Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Informacje na temat Don't Starve

Skoxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SzjnYj7.png

Ogólne

Głównym celem gry jest przetrwanie w bardzo trudnych a wręcz ekstremalnych (Zależy od ustawień) warunkach. W grze jest mnóstwo bosów zaczynając od najtrudniejszego Jeleniocyklopa aż po Webbera.Gra dzieli się na dwie części + dodatek zwykły Don't Starve, Don't Starve Together oraz dodatek Don't Starve Regin of Giants (czyli Panowanie gigantów). Każdą wersje da się że sobą połączyć i na niej grać np. Połączenie Don't Starve Together z Don't Starve Regin of Giants. Gra jest na platforme steam a jej koszt jest zależny od wersji zwykły Don't Starve kosztuje 14 euro (ok. 55 zł), Don't Starve Together 20 euro (ok. 80 zł) a Don't Starve Regin of Giants 5 euro (ok. 20 zł).

Wersje gry + dodatek

Don't Starve

Jest to pierwsza wersja gry na której zbudowano pozostałe. Nie posiada bosów ani zjawisk pogodowych takich jak pory roku.

Don't Starve Together

Jest to wersja gry w której wprowadzono ulepszenia z Don't Starve Regin of Giants oraz dodano tryb wieloosobowy. Posiada pory roku bosy oraz wiele więcej ciekawych aspektów.

Dodatek Don't Starve Regin of Giants

Dodatek dodający do gry kopalnie, jaskinie, szeroko rozwiniętą pogodę (Pory roku), nowe zwierzęta oraz bosy. Jest to moim zdaniem najlepsza wersja gry.

Informacje główne

Forum gry: http://forums.kleientertainment.com/

Link do poszczególnych wersji gry na steame:

Don't Starve:

http://store.steampowered.com/app/219740/?snr=1_7_15__13

Don't Starve Together

http://store.steampowered.com/app/322330/

Dodatek Don't Staver Reign of Giants

http://store.steampowered.com/app/219750/

Opublikowano

Don't Starve Together

Jest to wersja gry w której wprowadzono ulepszenia z Don't Starve Regin of Giants oraz dodano tryb wieloosobowy. Posiada pory roku bosy oraz wiele więcej ciekawych aspektów.

Don't Starve Regin of Giants

Jest to wersja najlepiej rozwinięta posiada kopalnie, jaskinie, szeroko rozwiniętą pogodę (Pory roku), nowe zwierzęta oraz bosy. Jest to moim zdaniem najlepsza wersja gry.

Czyli jesli kupię np. don't strave Regin of Giants  to nie mogę grać multi ale  jest to bardziej dopracowane  od DS together? Chyba ze posiadam obie  te gry?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngTurpis Nie dopisałem że Don't Starve Regin of Giants to dodatek i funkcjonuje jedynie z Don't Starve zwykłym lub Don't Starve Together. Przepraszam za moją pomyłkę już napisałem w temacie poprawę. 

Opublikowano

A no to teraz wszystko jasne ^^ btw. fajnie to opisane jest :D

Tak co do ceny  DS  to myślę że na G2A będzie dużo tańsze niż na steam

Opublikowano

Informacje ? Trochę mało tych informacji. Brakuje wymagań, zarysu fabuły itp. Estetycznie słabo.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Informacje ? Trochę mało tych informacji. Brakuje wymagań, zarysu fabuły itp. Estetycznie słabo.W

Wiesz że Don't Starve ma taką fabułe jak minecraft czyli znikomom. To znaczy fabuła jest ale jednej postaci Willsona, więc czy mam pisać zarys fabuły na jedno zdanie? A dodatkowo są to informacje ogólne przedstawiające gre.

Opublikowano

Wiesz że Don't Starve ma taką fabułe jak minecraft czyli znikomom. To znaczy fabuła jest ale jednej postaci Willsona, więc czy mam pisać zarys fabuły na jedno zdanie? A dodatkowo są to informacje ogólne przedstawiające gre.

Znikomą*

Zarys jako taki jest, więc wypadałoby o nim co nieco wspomnieć. Poza tym w każdych informacjach powinny znajdować się wymagania gry. Czcionka poza tym za duża i jest mało estetycznie.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Dzisiaj a raczej o tej godzinie co sprawdzam g2a, aktualnie DS:T jest w cenie 4.53 funta za sztukę więc jest to bardzo niska i dobra cena :) Aktualnie nie ma żadnych promocji więc ceny są bardzo wędrujące z godziny na godziny się zmieniają więc wyczekiwać na promocję i dorywać można DS'a - sam aktualnie kupiłem bo zawsze jest to dobra gra w kolekcji naszego steam. Co do opisu informacji na temat don't starve przydałby się jakiś filmik z gameplay + informacje dotyczące wymagań minimalnych maksymalnych może jakieś kilka zdjęć z samej gry. Jak dla mnie temat do poprawienia ale ja tutaj nie jestem kimś wyższym tylko użytkownikiem, więc stawiam taką opinię według własnych dostrzeżeń :)

Opublikowano

Dzisiaj a raczej o tej godzinie co sprawdzam g2a, aktualnie DS:T jest w cenie 4.53 funta za sztukę więc jest to bardzo niska i dobra cena :) Aktualnie nie ma żadnych promocji więc ceny są bardzo wędrujące z godziny na godziny się zmieniają więc wyczekiwać na promocję i dorywać można DS'a - sam aktualnie kupiłem bo zawsze jest to dobra gra w kolekcji naszego steam. Co do opisu informacji na temat don't starve przydałby się jakiś filmik z gameplay + informacje dotyczące wymagań minimalnych maksymalnych może jakieś kilka zdjęć z samej gry. Jak dla mnie temat do poprawienia ale ja tutaj nie jestem kimś wyższym tylko użytkownikiem, więc stawiam taką opinię według własnych dostrzeżeń :)

Dziękuje za opinie i napewno dodam więcej informacji na temat Don't Starve, oraz dzięki za pomysł żeby dodać gameplay :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...