Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer za 2700 zł

Hardzikk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam też umiem złożyć, zmieniam ciągle, bo napisałem, że proszę o "propozycje". Każdy daje coś od siebie, cegiełka po cegiełce buduję tego kompa.  Ostatnio wziąłem po każdej części od każdego, ale teraz ekspert się odezwał i faktycznie pomógł (prawie darmowy montaż, zasilacz dobrej marki co mój kolega w sumie używa). Nadal czekam na jego uzasadnienie co do zasilacza + oceny czy 270x czy ta 270 ale MSI. (moim zdaniem 270x) Komp jest już na wykończeniu, tylko się upewnię z tym zasilaczem jedynie i git.

wz05.png

Opublikowano

Sam też umiem złożyć, zmieniam ciągle, bo napisałem, że proszę o "propozycje". Każdy daje coś od siebie, cegiełka po cegiełce buduję tego kompa.  Ostatnio wziąłem po każdej części od każdego, ale teraz ekspert się odezwał i faktycznie pomógł (prawie darmowy montaż, zasilacz dobrej marki co mój kolega w sumie używa). Nadal czekam na jego uzasadnienie co do zasilacza + oceny czy 270x czy ta 270 ale MSI. (moim zdaniem 270x) Komp jest już na wykończeniu, tylko się upewnię z tym zasilaczem jedynie i git.

Specjalistą w dziedzinie składania nie jestem ale polecałbym Ci kupić

http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-r9-270xoc-2gb-ddr5-pci-e-256bit-dvi-hdmi-dsub-box-gv-r927xoc-2gd-599377/

Masz tam 3 radiatory, większe taktowanie rdzenia co powinno Ci zagwarantować mniejsze temperatury oraz ciut więcej fps? Nie wiem czy dobrze powiedziałem.

Opublikowano

@ZEDn

Może i odrobinę wydajniej, ale pod obciążeniem to huczy głośniej niż samolot.

MSI/Asus mają ciche i wydajnie chłodzenia. Sapphire jeszcze ujdzie

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Tak, też tak myślę. 3 wiatraczki.. po co to komu. jeszcze to takie wielkie bydle, że pewnie wystawałoby mi po za płytę główną xDD

Znalazłem MSI 270x (X KURNA! xD) i ją wziąłem :D Cena łączna za całość: 2790 zł z dostawą.

Tak oto, chciałbym podziękować wszystkim za pomoc, myślę, że już niczyje rady tu się nie przydadzą, wyczerpałem mój portfel doszczętnie xD

Mimo wszystko najbardziej ustosunkowałem się do porad  Velociraptorus  a nawet nieco ulepszyłem to co mi podpowiedział (MSI jednak najlepsza, jednak zamiast 270 wziąłem 270x :D oraz pamięć Crucial Ballistix zamiast 2x4 wziąłem 1x8 i takie samo opóźnienie).

Ostateczną wersję kompa możecie obczaić tutaj: http://www.morele.net/inventory/info/AYTgkH/

wz05.png

Opublikowano

Zwykła Z9 to lipa. Jak już brać Z9 to jedynie w odmianie U3, a jak nie to lepiej Z3 Plus. Lepsze wyposażenie, a cena podobna.

R9 270X od MSI jest ok, ale... za małą dopłatą masz już wydajniejszego GTX 960 z darmowym Wiedźminem III

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-960-oc-2gb-ddr5-128bit-dvi-hdmi-3xdp-gtx-960-2gd5t-oc-713411/

Zasilacz lepszy bo lepszy. Co mam Ci wstawiać testy z opisami jego elementów, których i tak nie zrozumiesz? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...