Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna, Pamiec Ram, Zasilacz

VsTrIx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam płytę główną - Gigabyte 945GZM-S2 rev 6.6

Procesor - Intel Core 2 duo E8400 @ 3.00 GHz

Obecny Zasilacz - Feel III - 400ATX Mode Com lub Tracer 4life 400 (posiadam oba)[planuje wymiane]

GRAFIKA:

Polecali mi wczesniej Grafike Radeona HD 5770/6770, nizej sa 2 linki do sklepow internetowych z takowymi kartami, ktora wybrac ? Do 300zl

http://www.komputronik.pl/category/1099/karty-graficzne/showProducts/1/searchString/cmFkZW9u/query/radeon?sb=&sd=&sort=1&by=f_price_10&sa=&showProducts=1

http://www.x-kom.pl/szukaj/radeon?sort=product_price&f=1&category_id%5B0%5D=346

RAM:

Obecny RAM - 2x 512mb Kingston ddr2 667MHz

Szukam jakiegos 2x2GB Tak do 220zl

i czy z moją płyta główna będzie współpracował ram 800/1066 MHz, czy tylko 667 ?

Zasilacz:

Jaki zasilacz, Marka/Model bedzie mi potrzebny ? [400-450W]

I czy jak posiadam 2 monitory, to potrzebny jest wydajniejszy zasilacz ?

Opublikowano

Nowej plyty i procka kupywac nie bede.

Karta graficzna ktora podales, nie jest dostepna w tym sklepie.

A ram 2x2gb,ddr2, a jakie taktowanie tej pamieci ? 667/800/1066 MHz ?

I co z zasilaczem, bedzie potrzebny jakis nowy, lepszy ?

Opublikowano

Hmmm... jakoś trudno zdobyć HD 7770

Ale masz tu: http://allegro.pl/sapphire-hd-7770-ghz-edition-oc-1gb-gddr5-box-gwar-i5325278384.html

RAM: 533 mhz lub 667 mhz

Monitory albo mają swoje zasilanie, albo (nie jestem pewien) mają je z HDMI/DVI więc zasilacz do monitorów nie jest potrzebny

Różnica między Core2Dua a Core2Quad jest bardzo duża, szczególnie w nowych grach (4 rdzenie)

O zasilaczu nie mam zdania

Opublikowano

Zasilacz wolalbym nowy, ze sklepu.

Procka nie wymienie.

A Karte Graficzna prosilbym o podanie ze stron ktore podalem w 1szym poscie. Z Allegro kart nie chce.

Dodadkowo czy karta ktora zostanie wybrana nie bedzie potrzebowala dodadkowych wtyczek 6/8pin zasilajacych  ?

Opublikowano

Zasilacz wolalbym nowy, ze sklepu.

Procka nie wymienie.

A Karte Graficzna prosilbym o podanie ze stron ktore podalem w 1szym poscie. Z Allegro kart nie chce.

Dodadkowo czy karta ktora zostanie wybrana nie bedzie potrzebowala dodadkowych wtyczek 6/8pin zasilajacych  ?

Dlaczego nie wymienisz CPU?

Dlaczego nie chcesz kart z Allegro?

Większość (wszystkie?) karty graficzne, a szczególnie HD 7770 potrzebuje 6-pin od zasilacza

Opublikowano

nie kupie cpu bo tydzien temu kupilem.

Nie chce z allegro bo kilka razy nie tylko ja sie na tym przejechalem.

Moja obecna grafika 6pin nie potrzebuje. ;-)

Opublikowano

Twoja grafika nie potrzebuje, bo jest słaba. Każda lepsze grafika od paru lat wymaga zasilania dodatkowego, więc nie płacz.

A zasilaczy podaj dokładne modele lub powiedz czy mają i ile wtyczek PCI-E do grafiki?

Inna sprawa to to, że skoro chcesz grafike z morele, to ma być nowa a za 300zł nie kupisz nic... a te modele które podałeś to stara generacja, która została wyprodukowana xlat temu, więc kupując stare, kupujesz coś co leżało na magazynie parę lat i szybko może paść. Na allegro za 200-300zł możesz mieć coś do gta4 nawet.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

A czy zmieniłeś zdanie co do allegro i używanego sprzętu? Jeżeli nie to ja niestety ci nie pomogę. Za 100zł używane zasilacz sam kupiłem Chiftec 550W 9 nie narzekam, a za 200zł możesz kupić np. 6850 (link: http://allegro.pl/radeon-6850-his-1gb-2xdvihdmidp-pci-e-i5323307272.html )

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Niech że wam będzie że zmenilem zdanie co do Allegro. Prosilbym jakas aukcje ktora nie skonczy sie za 9h, ale zeby zostalo jej jakies 4-7dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...