Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podpięcie bazy mysql na serwerze cba.

kozi225

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postawiłem sobie serwer na stronie cba ale nie wiem jak podpiąć do niego baze mysql. Przeszukałem cały plik request i znalazłem tylko to

{
	$db = new PDO ( 'mysql:host= mysql.ct8.pl;dbname= kozi225_sfgame;charset= utf8', 'kozi225', 'moje tajne haslo');
}catch(Exception $e){
	exit();
}

wpisałem wszystkie dane, ip bazy, nazwe użytkownika, hasło itd. ale połączenie nadal nie działa.... A więc główne pytanie, co muszę zrobić aby połączenie działało.

Opublikowano

A mniej więcej to gdzie się ten plik znajduje, bo na cba funkcja szukaj nie działa a tam jest troche folderów i plików.

Edit.

Okazuje się że ja nie mam tego pliku... więc mam z innej paczki go skopiować?

Opublikowano

Gdy skopiujesz z innej paczki, moze Ci nie działać. Wgraj inne pliki np. Full script by Tulyita. ­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Dzięki! mam już połączenie z bazą danych, rejestracja działa (po kliknięciu zarejestruj w tabeli pokazuje się id, hasło itd) ale potem nic się nie dzieje.... nie da też się zalogować, nie wyskakuje nawet że źle podałem hasło przy logowaniu.

Opublikowano

Dzięki! mam już połączenie z bazą danych, rejestracja działa (po kliknięciu zarejestruj w tabeli pokazuje się id, hasło itd) ale potem nic się nie dzieje.... nie da też się zalogować, nie wyskakuje nawet że źle podałem hasło przy logowaniu.

W tabeli, w sensie, że w bazie? 

Opublikowano

Tak, w ogóle cała baza danych jest zepsuta bo w rejestracji nie można użyć znaku @.

Edit.

Dobra sprawdziłem kilka baz danych, paczek i plików client_cfg, połączenie jest ale zawsze występuje ten sam błąd.... Więc nie wiem o co chodzi.

Opublikowano

Tak, w ogóle cała baza danych jest zepsuta bo w rejestracji nie można użyć znaku @.

Edit.

Dobra sprawdziłem kilka baz danych, paczek i plików client_cfg, połączenie jest ale zawsze występuje ten sam błąd.... Więc nie wiem o co chodzi.

Nie można użyć tzn? Nie możesz wpisać czy jak?

Spróbuj wpisać email z kocówką @mail.com

Opublikowano

Nie można użyć tzn? Nie możesz wpisać czy jak?

Spróbuj wpisać email z kocówką @mail.com

Wyjaśnie wszystko od początku bo troche namieszałem..... Mam połączenie z bazą danych, rejestracja działa ale co dziwne nie można w niej używać znaków specjalnych i cyfr bo baza danych wtedy nie zapisywuje wierszy w tabeli user_data. Spróbowałem użyć tylko liter (Przykład: nazwa konta: aaaa, hasło: aaaa, email: aaaa) i baza zapisała ten wiersz ale nie nastąpiło zalogowanie na konto, nadal zostawało na okienku rejestracji. Próbowałem też zalogować się na konto przez okienko logowania ale też nie działa. Wypróbowałem już kilka paczek serwerowych, baz danych i plików client_cfg ale za każdym razem ten sam błąd. Dodam jeszcze że serwer i baze mysql mam na cba.pl, może to ma jakieś znaczenie ?
Opublikowano

Na darmowych hostingach nie stawia się serwerów, bo albo są takie chore błędy albo serwer postoi dwa tygodnie i po nim...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...