Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier

xFlinz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy takie specyfikacje komputera są dobre i będę mógł spokojnie pograć w wychodzące gry na najwyższych bądź wysokich detalach (jestem zielony w sprawach technicznych, nigdy nie składałem komputera i chciałbym się nieco dowiedzieć). I5 4690k, Silentium PC Fera 2 HE1124, AsRpck H97 Anniversary, Gigabyte GeForce GTX 970 4GB Gaming, Goodram DDR3 8GB 1866mhz CL10, WD BLUE 1TB, Crucial MX100 256GB, Samsung DVD+/-RW SH-224DB, Zalman Z3 PLUS, Thermaltake Smart SE 530W Modular.

Jeśli chodzi o procesor to zgaduję, że nie będę chciał się bawić w żadne kręcenie, więc ewentualnie da się zmienić na inny?

Opublikowano

Chcę go złożyć w Komputroniku, a tam cena wynosi około 4600 zł (wiem, że da się złożyć go taniej, ale muszę w tym sklepie). Zastanawia mnie jeszcze taki zestaw:

Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz, Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache, Thermaltake Smart SE Modular 530W, Zalman Z3 PLUS CZARNA,  Gigabyte GeForce GTX 970 4GB, Asrock B85 Anniversary, Intel Core i7 4790. Tutaj nie ma możliwości podkręcania procesora i ten zestaw wynosi około 4400/4500 zł

Opublikowano

Komputer będę kupywał dopiero na początku czerwca, więc jeszcze trochę czasu. Dobry jest ten zestaw, czy lepiej coś zmienić?

Opublikowano

Jeśli chodzi o samą wydajność w grach to jest jakaś duża różnica pomiędzy I5 4590 (lub i5 4690) a i7 4790? i5 4690 wystarczy do gry na ultra lub bardzo wysokich detali?

Opublikowano

Zastanawia mnie taki zestawik:

WD BLUE 1TB

GoodRam 8GB PC1866 DUAL 2 x 4GB CL9

Asus H81M-PLUS

Zalman Z3 PLUS czarna

Cooler Master G550M 550W Modularny 80+ Bronze

Intel Core i5 4690

MSI GeForce GTX 970 4GB

Samsung DVD+/-RW SH-224DB/BEBE

SilentiumPC FERA 2 HE1224

Plextor M6S 128GB 

Jest spoczko?

Opublikowano

Ok, dzieki. A w tym zestawie można zmienić procesor na i7 4790? (pytam się z ciekawości) oraz będę mógł grać na nim chociaż 2/3 lata spokojnie?

Opublikowano

Skoro chcesz kupić zestaw w czerwcu to przyjdź tydzień przed jego kupnem, do tego czasu intel broadwelle wypusci

Do gier poki co i7 jest nieprzydatna

­

Opublikowano

Ok, chciałbym się jeszcze dowiedzieć:

1. Czy mógłbym zasilacz zmienić na Thermaltake Se Smart 530W i jednak dać cooler do CPU, tylko słabszy, np. SilentiumPC Spartan PRO HE924 i dać taki Ram: G.SKILL Ripjawsx CL7 8GB (lub Goodram 1600mhz 8GB DDR3 Play Blue)

2. Na jakich ustawieniach pograłbym w Wiedźmina 3, Gta 5 lub Batman: Arkham Knight. :D

Opublikowano

Ok, dzięki. Mam jeszcze pytanie: jak bym chciał zakupić i5 4690k w celu podkręcenia, to wtedy musiałbym zamienić płytę na MSI Z97-G43 oraz cooler do cpu SilentiumPC Grandis XE1236?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałbym się jeszcze dowiedzieć, czy taki monitor będzie dobry do gier: LG 22MP55HQ? Niestety tylko tyle będę mógł przeznaczyć pieniędzy na monitor.

Opublikowano

Ok, dzięki. Mam jeszcze pytanie: jak bym chciał zakupić i5 4690k w celu podkręcenia, to wtedy musiałbym zamienić płytę na MSI Z97-G43 oraz cooler do cpu SilentiumPC Grandis XE1236?

Dokładnie.

Chciałbym się jeszcze dowiedzieć, czy taki monitor będzie dobry do gier: LG 22MP55HQ? Niestety tylko tyle będę mógł przeznaczyć pieniędzy na monitor.

Starczy.

Opublikowano
MSI B85-G43 

Samsung DVD+/-RW SH-224DB/BEBE 

Intel Core i5 4690 

MSI GeForce GTX 970 

G.SKILL RipjawsX DDR3 2x4GB 1600MHz CL9 

WD BLUE 1TB 

Thermaltake Smart SE 530W Modular 

Zalman Z3 PLUS czarna 

SilentiumPC Spartan PRO HE924 

LG 23MP55HQ

Dobry jest taki zestaw? Zmieniłem Ram, usunąłem dysk SSD (może zakupię w przyszłości), przez co dodałem lepszy monitor, również LG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...