Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna

Hueee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do Was pytanie.

Otóż mam problem z wybraniem karty graficznej.

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-r9-270x-gaming-2gb-ddr5-pci-e-256bit-2dvi-hdmi-dp-box-r9-270x-gaming-2g-612659/

http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-r9-270xoc-2gb-ddr5-pci-e-256bit-dvi-hdmi-dsub-box-gv-r927xoc-2gd-599377/

Oto modele.

Jestem też gotów na propozycję czegoś iunnego do 800 zł (morele.net)

Opublikowano

Pamiętaj, że karty te potrzebują dodatkowe zasilanie 2x 6-PIN PCI-E. Upewnij się, że takie posiada twój zasilacz, przed kupnem. Jeżeli nie, to musisz zmienić zasilacz lub wybrać kartę nie wymagającą takiej mocy.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Zestaw oraz karta OK tylko obudowa za 20 zł więcej masz zalmana z3 plus który według mnie jest trochę ładniejszy ale to już zależy od twoich preferencji 

Opublikowano

Tak, ten zasilacz da radę i cały zestaw da radę z tym zasilaczem ;) Zasilacz jest ważny, bo właśnie ta karta wymaga 2x 6-PIN PCI-E i taki też masz.

Co do obudowy, to kwestia gustu więc mało ważne, ale pytanie ostatnie przed kupnem. Czy chcesz z czasem zmienic grafikę na mocniejszą czy coś? Jeżeli tak to kup mocniejszy zasilacz i z 2x6+2PCI-E. Aktualnie najnowsze karty są zasilane dodatkowo nie 2x6PIN a 2x8PIN PCI-E. Więc jeżeli planujesz, że za rok czy jakiś okres czasu może się zdarzyć, że będziesz zmieniać takową grafikę, to zalecam wziąć zasilacz 600+.

Opublikowano

Posiadałem podobną i byłem zadowolony (do czasu jak nie przerobiłem ją na bezprzewodową = wyrwany kabel). Ogólnie myszka moim zdaniem to jest kwestia gustu i tego czego oczekujewsz jak i ergonomi (kształtu, materiały etc.).

Opublikowano

btw. Co do pytanie, Gigabyte będzie lepszy bo ma więcej wentylatorów (tylko nie mogę znaleźć informacji o Taktowaniu Rdzenia w Turbo) bo będziesz mógł mocniej podkręcić (jest taki program, MSI Afterburner, przesuwasz 2 paski, i vóilla, gotowe, podkręcone), tylko Gigabyte ma takie malkamenty, jak np. piszczące cewki

Opublikowano

btw. Co do pytanie, Gigabyte będzie lepszy bo ma więcej wentylatorów (tylko nie mogę znaleźć informacji o Taktowaniu Rdzenia w Turbo) bo będziesz mógł mocniej podkręcić (jest taki program, MSI Afterburner, przesuwasz 2 paski, i vóilla, gotowe, podkręcone), tylko Gigabyte ma takie malkamenty, jak np. piszczące cewki

Po czym wnioskujesz ze gigabyte lepiej odprowadza cieplo? Bierzesz pod uwage kulture pracy?

Nie oplaca sie ogolnie brac r9 270x, bo to r9 270 z lekko podkrecona fabrycznie pamiecia, co mozna sobie spokojnie zrobic w modelu nizej. Wszystkie podkrecaja sie podobnie. Brac co tansze, nie brac kart club3d, powercolor, vertex3d

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...