Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Interesujący serwer podróżniczy ?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

REKLAMA

Cześć, posiadam już skonfigurowane pluginy i mam pytanie co myślicie o takim serwerze podróżniczym. Wypiszę w punktach co się na nim będzie dokładnie znajdować.

Ogólnie na serwerze będzie podróżniczy tryb życia. Inaczej pisząc gdy Gracz znajdzie sobie jakąś wyspę to zamieszka na niej póki zapasy żywności mu się nie skończą po czym musi wyruszyć w podróż szukać nowych wysp z drzewami itd..

Na serwerze występowałyby różne rodzaje wysp.
Oczywiście wyspy ze starymi biomami jak i nowe chciałbym aby na serwerze zamiast ciągle robić pvp z innymi Graczami to jednak mieć kumpli z którymi będzie można zwiedzać nowe biomy i świat.
Koniec chaotycznego pisania.

Co dokładnie będzie znajdować się na takim serwerze:

- Warunki atmosferyczne. Np. Meteoryty które mogą gdzieś spaść po czym zostanie podana pozycja meteorytu który może mieć w sobie ciekawe rudy.
- Tornado. Gdy będziemy przepływać ocean w poszukiwaniu wysp będziemy mogli natknąć się na tornado wodne lub na wyspie.

- Czym lepsza zbroja tym wolniej chodzimy dzięki czemu jest tysiące kombinacji zbroi aby dopasować jak najlepiej swoją szybkość oraz obronę.

- Kwaśne deszcze. Oczywiście aby uniknąć kwaśnych deszczów można się gdzieś schować na czas trwania tego deszczu np. pod drzewo,

ziemie, w jaskini lub nawet pod wodę Aby uniknąć obrażeń od deszczu. Deszcz bije także zwierzęta oraz niszczy ziemie przez co dirt nie posiada na sobie trawy.

- Burze. Jest to najgorsza rzecz wszędzie biją błyskawice jest to najgorsza rzecz jaka może się wydarzyć.

- Nowe drzewa. Np. Drzewa z jabłkami, bananami, kokosami itd.. :D

- Za zabijanie potworów, zwierząt dostaje się specjalny exp który jest pod komendą /hp Jeżeli wypełnimy cały pasek expa otrzymujemy serduszko. Nie resetują się one gdy zginiemy. Za każdego moba jest inny xp. Np. za owce 1 xp, a za zombie 4xp.

- Kilka rodzajów wysp. Będą to wyspy z nowymi biomami, oraz tymi starymi. Będą te wyspy duże, małe średnie. (Duże to takie na max. 1000 kratek do przodu.) Ale będą one bardzo rzadkie. Będą także małe wyspeki oraz średnie. Różne wysepki tworzone przez generator tak więc nie będą się powtarzać.

- Potwory mają na sobie zbroje.

- 40 nowych potworów.

- Za zabijanie potworów dostajemy pieniądze które możemy przeznaczyć na rangi. Ranga pierwsza to Nowy Potem jest Dniowiec. Czym lepsza ranga tym bardziej takiemu graczowi można zaufać. Dzięki temu będziemy wiedzieć kto jest nowy, a kto gra już długo. Rang jest 7. Za jednego potwora idzie 1$, a na nast. rangę potrzeba np. 200$

- Realistyczność np. gdy uderzymy ogień łapką to podpalimy się, jeżeli spadniemy z wysoka to jesteśmy spowolnieni na kilka sekund. gdy zombie nas dobrze trafi to nas spowolni na chwilke, gdy szkielet trafi nam w oko to dostaniemy ślepotę na kilka sekund.

- 10 % szansy na wybuchnięcie zwierząt typu krowa, kurczak lub świnia dzięki czemu trzeba uważać gdy się go zabije. Po wybuchu dostaniemy efekt wirowania ekranu na 12 sekund.

- Plecaki. Oczywiście plecaki można craftować ze skóry krowy. Max. plecaków przy sobie to 3. Dzięki czemu w podróżniczym trybie życia możemy nosić przy sobie potrzebne itemy.

-Plecaki będą potrzebne także po to aby w przypadku przepełnionego ekwipunku nie utonąć.(Czym cięższy ekwipunek tym większa szansa że będziemy tonąć.

- Rekiny w wodzie dzięki czemu zabawa w wodzie będzie przednia. Oczywiście łódki będą tutaj stanowić od teraz ważną rolę. Rekina da się zabić.

- Po świecie będzie można spotkać ruiny w których będą skrzynki czasem z potrzebnymi itemkami aby przetrwać nocne potwory.

- Po świecie będzie można spotkać wulkany które będą mogły wybuchnąć. Np. jest wyspa i na niej wielka góra w której jest wulkan (Przypominają mi się Pompeje :D)

- System party dzięki czemu można pograć z innymi Graczami (Coś w stylu tego party jak w Metinie 2.)

- Gdy zginiemy to tworzy się skrzynka z naszymi itemami. Pod komendą /smierc będą kordy naszej śmierci. Mamy 4 godziny na odnalezienie skrzynki inaczej ona wraz z naszymi itemami zniknie. Oczywiście inny Gracz może nam ją okraść jeżeli ją znajdzie.

- Na spawn w Wiosce będzie przycisk na teleport który teleporuje nas w losowe miejsce na mapie.

- Nowe dźwięki uderzania mieczem

- Gdy posiadamy przy sobie pochodnie, a w jaskini jest ciemno to wystarczy wziąć pochodnie do łapki i wpisać komendę /pochodnia a ona oświetli nam jaskinie.

- Haki które możemy craftować. Dzięki nim ucieczka przed mobami lub wspinaczka będzie troszkę łatwiejsza. Można zrobić hak ze złota, diamentu, żelaza, kamienie lub nawet drewna. Czym lepszy hak tym więcej posiada użyć i większą szanse że nas przyciągnie. Jest przy okazji odgłos gdy nas przyciąga. Możemy nim także przyciągnąć do nas innych Graczy jeżeli go chwycimy hakiem.

- Krwawiące potwory. Np. Zombie krwawi na zielono.

- Mam spolszczone wiele pluginów ale zawsze trafi się jakiś który posiada nie spolszczoną rzecz.

Zaczynamy na spawnie którym jest spora wioska postawiona na wodzie. Na start dostajemy 4 łódki oraz podstawowy miecz kilof łopate oraz siekierke. Możemy ze spawna zacząć płynąć w poszukiwaniu wysp lub kliknąć przycisk który teleportuje nas w losowe miejsce na mapie. Najbardziej do wody. Po czym postawiamy łódke i płyniemy szukać wysp. Możemy szukać wysp z kolegami lub sami, Uważać na wulkany meteoryty oraz inne nieprzyjemne rzeczy.

Zastanawiam się nad dodaniem temperatury ale raczej nie.
Co myślicie o takim serwerze ?

Serwer BEZ MODÓW tylko pluginy. Posiadam już te pluginy wystarczy je wsadzić na serwer i wgrać spawn (Autorski tworzony przez budowniczego.)

Pluginy mam już spolszczone, przetestowane oraz skonfigurowane.

Zamierzam zrobić taki serwer dlatego aby dać wam trochę odetchnięcia od innych serwerów najczęściej pvp lub survival gildie. Być może ten tryb nie jest najbardziej orginalny ale chodzi mi o to aby podróżować po świecie Minecraft odnajdować wyspy, mieszkać na nich, a gdy się już skończy na nich drzewo itd.. to wyruszyć dalej w podróż.

@update

+ Dodanie Opadających drzew + ich dźwięk. Są dwa rodzaje opadających drzew. Lecą na dół jak piasek lub na boki.

+ Dodanie spawnu potworów w normalnym świecie (Ghasty, ogniki itd..) mają szanse zagościć w normalnym świecie dzięki czemu zwiedzanie wysp oraz ruin na tych wyspach będzie bardziej efektowne tak samo jak uciekanie czasami przed Ghastami które będą w nas strzelać ognistymi kulami gdy nas zauważą. Taki dodatek mam nadzieje, że jakoś rozróżni serwer.

+ Czym mniej życia tym bardziej robi się nam krwisty ekran tak jak w Call Of Duty :) Nie przeszkadza ten ekran w rozgrywce ale dodaje do Gry coś nowego :D

11.05.2015 Aktualizacja
+ Dodano kałuże :) Czyli podczas deszczu możemy napotkać kałuże.
+ Będą dwa rodzaje wulkanów. Średnie które nie robią ogromnych zniszczeń ale także zagrażają oraz Normalne ogromne wulkany takie jak w Pompejach rzadkie. Mogą nawet być pod wodą. Najczęściej na wyspach.
+ Czasem słońce będzie tak mocne, że wszędzie będzie gorąco i jeżeli wyjdziemy z cienia to słońce nas podpali. Będzie tak czasami i rzadko.

12.05.2015 Aktualizacja

+ Dodano bota z którym można sobie porozmawiać. Bierze on pytania oraz odpowiedzi z CleverBot'a :)

Kilka screenów z wyglądu wysp. Wyspy są różne małe, średnie, duże. Są to projekty z prawdziwych wysp jest tysiące takich różnych wysp tak więc nie spotkacie się z tymi samymi wyspami.
Kilka screenów i jak wygląda ?

2j1rd6e.png

20t04rm.png

2m5y16r.png

Opublikowano

Może to być dosyć ciekawy serwer. Tylko musiałbyś go dobrze zareklamować. :)

Niektóre rzeczy bardzo mi się podobają, np ta ślepota po tym jak szkielet trafi w oko, itd. Trochę takiego realizmu się przyda. :)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Prezentuje się to bardzo interesująco i z pewnością zawitam na serwerze. Ciekawi mnie fakt, że od teraz budowle będą mogły zostać zniszczone przez meteoryt podobnie jak w Don't Strave.

Opublikowano

Jeżeli to są Twoje autorskie pomysły na serwer, to serwer będzie dosyć ciekawy i dobry. Pamiętaj również, iż żeby to wszystko wypaliło dobrze, to potrzebna jest dobra i zgrana ekipa serwerowa oraz dobra reklama dla serwera. 

Potem to ustawi się na prostą drogę. 

Opublikowano

­Serwer godny uwagi i zagrania na nim!

Jeśli go dobrze zareklamujesz, to będzie świetny serwer! :)

Opublikowano

Pomysł wymyśliłem ja sam. Nie byłoby na nim zadnych dropow z kamienia tylko zwykły survivalowy drop z rudy.

mam jeszcze pomysł na serwer apokaliptyczny ale to kiedy indziej.

Na ten serwrr dodałbym te rzeczy tak aby Gracz wiedział że potrzebuje zapasów drewna, piasku itd..aby móc tworzyć wiecej rzeczy. Pluginy zbierałem miesiącami do tego konfiguracja w spolszczanie w kochanym programie ;3

pisane z samsung galaxy s3

Opublikowano

Dobry pomysł, raczej autroski coś mi tak śmierdzi zombie apocalyps a szczególnie te kwaśne deszcze. Nie doczytałem w temacie, ale czy ten serwer nie będzie na modach, bo jak niby chcesz zrobić rekina ? Lub dodać plecak, lecz można zmienić txt tak jak na 100% będzie. Można też napisać taki plugin na mini frakcje gdzie np: dany mob będzie miał na sobie skórzane spodnie po zginięciu wypadną na dany %.

Opublikowano

@Timezpl Pomysł bardzo fajny i myślę że zagram, tylko pytanie czy masz hajs na odpowiednią maszynę i czy będzie można jakieś dotacje zrobić do niego?

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Bardzo dobry pomysł, tylko czekać. Jednakże gdyby serwer nie zyskał popularności gra byłaby nudna, do czegoś takiego potrzebne jest sporo osób. Gdy to wyjdzie to zagram ze znajomymi :P­

Opublikowano

Dobry pomysł, raczej autroski coś mi tak śmierdzi zombie apocalyps a szczególnie te kwaśne deszcze. Nie doczytałem w temacie, ale czy ten serwer nie będzie na modach, bo jak niby chcesz zrobić rekina ? Lub dodać plecak, lecz można zmienić txt tak jak na 100% będzie. Można też napisać taki plugin na mini frakcje gdzie np: dany mob będzie miał na sobie skórzane spodnie po zginięciu wypadną na dany %.

Wszystko bez modów :)

Zombie Apocalyps ? Nie słyszałem o takim pluginie widziałem jedynie Mob Apokalipse i niestety nie było tam kwaśnych deszczy.

Te kwaśne deszcze należą do innego pluginu.

Oczywiście na czacie będzie informacja że kwaśne deszcze nadchodzą lub ustają.

Pomyślę nad dodaniem TexturePacka.

Rekina spokojnie dało się zrobić. Można go zabić oraz są przy tym efekty:)

Plecak także spokojnie da radę.

Co do tych potworów to właśnie w tym momencie będą nosić zbroje jak pisałem w temacie i zawsze jest szansa że wypadnie z niego ta zbroja ale jak wiadomo będzie ona lekko zużyta.

@Timezpl Pomysł bardzo fajny i myślę że zagram, tylko pytanie czy masz hajs na odpowiednią maszynę i czy będzie można jakieś dotacje zrobić do niego?

Aktualnie myślę nad hostingiem.

Bardzo dobry pomysł, tylko czekać. Jednakże gdyby serwer nie zyskał popularności gra byłaby nudna, do czegoś takiego potrzebne jest sporo osób. Gdy to wyjdzie to zagram ze znajomymi :P­

To prawda. Najgorzej jest wybić serwer. Spróbuje zrobić reklamy u Kazama5G

Opublikowano

Świetny pomysł. Bardzo fajnie się to czytało i wyobrażało. Teraz tylko czekać :D Właśnie, czytam ten wątek i nie mogę się doszukać kiedy mniej-więcej będzie można zagrać? 

Aktualnie robię sobie testowy serwer i sprawdzam jeszcze raz wszystkie pluginy. Na wakacje powinien wystartować.

Serwer byłby niestety tylko na 1.8.x (1.8-1.8.4)

Ponieważ wiele z tych pluginów jest na tą wersje :)

Od 1.8.4 jest poprawiona podobno wydajność gry więc ścinek nie powinniście spotykać tym bardziej że będą to wyspy, a nie ogromne wyspy na których jest po 10 biomów..

Więc na 1.8 można się spokojnie przenieść. Na serwerze nie będzie lagów i renderowanie świata będzie spokojniejsze ponieważ będzie woda i małe/średnie wysepki czasem trafi się ta spora tak więc można będzie spokojnie jechać łódką ciągle przed siebie.

Tak więc gracze ze słabymi komputerami nie powinni posiadać ścinek w grze.

Opublikowano

Odnośnie realizacji : musisz pamiętać o reklamie która jest niezbędna przy serwerach z nowym trybem gry (wiem to z własnego doświadczenia) oraz o zabezpieczeniach przed "cziterami". A odnośnie pomysłu to jest on dosłownie fantastyczny (osobiście dodał bym do generatora możliwość tworzenia np. kontynentu). W sumie to czekam na start! :)

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

Odnośnie realizacji : musisz pamiętać o reklamie która jest niezbędna przy serwerach z nowym trybem gry (wiem to z własnego doświadczenia) oraz o zabezpieczeniach przed "cziterami". A odnośnie pomysłu to jest on dosłownie fantastyczny (osobiście dodał bym do generatora możliwość tworzenia np. kontynentu). W sumie to czekam na start! :)

Zabezpieczenia przed cziterami posiadam :)

Z tymi kontynentami to także ciekawy pomysł ale póki co wystarczą te wysepki różnych rozmiarów.

Reklama jest najgorszym elementem. Niezbyt wiem jak rozreklamować serwer ale postaram się.

Opublikowano

Chętnie bym zagrał na takim serwie.

Tyle żeby nie było lagów.

Jak ci się uda taki serwer stworzyć to daj ip :D

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Chętnie bym zagrał na takim serwie.

Tyle żeby nie było lagów.

Jak ci się uda taki serwer stworzyć to daj ip :D

Wcześniej posiadałem serwer który miał w sobie 120 pluginów. Nie było wtedy bardzo ogromnych lagów. Tym bardziej że był plugin na ogromne drzewa które posiadały w sobie po 2tyś bloków i mało serwer lagowało do tego było od cholery potworów itd.. A teraz jest ich tylko 50 :D (TYLKO) Do tego wiele z nich jest bardzo ciekawych

Opublikowano

Wcześniej posiadałem serwer który miał w sobie 120 pluginów. Nie było wtedy bardzo ogromnych lagów. Tym bardziej że był plugin na ogromne drzewa które posiadały w sobie po 2tyś bloków i mało serwer lagowało do tego było od cholery potworów itd.. A teraz jest ich tylko 50 :D (TYLKO) Do tego wiele z nich jest bardzo ciekawych

To bardziej zależy od maszyny na której jest postawiony serwer a potem od ilości pluginów oraz ich konfiguracji :). Zapomniałem wspomnieć o dojrzałej i "ogarniętej" administracji bo bez tego ani rusz ;) 

P.S

Jaki hosting ?

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

Z miłą chęcią zagrałbym ,ponieważ jest dużo nowości oraz fajnych pomysłów. Mam także nadzieje ,że serwer wypali i nie upadnie po tygodniu/miesiącu!

Życzę powodzenia! :)

26_unnamed.png

Opublikowano

To bardziej zależy od maszyny na której jest postawiony serwer a potem od ilości pluginów oraz ich konfiguracji :). Zapomniałem wspomnieć o dojrzałej i "ogarniętej" administracji bo bez tego ani rusz ;) 

P.S

Jaki hosting ?

Z tymi pluginami racja. Dlatego właśnie każdy z tych pluginów konfiguruje po czym sprawdzam go 3 razy.

Mimo tego, że nie mam jeszcze 18 lat to raczej warunek bycia ogarniętym spełniam (moim zdaniem ;p)

Nad hostingiem się zastanawiam. Aktualnie myślę nad pukawka.pl i oferta z 12gb ram bez limitu slotów(Sloty i tak dam na 60)

Testowałem aktualnie serwer bez obciążenia oraz z botami i wynosił on na pełny serwer oraz obciążeniami pluginów 63% tak więc to mało. Bez obciążenia zaledwie 20% Lagów nie doświadczyłem ogromnych. A jeżeli już to wina mojego internetu bo posiadam 1mb/s..

A zaznacze że testowałem serwer na ofercie bez żadneto limitu to jest ta oferta za 28zł. A ja zamierzam zakupić u nich bez limitu slotów z 12gb ram. Nie ufam zbytnio temu bez żadnego limitu bo przecież na jednej maszynie siedzi po 10serwerów jak nie więcej.

aktualnie piszę z komórki bo mi dziś internet na komputerze przez caly dzien nie dzialal..

Opublikowano

Z tymi pluginami racja. Dlatego właśnie każdy z tych pluginów konfiguruje po czym sprawdzam go 3 razy.

Mimo tego, że nie mam jeszcze 18 lat to raczej warunek bycia ogarniętym spełniam (moim zdaniem ;p)

Nad hostingiem się zastanawiam. Aktualnie myślę nad pukawka.pl i oferta z 12gb ram bez limitu slotów(Sloty i tak dam na 60)

Testowałem aktualnie serwer bez obciążenia oraz z botami i wynosił on na pełny serwer oraz obciążeniami pluginów 63% tak więc to mało. Bez obciążenia zaledwie 20% Lagów nie doświadczyłem ogromnych. A jeżeli już to wina mojego internetu bo posiadam 1mb/s..

A zaznacze że testowałem serwer na ofercie bez żadneto limitu to jest ta oferta za 28zł. A ja zamierzam zakupić u nich bez limitu slotów z 12gb ram. Nie ufam zbytnio temu bez żadnego limitu bo przecież na jednej maszynie siedzi po 10serwerów jak nie więcej.

aktualnie piszę z komórki bo mi dziś internet na komputerze przez caly dzien nie dzialal..

No i prawidłowo, też im nie ufam z tą ofertą bo zawsze są jakieś limity. Ale najlepszym wyjściem było by kupienie VPS'a :)

Opublikowano

No i prawidłowo, też im nie ufam z tą ofertą bo zawsze są jakieś limity. Ale najlepszym wyjściem było by kupienie VPS'a :)

Nie posiadam zbytnio środków na VPS. 

Zbieram na części do komputera ;D

Nie posiadam zbytnio środków na VPS. 

Zbieram na części do komputera ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...