Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ZadusznyMPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ZadusznyMPC Jeśli chodzi o mody to jakbyś mógł to dodaj mody: BattleTowers, Millenaire oraz Mo' Creatures

Jeśli chodzi o serwer to zagram ponieważ aktualnie poszukuję serwerów do gry.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@ZadusznyMPC Jeśli chodzi o mody to jakbyś mógł to dodaj mody: BattleTowers, Millenaire oraz Mo' Creatures

Jeśli chodzi o serwer to zagram ponieważ aktualnie poszukuję serwerów do gry.

Mo' Creatures jest niedozwolony w paczkach.

| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 | 550 | 600 | 650 | 700 | 750 | 800 | 850 | 900 | 950 | 1000 |

Serwer Na Modach

http://www.mpcforum.pl/topic/1409866-highmod-serwer-na-modach

Opublikowano

ja bym nie dodawał modu "Millenaire" xmożna było by npc'ty wykorzystać do griefowania czyiś działek, poza tym jeżeli będzie quary, różne drile i inne automatyczne kopalnie to npcy to zły pomysł m.in dlatego że boty wymagają większej mocy obliczeniowej niż automatyczne kopalnie co może powodować lagi

Opublikowano

A ja chętnie poczekam do soboty i najpierw zagram a potem ocenie, sam nie jestem grafikiem i nie zrobię sobie zajebi**ej graficznej prezentacji. Dziwi mnie  to dlaczego ludzie patrzą teraz tylko na grafikę w prezentacji...

Opublikowano

ja bym nie dodawał modu "Millenaire" xmożna było by npc'ty wykorzystać do griefowania czyiś działek, poza tym jeżeli będzie quary, różne drile i inne automatyczne kopalnie to npcy to zły pomysł m.in dlatego że boty wymagają większej mocy obliczeniowej niż automatyczne kopalnie co może powodować lagi

Tak,tylko że on posiada maszynę z 32 GB RAM

76561198266836735.png

Opublikowano

A ja chętnie poczekam do soboty i najpierw zagram a potem ocenie, sam nie jestem grafikiem i nie zrobię sobie zajebi**ej graficznej prezentacji. Dziwi mnie  to dlaczego ludzie patrzą teraz tylko na grafikę w prezentacji...

Hejterzy się głównie doczepiają do spawnu i do reklamy :)

podaj nr gg i sie dogadamy

­

50453065

| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 | 550 | 600 | 650 | 700 | 750 | 800 | 850 | 900 | 950 | 1000 |

Serwer Na Modach

Opublikowano

Ja raczej nie polecam takich modów gdzie rozkazuje sie NPCtom griefować, bo wbije na nie nas cuboid i poniszczy innym czy jak to tam bedzie

zu439g.jpg

Opublikowano

Ja raczej nie polecam takich modów gdzie rozkazuje sie NPCtom griefować, bo wbije na nie nas cuboid i poniszczy innym czy jak to tam bedzie

Wszystko co crashuje zostanie zablokowane :)

Serwer Na Modach

Opublikowano

Cuboidy będą tylko na plotme czy normalnie np w mieście będzie można taki zdobyć?

Nie będzie plotme :) Mam lepsze rozwiązanie jakim jest plugin grefprevention cuba dajemy sobie sami na poczatek 10x10 z czasem grając na 1 godzinie z tego co się nie mylę dostaje się 40 kratek więcej. Cuba można w dowolnym miejscu w dowolnym świecie.

Serwer Na Modach

Opublikowano

Polecam aby ! Zrobić mapę survivalową, i robić sobie cuboidy w dowolnym miejscu ( nie znam się na plikach, i chyba mi coś świta ze plot me to CHYBA to samo)

@Edit (Ups, post został pare sek później wysłany, lecz dotarła odpowiedź powyżej)

PRZY OKAZJI GRACZE :

Szukam graczy do wspólnej gry przy starcie czy coś, wymagane obeznanie z minecraftem (Spoko by bylo jak by ktos umial mnie poduczyc w IndustralCrafcie -ale nie trza).

-Taka grupa śmierci xD. + SKYPE, Ewentualnie TS3. Lub To i To.
Zgłoście się na PW tutaj, albo Skype: Tomasz.Kowalski235

zu439g.jpg

Opublikowano

Cuboidy maja byc takie:

kladziesz gold ore daje ci cuba np 30x30 itp

Griefprevention to najlepszy sposób. Samemu cuba robisz samemu dodajesz do niego i samemu go powiększasz. Większego cuboida można gdy się dłużej będzie grało na serwerze. Wiec dla tych co długo będą grali automatycznie będą dostawać więcej kratek cuboida.

Start Serwera W Sobote Godzina 18!

Serwer Na Modach

Opublikowano

Griefprevention to najlepszy sposób. Samemu cuba robisz samemu dodajesz do niego i samemu go powiększasz. Większego cuboida można gdy się dłużej będzie grało na serwerze. Wiec dla tych co długo będą grali automatycznie będą dostawać więcej kratek cuboida.

WBIJ NA SKYPE FAST :)

­

elo

Opublikowano

@topic

Po co prezentacja zrobiona skoro paczki nie ma nawet? Ile itemkow bedzie zablokowane? Lista modow kompletna? Jak masz zamiar wypuscic paczke; link do folderu, swoj wlasny launcher czy uzyc jakiegos bardziej znanego launchera?

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

pomyśl, jeżeli X osób wie że w sobotę o 18 będzie można wejść na server to wiele osób zaplanuje sobię dzień żeby na 17:59 zdążyć na otwarcie, obczaić server i zostać na dłużej bądź wyjść i nigdy nie wrócić. tak samo gry takie jak gta5, battlefield'y itd itd itd mógłbym w nieskończoność wymieniać, podają datę premiery kilka tygodni/miesięcy wcześniej aby ludzie uzbierali pieniądze aby kupić produkt. Tak samo jest z serwerami.

Opublikowano

Minus jest taki, że ciężko takie cuboid przypilnować. Wiele osób wejdzie na serwer założy cuboid i już nigdy nie wejdzie na serwer, a cuboid będzie założony w losowym miejscu zajmując miejsce. Gdy cuboidy są blisko siebie, latwiej nawiazac relacje miedzy sobą. Choć mam nadzieję, że i tak będzie wesoło i obędzie się bez błędów ortograficznych na czacie ;P

Opublikowano

Co do cuboidów to można robić obok siebie a jeśli ktoś nie wejdzie przez np 15 dni i nie zgłosi administracji ze wyjeżdża  gdzieś lub coś ze go nie będzie przez jakis czas to cuboid nie zostanie usunięty. Gdy cuboid będzie usuwany to gracze zostaną poinformowani i mogą sobie okraść tego cuboida by było więcej frajdy, lecz kto 1 ten lepszy i rywalizacja pvp.

Serwer Na Modach

Opublikowano

@LexPL W Millenaire nie chodzi o to żebyś kazał NPC'towi griefować, w Millenaire wioski mogą SAME się wygenerować na dość równym terenie (np. na biomie równiny) ,a po za tym tam trzeba sprzedawać surowce do budowy i rozwijania nowych ale i pierwszych budynków, więc może się to nadawać. Później dana osoba, jeśli miałaby już odpowiedniej ilości cuba, nikt by jej nie zgriefował.

@Edit jak zwykle ja coś pisze a ktoś już coś przede mna napisał xD

Co do cuboidów to można robić obok siebie a jeśli ktoś nie wejdzie przez np 15 dni i nie zgłosi administracji ze wyjeżdża  gdzieś lub coś ze go nie będzie przez jakis czas to cuboid nie zostanie usunięty. Gdy cuboid będzie usuwany to gracze zostaną poinformowani i mogą sobie okraść tego cuboida by było więcej frajdy, lecz kto 1 ten lepszy i rywalizacja pvp.

@ZadusznyMPC Ten pomysł z przejęciem danego cuba byłby dość dobry.

76561198266836735.png

Opublikowano

Proponuje usuna. Buildcraft albo ic2 bo to jest podobne, bd się mylić ludzie, a po za tym większość ludzi skupi się właśnie na tych technicznych modach :[

zu439g.jpg

Opublikowano

Techniczne mody są pomocne przy rownaniu terenu pod budowle i dają trochę funu tym, co nie lubia sie ciagle tylko naparzac pvp i chodzic na potwory. Takich serwerow jest mnostwo. Choć najgorsze chyba jest quarry bo robi dziury w mapach :/ Chyba, ze np mozna by zrobic tak, ze pod quarry trzeba wykupic/wynajac cuboid okreslonej wielkosci w okreslonych miejscach lub tylko przy swoim cuboidzie (cuboid latwiej odnowic nienaruszajac calej mapy). Kazde odnowienie mogloby kosztowac coś. 

@Edit: Tak czy inaczej czekam na paczkę, żeby sobie na singlu wypróbować współdziałanie modów ;)

Opublikowano

serwer techniczny bez bc bez ic masakra jezeli tak ma byc to rezygnuje­

wbij gg

elo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...