Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Dobry hosting VPS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam użytkowników forum. Chciałbym zrobić własny serwer ale potrzebuję na to VPS'a.

Prosiłbym o porady które firmy polecacie i jaką ofertę z nich mam zobaczyć. 

Prosiłbym o nie podawanie hostingów. Typu craftserve , fiberhost , pukawka.

Opublikowano

Możesz zobaczyć też ofertę exone.pl. Mają dobre maszyny, ich lokalizacje również są przystępne. ­Lecz już trochę droższe ;)

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Siemka, polecam jeśli chodzi o VPS to microvps.pl ale jeśli masz więcej kasy i chcesz mieć wszystko ładnie stabilnie to polecam serwer dedykowany z soyoustart.com

Opublikowano

Zdecydowanie hosting VPS OVH.pl, jeśli masz na niego pieniądze. 

Dlaczego?

+ Dobre maszyny.

+ Support dość szybko odpisuje.

+ Opinia dość dobra, hosting polecany

Cena nie jest tania i nie zadowala, lecz jeżeli sobie ktoś życzy dobry hosting VPS, to warto go brać. 

Opublikowano

Zdecydowanie hosting VPS OVH.pl, jeśli masz na niego pieniądze. 

Dlaczego?

+ Dobre maszyny.

+ Support dość szybko odpisuje.

+ Opinia dość dobra, hosting polecany

+ Ochrona DDOS - inne hostingi ale gdy się do nich napisze że serwer został wywalony przez ddosa to nawet ci nie odpiszą. 

Cena nie jest tania i nie zadowala, lecz jeżeli sobie ktoś życzy dobry hosting VPS, to warto go brać. 

Opublikowano

Boże chroń Cie przed OVH.

Większość ludzi który polecają ten hosting pewnie nigdy nawet nie mieli VPSa albo kupili sobie na miesiąc.

Miałem około pół roku na OVH i się przesiadłem na mintshost. O niebo lepiej.

+ Support dość szybko odpisuje.
+ Ochrona DDOS - inne hostingi ale gdy się do nich napisze że serwer został wywalony przez ddosa to nawet ci nie odpiszą
+ Dobre maszyny.

Jakbyś korzystał u nich to byś wiedział, że support w ogóle nie odpisuje, bo nie ma polskiego supportu technicznego. Co do nich pisałem, że się ich maszyna j***ie, to kazali używać starego panelu, żeby wysłać kolejnego ticketa i jeszcze po angielsku. Zanim to wszystko dotarło gdzie trzeba to mijało kilka dni, a odpowiedź od angielskiego supportu była taka "serwer był ddosowany, a ta oferta nie posiada ochrony anty-ddos" Serwer nie mógł być ddosowany, bo nikt nie miał IP ani nie wiedział o jego istnieniu, bo był tylko do testów. Potem polski support pisze, że mam ochrone anty-ddos i że mam pisać do angielskiego supportu. Robią z człowieka debila. Więc nie oczekujcie jakiejkolwiek pomocy technicznej, bo nie ma takiej. W polsce jest tylko pomoc do wybrania oferty i nic więcej, i na jaką kolwiek odpowiedź się czeka i czeka.

Więc nie rozbawiaj mnie człowieku.

na OVH mają najniższe ceny i najbardziej słabe maszyny.

+ Opinia dość dobra, hosting polecany

Tylko dlatego się jeszcze trzymają. Mają wykupioną dobrą reklamę i takich ludzi jak ty, którzy reklamują firmę bez pojęcia.

Na mintshosts support masz 24/7 o każdej godzinie. Pisałem już w jakimś temacie, że na livechacie ostatnio załatwiałem problem z gościem od spraw technicznych o 3 w nocy. Nie czekasz kilka dni na odpowiedź tylko masz ją od razu. Jakby na livechacie nikogo nie było to wystarczy zadzwonić o każdej godzinie i masz pomoc w parę minut. Firma POLSKA, nie musisz pisać nie wiadomo do kogo w nie wiadomo jakim języku. Widać, że się starają o jak najlepszą jakość usługi i pomoc klientowi.

Opublikowano

Chyba już zdecydowałem po wypowiedziach. Oraz zapytałem parunastu kolegów co mieli serwery własne.
Wybieram Mintshost.pl ,ponieważ tak jak użytkownik @YoungGod pisał jest bardzo dobry kontakt telefoniczny oraz mają szacunek do klienta.

Mintshost także ma płatności PaySafeCard'em ,które OVH nie posiada.

Bardzo dziękuję wszystkim co się wypowiedzieli.

@Blezur

Proszę o zamknięcie tego tematu ,aby nie było zbędnego spamu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...