Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Goliath czy leonek?

michaldo2002

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam 12 lvl goliatha, 6 lf3 , reszte lf 2,  6 flaxów i zastanawiam sie co teraz robić żeby być lepszym i czy zmieniać statek na leonka ? Dużych krysiek nie daje rady sam ubić jeszcze i co mi da zmiana statku?

Opublikowano

Zmiana statku sprawi, że z tych LF3 będziesz walił 2x więcej pod warunkiem, że są na statku, a nie w dronach (to samo tyczy się osłon). Dodatkowo wróg otrzymuje tylko 4 poważki i 400 PD co w porównianiu z goliathem, który daje 256 (czy w takich okolicach) poważki i kilka k PD jest malusieńkie.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Nie zamieniaj na leona - jak biją to wszystko - bez znaczenia czy leon czy golec.

Jak już to vegę, aby ewentualnie zwiać - ale z drugiej strony - do zadań ludzie potrzebują bić też vegi a ich mniej lata, więc też często na nie polują.

Opublikowano

Nie zamieniaj na leona - jak biją to wszystko - bez znaczenia czy leon czy golec.

Jak już to vegę, aby ewentualnie zwiać - ale z drugiej strony - do zadań ludzie potrzebują bić też vegi a ich mniej lata, więc też często na nie polują.

Hahaha weź zwiej jak golec Ci tuż przy vedze wyskoczy z full speedem, po za tym autor chyba nawet i FS nie ma. Guzik wiesz o uciekaniu, gdy wyskoczy Ci gracz, który wali po 50k-200k to jest się na ostrzał przy takim sprzęcie.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Nie przesiadaj się na leonka. Tym statkiem otrzymasz tylko bonusy na 1 gali co w porównaniu do 2 gali mija się z celem. Dozbieraj full lf-3 na golcu, potem full osłony i dasz radę ;)­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

jak nie zwiejesz to zawsze przecież dasz radę pęknąć :rolleyes: jak to mówią starzy wyjadacze dobry gracz to i na pchełce poleci :huh:

cupakgame.jpg

Opublikowano

Hahaha weź zwiej jak golec Ci tuż przy vedze wyskoczy z full speedem, po za tym autor chyba nawet i FS nie ma. Guzik wiesz o uciekaniu, gdy wyskoczy Ci gracz, który wali po 50k-200k to jest się na ostrzał przy takim sprzęcie.

Jak widać, Ty się też za bardzo nie znasz, jak tak od razu szafujesz wyroki - to że wali po 200k nie świadczy, że musi ubić - aby ubić musi trafiać - i tu się kłania taktyka gry.

Od tego jest EMP lub zamrożenie - aby nie dać się ubić z zaskoczenia i jeszcze kilka innych tricków.

Co do full speeda - to chyba wszyscy przynajmniej na jednej konfie tak latają, więc nawet nie ma co o tym wspominać.

Jak ktoś jest w miarę bystry, to i jako szeregowy w golcu zwieje - jak "flaks" - to i wypasione konto nie pomoże.

Opublikowano

Jak widać, Ty się też za bardzo nie znasz, jak tak od razu szafujesz wyroki - to że wali po 200k nie świadczy, że musi ubić - aby ubić musi trafiać - i tu się kłania taktyka gry.

Od tego jest EMP lub zamrożenie - aby nie dać się ubić z zaskoczenia i jeszcze kilka innych tricków.

Co do full speeda - to chyba wszyscy przynajmniej na jednej konfie tak latają, więc nawet nie ma co o tym wspominać.

Jak ktoś jest w miarę bystry, to i jako szeregowy w golcu zwieje - jak "flaks" - to i wypasione konto nie pomoże.

Moord zobacz wyposażenie autora i mam do Ciebie jedno proste pytanie - SKĄD ON MA TO MIEĆ ??? Nie wiem może to DO jest już tak zbugowane, że można mieć za friko EMP'y albo zamrożenia, kto wie. Hmm... autor na pewno pominął fakt, że ma full speed z resztą to normalne, by z 6 LF3 takowy mieć. Zwiej golcu, który czeka w grupie alienów i to z niewidką, albo takiej vedze z lighting. Zamrożenie i EMP ? Nie bądź śmieszny, trzeba by być bardzo blisko wrót, by takie coś się powiodło  xD

pyhvh7E.png

Opublikowano

Polujesz ??

Jak tak to wiesz, że tacy początkujący gracze ZAWSZE latają w pobliżu wrót.

Ja się czasem zastanawiam, czy oni grają czy tylko tam godzinami stoją ... - przeczekać ich w każdym razie jest ciężko - przynajmniej dla mnie - nie mam tyle cierpliwości ...

Opublikowano

Polujesz ??

Jak tak to wiesz, że tacy początkujący gracze ZAWSZE latają w pobliżu wrót.

Ja się czasem zastanawiam, czy oni grają czy tylko tam godzinami stoją ... - przeczekać ich w każdym razie jest ciężko - przynajmniej dla mnie - nie mam tyle cierpliwości ...

I co ? W taki sposób zdobywa się wolno urkę, bo trzeba czekać aż alien będzie dość blisko, z resztą kiedy gracz coś bije to i tak jest podatny na atak co przy tych hitach po np. 50k kończy się pęknięciem.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Ja proponowałbym nie grać w tę grę :D Kiedyś to jeszcze był jakiś sens zastanawiania się nad "leon" czy "golec". I co to za myślenie, nie będą bić bo tyle i tyle PD. Jak biją to wszystko. Ale osobiście bym wziął Leona, grał na 1 gali i szybko zrobił starą elitke. Jak masz paść to i tak padniesz

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...