Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OC karty graficznej

marcinkloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem zrobić sobie małe OC karty, bo przydałoby się no. :v Moje pytanie brzmi : Czy na tej karcie da się w ogóle te OC zrobić? A jeżeli tak, to czy to cokolwiek w ogóle zmieni ?

GPU : Radeon HD 7790 1 Gb.

post-1008490-0-76874500-1430753388_thumb.png

Nagradzam lajkami za pomoc.

Opublikowano

Oprócz metody podanej wyżej, w sterownikach Catalyst ma coś takiego jak AMD Overdrive

Tam możesz łatwo ustawić taktowanie pamięci i procesora karty. Ustawienia automatycznie się aktywują, gdy będziesz np: grał

Ja wiem, widziałem go, ale chcę mieć pewność, czy na tej karcie da się to zrobić.

Na każdej się da, o ile masz odpowiednie chłodzenie i zapas mocy.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Nie masz takiego suwaka bo twoja karta nie ma dodatkowych źródeł zasilania. Zasilana jest tylko przez płyte główną. Z jednej strony to dobrze bo mały pobór prądu z drugiej udręka bo podkręcisz tylko tyle ile płyta da karcie papu a że daje tam chyba bodajże 150W to za wiele nie ukręcisz.

Shader clocka nie ruszaj.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Nie masz takiego suwaka bo twoja karta nie ma dodatkowych źródeł zasilania. Zasilana jest tylko przez płyte główną. Z jednej strony to dobrze bo mały pobór prądu z drugiej udręka bo podkręcisz tylko tyle ile płyta da karcie papu a że daje tam chyba bodajże 150W to za wiele nie ukręcisz.

Shader clocka nie ruszaj.

To co tam mogę ruszyć? :x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...