Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny Bug podczas gry Windows : XP.

Mobiii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Co powien patch nawiedza mnie bardzo dziwny i denerwujący bug , który jest dosyć rzadki na forach. Podczas ładowania do rundy mój ping to średnio 50-40 ms, internet działa i nie ma mowy o lagach internetu normlanych , ponieważ wszystko inne działa jak należy. Po załadowaniu zaczynam normalnie gre kupując itemy i idac na linie. I tutaj widać bug. Moje autottacki są opóźnione, ruszam się z problemami tak jakbym miał lagi , chociaż lagów nie mam . Po pewnym czasie nie mogę się wogóle ruszać , używać spelli i skilli . Przeciwnik może mnie wtedy zabić , ale ja wszystko widzę. Widzę jak inni chodzą po liniach , jak mój przeciwnik właśnie mnie zabija i jak to robi , a nawet moje autoattacki co jakiś czas zabijają miniona , I JA TO WIDZĘ , ale ruszać się nie mogę . Po 2 minutach wskakuje mi próba odnowienia połączenia oraz ping = 500ms i tak może zostać na zawsze dopóki sam nie wyjde z gry i nie włącze jej od nowa. Wtedy podczas ładowania do rundy ping wynosi ok.80 ms ale to nadal nie wskazuje na lagi internetu. Dopiero wtedy mogę grać normalnie , chociaż czasami bug powraca kilkakrotnie w ciągu jedej rundy co sprawia , ze grać się normalnie nie da.

Chciałbym zauważyć , ze po patchu 5.7 nie miałem żadnych lagów i tego buga, dopiero po patchu 5.8 oraz wcześniej 5.6.

Przperaszam za tak zawiły tekst, ale jako że bug jest dziwny to wolałem opisać wszystko dokładnie. Czasami tego buga nie ma , ale po 5.8 jest w każdej rundzie

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

1.Podaj predkosc twojego lacza i czy mieszkasz w bloku (tak to ma znaczenie wytlumacze jak cos)

2.Czy masz najnowsze sterowniki,wtyczki oraz net framework

3.Probowales naprawy lola ?

4.przeinstaluj lola

5.Moze lol w trakcie gry jest blokowany przez jakis program np. avast

Opublikowano

No to tak

1.Na jakiejś stronce mam Down.: 0,64 mb , ale ta prekość to kłamstwo bo pliki ściągam z prdk. 150 kb/s ( taka prdk mam też przy patchowaniu). W bloku nie mieskzam , ale wiem , ze nasz odstawca internetu kupuje 1 łącze duże i rozdziela na 500 małych o tym samym ip, moze o to ci chodzi - o ip

2.Chyba tak zawsze gdy było coś do ściągnięcia to aktualizowałem od razu, ale mogę to sprawdzić jeśli wyjaśnisz jak.

3.Kilka razy brałem pliki gry ( po całkowitym usunięciu) od znajomych , u nich nie ma tego buga więc to są dobre pliki.

4. Mam zbyt słaby internet , lol będzie mi się ściągał ok. 10 godzin wole spróbować z naprawą lub zaczekać na patch 5.9 to się może znów samo naprawi.

5.Gdyby tak było to bug byłby zawsze a mam go co jakiś tam patch, czyli patch 5.9 moze naprawi ten problem :D.

Jesli będą potrzebne dokładniejsze informacje daj znać napewno będziesz je ode mnie miał.

Opublikowano

Mysle ze to wina dostawcy bo jak rozdiela z 1 duzego lacza na tyle to siec jest przeciazona i automatycznie rozdziela zeby bylo po rowno no to z takim speedem to kiepsko masz po prostu spadanie pakietow chodzi tu nie o ip ale siatke sieci jak jest rozlozona

Branie plikow nic nie da poniewaz lol jest tak zrobiony ze wiekszosc danych jest przetwarzane u nich na serwerach i pliki od kolegi nic nie daja gdyz lol sam sobie tworzy pliki i przetwarza w tle

minimalny net do lola to 2mb/s

Opublikowano

Od 2 lat daję rade grac w lola na XP z tym internetem na średnio 90-100 fpsach na średniej grafice z pingiem 50-60 te problemy zaczęły sie jakieś 4 miesiące temu i pojawiają sie co 2-3 patch. Nigdy wcześniej tego nie miałem a dostawca internetu nic nie zmieniał, koledzy też by mieli wtedy ten problem co jakiś czas , ale u nich czasem tylko ping skoczy. No nic, za kilka mieisęcy zmienie internet i komputer, to powinno na 100 % pomóc.

Wielkie dzięki za pomoc

PS Pytasz czemu XP i jak można ? Ja nie spędzam czasu na komputer dużo ( max 1 runda w lola ) i szkoda mi pieniędzy na takie pierdoły , ale niestety trzeba coś zmienić.

Opublikowano

Moim zdaniem chodzi tu o ping ponieważ na 7 również tak samo czasami mam gdy pierwszy raz podchodzę do minionów :D i to przez to że miałem odpaloną przeglądarkę internetową ale jeżeli nie robi ci to problemu to zainstaluj sobie nowego windows'a :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...