Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4 GB RAM dla TERY to za mało?

Avade

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam 4 GM RAM (3,5 bo 32 bity), a TERA zjada mi 2GB + 1,5GB zjada system i gra się wywala. Nie wiem jak temu zaradzić, wiadomo kupienie 8 GB ramu i przerzucenie się na 64 bity pomoże, ale może ktoś zna inny sposób? W wymaganiach minimalnych ma napisane "2GB RAM" ciekawe jak to odpalić bez systemu -_-'..

Więc jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to rzucajcie wszystko sprawdzę.

Od razu mówię żeby nie pisać "wyczyść sobie komputer bla bla bla" znam się na tym i wszystko jest pięknie cacy porobione, sam systeam zabiera około 900MB ramu z antywirusem. 

Teraz próbuję ściągnąć TERE na nowo (nie przez steam) i zobaczymy czy pomoże, ale w międzyczasie może poradzicie mi coś innego, a jak nie to poślę gołębia po 8GB ramu :), z góry dzięki.

Tak jestem pewien że to problem ramu! 

Opublikowano

Ja "wbiłem" na system 64bit- zanim to zrobisz spróbuj z tym udostępnieniem 3GB jeśli chcesz....komputera silnego nie mam- ram 4GB i szczerze powiem, że po "przesiadce na 64" gram na prawie full detalach- wyłączone mam efekty nieba i tyle- nieważne czy w terenie, czy w mieście- różnica jest nieporównywalna.

NrwUNCU.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...