Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego nie dostaniesz bana za skrypty...

ᕦ( ͡° ͜ʖ ͡°)ᕤ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

... tylko za samego LeagueSharpa.

LeagueSharp (podobnie jak BoL) jest programem, który wstrzykuje się do procesu (nazwijmy to: ingeruje w proces) League of Legends. Robiąc to, modyfikuje pamięć LoLa.

Ten program, który się wstrzyknął do procesu LoLa, jest pełnoprawnym programem mogącym robić co chce.

Skrypty (assemblies) to programy, które wysyłają odpowiednie polecenia do wstrzykniętego LeagueSharpa, a ten je wykonuje.

A teraz jak działa antycheat. Nie, nie szuka on specyficznych zachowań charakterystycznych dla skryptów. Nie szuka on w Twojej historii przeglądania stron internetowych związanych z cheatowaniem. Nie szuka na twoim komputerze pliku Evade.exe lub Marksman.exe.

Antycheat monitoruje proces LoLa. Sprawdza, czy jego zachowanie jest niezachwiane. Sprawdza, czy nic z zewnątrz nie próbuje ingerować w proces LoLa.

Autorzy cheatów cały czas wypuszczają aktualizacje, które omijają antycheata. Z tego powodu najprawdopodobniej nie dostałeś jeszcze bana.

Same skrypty bez LeagueSharpa są kompletnie bezużyteczne. Nic z nimi nie zrobisz bez posiadania LeagueSharpa.

Skrypty są całkowicie niewykrywalne. One nie ingerują w proces LoLa - nie dostaniesz bana za ilość skryptów ani za to, jak szybko unikają skillshotów i jak szybko wykonują combo*.

Bana dostaniesz za to, że LeagueSharp wstrzyknął się do LoLa. Antycheata nie interesuje, po co, dlaczego i jak to się stało. LeagueSharp jest teraz w procesie LoLa. Dokonało się.

Jeżeli autorowi cheata nie udało się obejść antycheata, a Ty i tak uruchomiłeś wspomagacza do gry, to zostałeś oflagowany. To znaczy, że w najbliższej fali banów Twoje konto zostanie permanentnie zbanowane.

Dlaczego bany są nadawane falami? Gdyby były nadawane od razu po wykryciu cheata, autorzy wspomagaczy do gry mogliby szybko zareagować i naprawić błąd. A ponieważ konta są banowane z opóźnieniem, to nikt nie ma pojęcia o tym, że cheat jest wykryty. To pozwala wychwycić więcej cheaterów.

W ostatnich falach banów za LeagueSharpa bana dostali wszyscy, którzy go mieli - niezależnie od skryptów, jakich używali. Ba, mogli nawet nie mieć żadnego skryptu, ale LeagueSharp się wstrzyknął - zostali oflagowani.

Bez różnicy, czy używasz 5, 10 czy 20 skryptów naraz. Nieważne, czy używasz Humanizera, czy nie.

Bana nie dostaniesz za skrypty. Bana dostaniesz za samego LeagueSharpa.

I nawet, jeżeli ktoś będzie pisał w grze, że "omg scripter, reported" albo "sent ticket to Riot, you will get banned", to możesz to najzwyczajniej zignorować.

Reporty w LoLu nic nie znaczą, a support odpisuje zawsze taką samą formułką, nic więcej przy tym nie robiąc.

*wyjątkiem są exploity, ale to inna sprawa - wykorzystywanie bugów w grze jest widoczne w logach i ban może polecieć za to szybko.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Inaczej mówiąc genialne wytłumaczenie :) co gdzie i jak. . . 
I takie pytanko z mojej strony to jest jakieś nowe info? czy ogólne wytłumaczenie? 

Opublikowano

woo, ciekawe, ciekawe. :D 

a jak jest z mk jogo jak ktoś używa tylko skinów? za to też lecą bany? bo w sumie to chyba ingeruje w proces lol'a. 

Opublikowano

Inaczej mówiąc genialne wytłumaczenie :) co gdzie i jak. . . 

I takie pytanko z mojej strony to jest jakieś nowe info? czy ogólne wytłumaczenie? 

Ogólne wytłumaczenie, bo widzę, że jest dużo tematów i pytań 'za co mogę dostać bana, używając L#'a'.

woo, ciekawe, ciekawe. :D

a jak jest z mk jogo jak ktoś używa tylko skinów? za to też lecą bany? bo w sumie to chyba ingeruje w proces lol'a. 

MK Jogo też wstrzykuje swój plik do LoLa, ale nie słyszałem o banach za same skiny. Antycheat raczej ignoruje ten program, skupia się bardziej na L# i BoLu.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Ogólne wytłumaczenie, bo widzę, że jest dużo tematów i pytań 'za co mogę dostać bana, używając L#'a'.

MK Jogo też wstrzykuje swój plik do LoLa, ale nie słyszałem o banach za same skiny. Antycheat raczej ignoruje ten program, skupia się bardziej na L# i BoLu.

Dobrze wiedzieć bo tutaj bardzo chodziło mi o to czy to jest spowodowane tym że jest nowe info że L# nie jest bezpieczny ale temat przydatny.

Opublikowano

VEGETAN90

Wczoraj, godz. 17:45

Witaj, Przywoływaczu!

Używanie umiejętności zza pleców świadczy o dużym skillu, ale martwi mnie to "automatyczne omijanie skillshotów", gdyż jeśli ominął wszystkie, to rzeczywiście jest podejrzane. Czy mógłbyś mi podesłać link do tego meczu?

http://matchhistory.eune.leagueoflegends.com/pl/

„Ziggs? Nieprzewidywalny i niebezpieczny, o tak. Ale to prawdziwy geniusz!”  
—  Heimerdinger

Rzucanie skillów za pleców ledżit :D

Opublikowano

VEGETAN90Wczoraj, godz. 17:45

Witaj, Przywoływaczu!

Używanie umiejętności zza pleców świadczy o dużym skillu, ale martwi mnie to "automatyczne omijanie skillshotów", gdyż jeśli ominął wszystkie, to rzeczywiście jest podejrzane. Czy mógłbyś mi podesłać link do tego meczu?

http://matchhistory.eune.leagueoflegends.com/pl/

„Ziggs? Nieprzewidywalny i niebezpieczny, o tak. Ale to prawdziwy geniusz!”

— Heimerdinger

Rzucanie skillów za pleców ledżit :D

:D ja jak mialem jakiś problem to napisałem do supportu... Trafił mi się tan sam koleś co tobie. I g****o pomógł, typowy pracownik rito ...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy konta na ktorych nie grałem na wspomagaczach (czy. L#) są rownież narażone na bana? Jeśli byly logowane na tym samym sprzęcie ?

Opublikowano

@IdoruHoshi

Jeżeli go nigdy więcej nie odpalisz to na 95% nie. Ban wavy zaczęły się na początku grudnia ew. stycznia.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@IdoruHoshi

Jeżeli go nigdy więcej nie odpalisz to na 95% nie. Ban wavy zaczęły się na początku grudnia ew. stycznia.

No wydaje mi się, że na początku listopada L# nie był wykrywalny jeszcze, ale tak wolę spytać dla pewności. ;P

Opublikowano

... tylko za samego LeagueSharpa.

LeagueSharp (podobnie jak BoL) jest programem, który wstrzykuje się do procesu (nazwijmy to: ingeruje w proces) League of Legends. Robiąc to, modyfikuje pamięć LoLa.

Ten program, który się wstrzyknął do procesu LoLa, jest pełnoprawnym programem mogącym robić co chce.

Skrypty (assemblies) to programy, które wysyłają odpowiednie polecenia do wstrzykniętego LeagueSharpa, a ten je wykonuje.

A teraz jak działa antycheat. Nie, nie szuka on specyficznych zachowań charakterystycznych dla skryptów. Nie szuka on w Twojej historii przeglądania stron internetowych związanych z cheatowaniem. Nie szuka na twoim komputerze pliku Evade.exe lub Marksman.exe.

Antycheat monitoruje proces LoLa. Sprawdza, czy jego zachowanie jest niezachwiane. Sprawdza, czy nic z zewnątrz nie próbuje ingerować w proces LoLa.

Autorzy cheatów cały czas wypuszczają aktualizacje, które omijają antycheata. Z tego powodu najprawdopodobniej nie dostałeś jeszcze bana.

Same skrypty bez LeagueSharpa są kompletnie bezużyteczne. Nic z nimi nie zrobisz bez posiadania LeagueSharpa.

Skrypty są całkowicie niewykrywalne. One nie ingerują w proces LoLa - nie dostaniesz bana za ilość skryptów ani za to, jak szybko unikają skillshotów i jak szybko wykonują combo*.

Bana dostaniesz za to, że LeagueSharp wstrzyknął się do LoLa. Antycheata nie interesuje, po co, dlaczego i jak to się stało. LeagueSharp jest teraz w procesie LoLa.

Jeżeli autorowi cheata nie udało się obejść antycheata, a Ty i tak uruchomiłeś wspomagacza do gry, to zostałeś oflagowany. To znaczy, że w najbliższej fali banów Twoje konto zostanie permanentnie zbanowane.

Dlaczego bany są nadawane falami? Gdyby były nadawane od razu po wykryciu cheata, autorzy wspomagaczy do gry mogliby szybko zareagować i naprawić błąd. A ponieważ konta są banowane z opóźnieniem, to nikt nie ma pojęcia o tym, że cheat jest wykryty. To pozwala wychwycić więcej cheaterów.

W ostatnich falach banów za LeagueSharpa bana dostali wszyscy, którzy go mieli - niezależnie od skryptów, jakich używali. Ba, mogli nawet nie mieć żadnego skryptu, ale LeagueSharp się wstrzyknął - zostali oflagowani.

Bez różnicy, czy używasz 5, 10 czy 20 skryptów naraz. Nieważne, czy używasz Humanizera, czy nie.

Bana nie dostaniesz za skrypty. Bana dostaniesz za samego LeagueSharpa.

I nawet, jeżeli ktoś będzie pisał w grze, że "omg scripter, reported" albo "sent ticket to Riot, you will get banned", to możesz to najzwyczajniej zignorować.

Reporty w LoLu nic nie znaczą, a support odpisuje zawsze taką samą formułką, nic więcej przy tym nie robiąc.

*wyjątkiem są exploity, ale to inna sprawa - wykorzystywanie bugów w grze jest widoczne w logach i ban może polecieć za to szybko.

Opublikowano

1. Wiec ach. rito nie spogląda na Ilosc uzywanych skryptow jak i czasu używania samego programu (1 mecz / 3 msc) Kazdy jest narażony tak samo ?

2. Narażony ? Czy raczej w 99% pewny, że otrzyma bana ?

Opublikowano

Pewnie tak ale to jest tak że jak dostaniesz tam pare razy raporty za Bol itp to potem to rito sprawdza i po tobie ;).

.

Opublikowano

Można dostać bana za zgłoszenia, jest kilka komentarzy od pracowników Riotu, które to potwierdzają, zatem temat jest bezużyteczny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...