.

Opublikowano

TroLLu, zazwyczaj nie referencyjne karty mają lepsze chłodzenia, czy mają podkręcone lekko zegary. Dlatego są bardziej opłacalne. Referenty zazwyczaj się potrafią spocić :/ 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...