Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z HS na Metin2.pl

artur0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników tego działu i oczekuje pomocy ponieważ  mam windows 8.1 na tablecie dell venue 8 pro moze istotne ze to tablet a przechoidzac do rzeczy  sciagam z oficjalnej strony klienta gameforge tam sie metin2 pobiera aktualizuje patchuje i  hackshield wywala hackshield error i wlaczam metina loguje sie wybieram postac i wywala do pulpitu i pisze detect_hacking check code 10301 i nie raz wywala jak nic nie robie znaczy nie loiguje sie albo jak juz jestem w grze to i tak wywala jest o uciążliwe i tak jak pisze licze na pomoc z gory dziekuje za okazana pomoc. Antywirus wylaczony w tym przypadku defender i sa tez najnowsze aktualizacje windows 8.1 Dam like za odpowiedz

Opublikowano

­Zainstaluj Service Pack, jak to nie pomoże to uruchom ze zgodnością Win7.

Opublikowano

nie instalowałem na tym tablecie zadnych hackow do metina i nie gram na privach ponieważ pisze failed to execute metin2client.bin : 2. Już 3 privy sciagnalem demilus eloth i divineword s3 może tez mi pomożecie już nie będę zakladal nowego tematu od razu tu będzie rozwiązanie  zainstalowałem service pack 1 i uzylem zgodności windows 7 dziekuje za rozwiązanie i proszę o pomoc z privami :D  firewall wszystko wylaczone po prostu usuwa metin2client.bin metin2 plrozwiazany

Opublikowano

niestety grałem 30 min było ok poczym znowu wywala to samo tylko tym razem detect_macro check code 10401 i probowalem jak ja nic takiego nie mam w procesach.. zadnych hackow nie sciagalem gg nie mam zapora wylaczona defender rowniez czekam dalej na odpowiedzi

Opublikowano

­

niestety grałem 30 min było ok poczym znowu wywala to samo tylko tym razem detect_macro check code 10401 i probowalem jak ja nic takiego nie mam w procesach.. zadnych hackow nie sciagalem gg nie mam zapora wylaczona defender rowniez czekam dalej na odpowiedzi

Podczas grania wyskoczyła mi informacja "DETECT_MACRO(checkCode=10104).
HackShield jest dość czułym programem i każda aplikacja, może zakłócić jego pracę. Najlepszym rozwiązaniem dla tego problemu jest wyłączenie WSZYSTKICH aplikacji przed włączeniem gry, takich jak GG/tlen, antywirus, różnego rodzaju clienty do pobierania programów, inne gry. Błąd może również występować poprzez szybkie przełączanie okienek gry, albo gra - inny program. Jeszcze innym powodem mogą być tzn. hotkeye w klawiaturze/myszce - wystarczy przestać ich używać, albo wykasować sterowniki od nich.

Wystarczy wejść na forum metina globala i masz wszystko.

Opublikowano

tylko stosuje sie do tych wszystkich zasad i jakoś nadal jest to samo czekam dalej na odpowiedzi nie mam zadnych gg tlenow tylko procesy systemowe jest wlaczony gameforge client i metin2

Pasjonat
Opublikowano

Spróbuj wywalić folder hackshielda.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Już to zrobiłem i ponownie uruchomiłem patchera  normalnie z gameforge klient i drugi raz bez tego klienta metin2 not launch sam patcher biorę rozpocznij grę poczym pasek hackshielda dochodzi do polowy i pisze hack shield error network failed i tak z 3 razy i potem wkoncu wlacza się gra wybieram postac wchodzę do gry pograć 2 minuty i wywala właśnie detect hacking error 10301 czekam na dalsze propozycje

Pasjonat
Opublikowano

Zaaktualizuj hs. Zobacz w msconfigu co Ci się włącza z systemem i zostaw te potrzebne. 

Opublikowano

Hs aktualizowalem jako administrator i niechce do końca się załadować to okienko w prawy, dolnym rogu ładuje się troszkę paska po czym wywala hackshield Update error netwo timeout albo network Update fali a internet wiem ze jest wystarczający 10mb/s bo metin mi sie pobiera w 13 minut wiec jeszcze dalej czekam na propozycje a jeśli chodzi o msconfig i uruchamianie to mam tak

Ccleaner  wyłączony

Deamon tool lite wylaczony

hkcmd module wlaczony

igfxTray module wlaczony

Intel DPTF LPM Service Helper wlaczony

Java update scheduler wylaczony

perstitance module wlaczony

skype wylaczony

inne sugestie za kazda odp daje like

Pasjonat
Opublikowano

Firewall/Antywirus nie blokuje niczego? Rozumiem, że kurczaki nie pomogły. Spróbuj uruchomić robiąc obejście tzn. zmień nazwę z metin2client.bin na .exe

Opublikowano

firewall całkowicie wyłączyłem i antywirus w moim przypadku windows defender tez wylaczylem ochrone przed wirusami i zeby nie monitorował w tle a także w menedżerze zadań nie ma tego procesu security malware. co do kurczaków jak włączam patch updater to wyskakuje newpatch.exe ze znakami ?? i sie wlacza gameforge client i musze odpalac poprzez graj teraz robiac obejscie z metin2client.bin na exe wyskakuje Error_Code : 20001 czytałem że to reakcja hackshielda na jakiegos programu hacku I jak mowie ja nie mam zadnych modow na tym tablecie hacko ani skryptow wiec co jeszcze moge zrobic ??

Opublikowano

Dodam również że dodałem hackshielda do zapory jak wyjątek i do defendera po czym je wylaczylem metin2 tez do wyjatkow a mimo to detect hacking czekam na dalsze propozycje

Opublikowano

Niech ktoś jeszcze coś pomoże naprawde nikt nie ma o tym pojęcia ?? Napisz ktoś jeszcze jakies rozwiazanie i mozna zamknac temat ..

Pasjonat
Opublikowano

A w trakcie gry nic nie robiłeś? Nie minimalizowałeś, nie odpalałeś żadnych programów, nic nie pojawiło się w tle?

Opublikowano

właśnie nie poprostu zwyczajnie odpaliłem metka jak to na kompie ale że nie ma mnie ćzesto w domy na tablecie chciałem sobie pograc w tle nic nie ma tylko metin2client.bin na kompie mam jakos odpalone programy jak gg steam skype i nie wywala deteck hacking poprostu normalnie wchodze i gram a tu nie mam zadnych programow tego typu i niewiem o co chodzi. Czekam na dalsze odpowiedzi. like za chęci

Pasjonat
Opublikowano

Na tablecie chcesz grać? Dobrze zrozumiałem? Nie rozumiem Cię.

Opublikowano

Tak Tablet to dell venue 8 pro Z windowsem 8.1 na nim normalnie chodzi league fo legends i inne gry z peceta ale wlasnie z metin2pl jest problem z tym detect hacking

Pasjonat
Opublikowano

Najprawdopodobniej to wina samego urządzenia i plików w nim zawartych, nawet systemowych, które gryzą się z wyczulonym hs'em. Raczej nic z tym nie zrobisz więcej, bo ani czyszczenie, ani aktualizacje, a format pewnie też nic by nie zmienił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...