Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GAME 40K NA PLIKACH TERENZO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam najnowsze pliki terenzo http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/do tego skompilowałem game, db i bin z tego tematu http://www.mpcforum.pl/topic/1357786-kod-%C5%BAr%C3%B3d%C5%82owy-gry-metin2/ i mam pytanie, jak wgrać te skompilowane pliki na maszynę terenza? bo tam jest już game 34k. co z czym zamienić, ew co dograć, jakieś liby itp? tak samo z clientem, wystarczy zamienić plik bin i to tyle? proszę o szczegółowe odpowiedzi ponieważ zamieniłem bin z bin, game z game i db z db i nie chce sie uruchomić

Opublikowano

Wystarczy że wywalisz stare game i db i wkleisz skompilowane i nadasz chmod 777.

Opublikowano

ok, czyli usuwam game i db terenza i wklejam swoje sourcowe. powiedzcie mi jeszcze jak zrobić simlinki, jakich plików (game i db?) i do jakich folderów. po tym wszystkim trzeba jeszcze coś zrobić z plikami? czy już normalnie będzie śmigało na 40k?

jeżeli chodzi o clienta to wystarczy, że zamienie binke, i będzie też ok, tak?

Opublikowano

Jak zmienisz source'owe game/db na taką samą nazwę jak game/db z plików Terenzo to nie powinno chyba być problemu z symlinkami, jeżeli jakieś wystąpią to cd usr/home/mt2/chs/ch11 && ln -s /usr/home/share/game game i tak do wszystkich channeli. Co do Clienta najlepiej weź jakiegoś 40k, ewentualnie Client PL i wymień sobie binkę.

Nie jestem pewny co do ścieżek channeli, ale jakby były złe to sobie poprawisz. :)

Opublikowano

tak więc do czystych plików terenzo 34k wgrałem i zamieniłem game oraz db. po tym wszystkim game się nie uruchamia

4457614312968311383481.png

wie ktoś o co chodzi? przed wgraniem uruchamiałem serwer na standardowym game od terenza które było oryginalnie i channele (game) były pokazane

Opublikowano

tak więc do czystych plików terenzo 34k wgrałem i zamieniłem game oraz db. po tym wszystkim game się nie uruchamia

4457614312968311383481.png

wie ktoś o co chodzi? przed wgraniem uruchamiałem serwer na standardowym game od terenza które było oryginalnie i channele (game) były pokazane

db tylko Ci się odpala, pokaż syserr z ch1.

­

Opublikowano

db tylko Ci się odpala, pokaż syserr z ch1.

­

w ........../logs/ch11 nie ma nic, więc gdzie znajdę ten systerr?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...