Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początkujący gracz w Shaiya, pytania.

XmassPro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zamierzam zacząć grać z kolegą w Shaiya. Chciałbym się nieco dowiedzieć o tej grze, więc moglibyście mi ją opisać? Widziałem temat, gdzie ktoś pytał o jakiegoś "ele bota". Co to są te ele? Prosiłbym o opisanie ważnych rzeczy które muszę wiedzieć jako gracz i pomoc w doborze profesji, chciałbym profesję/klasę pod damage, a więc jaką wybrać? Z góry dziękuję za pomoc.

Jeśli Pomogłem, daj +

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Shaiya to gra mmorpg 3d. Są w niej 2 frakcje, takie jak : AoL - Sojusz Światła i UoF - Unia Furii. Znajdziesz również w tej grze lapisy, czyli kryształy dzięki którym zwiększysz statystyki. Ele to lapisy żywiołu (ziemia, woda, wiatr, ogień) dzięki którym jest możliwość zadać dużo większych obrażeń. Jest również takie coś jak enchantownie, czyli podnoszenie poziomu broni. Możesz to zrobić posiadając lapisie oraz składnik. Jeżeli potrzebujesz postaci pod dmg to oczywiście wojownik/barbarzyńca jak praktycznie w każdej grze, oraz mag/pogan, który włada mocnymi umiejętnościami dystansowymi. To by było chyba na tyle :)

2ldvyfd.jpg

Opublikowano

Nie, za tanka w tej grze robi obrońca lub strażnik. Jeśli je dobrze rozwiniesz to oprócz dużego defa mogą mieć też dość duży damage. :)

A teraz jeszcze coś o ele; 

Na prywatnych serwerach jest to podstawa, powinno się mieć 4 klaty(armory) i 4 bronie, w każdej inne ele. Musisz wyćwiczyć zmienianie ich, przyczyni się to do tego że po prostu będziesz zadawać więcej obrażeń.

4354874.png

Opublikowano

Szukaj mobów z zielonym kolorem, dokładnie nie pamiętam wszystkich miejsc bo przerzuciłem się na prywatne serwery na których jest level na start 3 lata temu. :v

4354874.png

Opublikowano

Ok dzięki za odpowiedzi, temat close :)

Masz skype/ts ? 

Może bym z wami zagrał, dawno nie grałem w shaiya :D

­

Nowicjusz
Opublikowano

Witaj!

Shaiya to internetowa gra Fantasty. Składają sie na nią 2 frakcje AoL(Aliance of Light) oraz UoF(Union of Fury) potocznie zwane przez graczy jako Lajt i Dark. Gra toczy się na rozbudowanej mapie - Teos. AoL tu  możemy grac Wojownikiem, Obrońcą( tankiem ),Zwiadowcą, Łucznikiem, Magiem, Kapłanem( Klerem ) na str AG masz dokładny opis a i na UoF masz odpowiedniki tych klas różnia sie nazwa oraz wyglądem skile pozostają te same. Shaiya jest grą której głównym priorytetem jest PvP (Player versus Player) Bitwa po między frakcjami na odpowiednich do tego mapach oraz expienie- zabijanie potworków z drużyną bądź samemu. Głównym sposobem zdobywania ekwipunku jest Drop( czyli itemy wypadają z mobów), zakup u NPC bądz od innych graczy. Ele to kryształy elementarne (żywiołowe) które można wkuwać do Broni bądź zbroi jeśli takowe posiadają sloty na ten tapis jeśli posiadaja wkuwasz je u kowala. Nasuwa się pytanie jak zarobić Drop kasa wypada z potworów jak itemy, drop itemów i sprzedawanie innym graczom , sprzedaż Sms dla Ap spenderów jest to najbardziej opłacalny sposób i najszybszy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Najbardziej opłacalne jest wydawanie uczciwie zarobionych pieniędzy za jakieś glupie pieniądze w grze ? Coś Ci się chyba pomyliło :)

2ldvyfd.jpg

Nowicjusz
Opublikowano

Najbardziej oplacalne pod wzgl. zarobku w grze .

1kkk dropiac trzeba z 3 dni zbierać a sprzedajac sms w 2 min

Opublikowano

Najbardziej opłacalne jest wydawanie uczciwie zarobionych pieniędzy za jakieś glupie pieniądze w grze ? Coś Ci się chyba pomyliło :)

A co w tym złego , z czystej ciekawości?

Gra sie musi jakoś utrzymac-trzeba opłacić server i ludzi którzy robić beda tickety, oraz tych którzy beda zajmować się jej działaniem .

Za przyjemnosci się płaci. 1 woli sobie kupic auto, którego  mocy w pełni nigdy nie wykorzysta, drugi woli sie skundlić wódką pod sklepem , a 3 woli wydać kase na gry.

Opublikowano

A co w tym złego , z czystej ciekawości?

Gra sie musi jakoś utrzymac-trzeba opłacić server i ludzi którzy robić beda tickety, oraz tych którzy beda zajmować się jej działaniem .

Za przyjemnosci się płaci. 1 woli sobie kupic auto, którego  mocy w pełni nigdy nie wykorzysta, drugi woli sie skundlić wódką pod sklepem , a 3 woli wydać kase na gry.

Czy ja napisałem, że to jest coś złego ? Napisałem tylko, że wydawanie prawdziwych pieniędzy nie jest za bardzo opłacalne. 

2ldvyfd.jpg

Nowicjusz
Opublikowano

Dam ci dobra rade nie staraj sie za bardzo ludzie wydaja na te gre duzo kasy sa porobieni a ty z czysta bronia od npc nawet najmocniejszymi skilami po 1 bedziesz lał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...