Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o temperature Athlon II x4

GapiozaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniłem niedawno płytę główną ram i procesor. I podczas spoczynku temperatura procesora jest około 30-35stopni. Podczas gry np w GTA 4 temperatura dochodzi do 70stopni. Pytanie: Czy taka temperatura podczas gry jest ok? Myślę nad zainwestowaniem w 2 dodatkowe wentylatory (8x8mm i 12x12mm)

Opublikowano

Dobra, problem rowiązany. W programie SpeedFan temperatura dochodziła do 70stopni, a w programie Core Temp do 40. Postanowiłem otworzyć komputer i jakoś podczas grania nic mnie nie poparzyło. Lekko ciepłe, ale te 2 radiatory i tak dopupię.

Opublikowano

Sprawdzałeś temperaturę dwoma najgorszymi programami jakie mogłeś wybrać. HWMonitor prawde Ci powie, włącz HWMonitor i odpal gierkę, będziesz mieć temperaturę min. oraz max. możesz się pochwalić ss'em. 70 stopni jak na tak starą konstrukcje to okey, te athlony o ile pamięć mnie nie myli, były właśnie prądo-żerne i dlatego też miały takie a nie inne temperatury

Opublikowano

Sprawdzałeś temperaturę dwoma najgorszymi programami jakie mogłeś wybrać. HWMonitor prawde Ci powie, włącz HWMonitor i odpal gierkę, będziesz mieć temperaturę min. oraz max. możesz się pochwalić ss'em. 70 stopni jak na tak starą konstrukcje to okey, te athlony o ile pamięć mnie nie myli, były właśnie prądo-żerne i dlatego też miały takie a nie inne temperatury

te stare athlony są chłodniejsze niż intel i3 jak porównywałem

@topic napisz nam jeszcze z HWMonitor temperature

Opublikowano

Na hwmonitor przy gta 5 na wysokich po 1 godzinie grania było max 43 stopnie. Maszyna daje radę. Wydałem na plyte procka i ram niecałe 500zl a wszystko jest jak należy. Gta v na wysokich/średnich 50fps

A ten athlon nie jest jakiś zły. W porównaniu do phenoma II x4 965 a athlonem II x4 640 to jest różnica około 7% w wydajności.

Opublikowano

ja na athlonie max osiągnałem 50 stopni podczas gry, komputera nie czyscilem ponad rok i pasty nie wymienialem z dwa lata, chlodzenie boxowe.

wiesz wszystko masz ok

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...