Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gtx 970 czy inna?

Seba0855

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przymierzam się do zakupu karty graficznej za kilka dni. Poczytałem kilka poradników, opinii oraz benchmarków jakie karty wypadają na tą chwilę najlepiej i w moim przedziale cenowym (do 1600/1650 zł) wpadła w oko 970. Jak już wcześniej napisałem, czytałem opinie i podobno gtx 970 od msi wypada najlepiej, gdyż jest on cichy a chłodzenie spokojnie daje sobie rade, w dodatku nie ma podobno jakichś specjalnych problemów.

Moje pytanie jest takie, czy opłaca się bardziej kupić tego gtx od msi czy od innego wydawcy. Dodatkowo prosiłbym link do jakiegoś sklepu, gdzie mógłbym ją najtaniej kupić (tylko proszę nie podawać tych mało znanych).

Mój sprzęt:
Zasilacz: cooler master G550M
CPU: intel i5 3470 (wiem że cpu nie ma wpływu na gpu, ale mimo wszystko podałem)
GPU: Radeon hd 7850
Płyta główna: MSI B75A-G43
Obudowa: SilentiumPC Gladius X60

Aha, swoją drogą jakby ktoś mógł mi przy okazji wytłumaczyć czemu na morele.net różnica pomiędzy gpu od msi a gigabyte to aż 100 zł. :)

9La1rOf.gif

Opublikowano

Kwestia producenta chłodzienia, ale lepszym wyborem jest MSI, lepsza kultura pracy. Dopóki nowe radeony nie wyjdą GTX970 jest najlepszym wyborem w tej cenie

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Tak jak wyżej, w tej cenie się bierze co się woli, bo różnice są w zasadzie niewielkie No oprócz gigabyte który kulturą pracy nie grzeszy.

­

Opublikowano

Okej, dzięki za szybką odpowiedź. Za radeony raczej nie mam zamiaru się brać, zwłaszcza że sporo gier wspiera bardziej nvidie niż amd, w dodatku pewnie będą piekielnie drogie :P

Temat raczej do zamknięcia, jeszcze tylko jakby ktoś mógłby mi wysłać linka do sklepu, w którym mógłbym ją kupić najtaniej. :)

9La1rOf.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...