Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

GeRu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy to odpowiedni dział,jeśli nie to proszę przenieść tam gdzie trzeba.

Zatem mam problem z internetem mobilnym od Orange. Nie wiem dokładnie jaki to pakiet GB i transfer ale wiem,że internet chodził bardzo szybko,nie miałem problemów z otwieraniem stron oraz pobieraniem plików. Filmy na youtube i innych serwisach śmigały bez zacięcia,streamy można było oglądać jak filmy offline,krótko mówiąc - bez zastrzeżeń.

Korzystam z modemu z routerem,czasami na telefonie,głównie na laptopie. 4 dni temu po odpaleniu laptopa i przeglądarki praktycznie żadne strony się nie otwierały bądź trwało to strasznie długo. Pobieranie plików odbywało się z prędkością 10kb/s. Myślałem,że wyczerpałem transfer GB szybkiego łącza ale na drugi dzień od samego rana nie było już problemów z prędkością internetu - oglądałem filmy na Youtube,ściągałem muzykę. I w połowie dnia znowu to samo - strony otwierały się wieki. Od tamtej pory do teraz jest to samo. Nie jestem w stanie pobrać żadnego pliku,nie mogę odwiedzić chociażby Facebooka nie mówiąc o oglądaniu filmików na Youtube. W czym może leżeć problem? Jest jakiś sposób na to? Z góry dziękuję za sensowne odpowiedzi,które będą nagradzane lajkami.

Pozdrawiam

egq3SFm.png

Opublikowano

Myślę, że problem leży po stronie operatora i najlepiej by było do niego przedzwonić.

Opublikowano

A próbowałeś restartować modem? Niekiedy się wieszają i po restarcie znów wszystko śmiga. Jeśli się przegrzał to mogą być takie same objawy i net coraz gorzej chodzić Ci będzie. No ewentualnie wina operatora ale radzę najpierw zrestartować modem.­

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Może modem przestaje łapać LTE/3G i przełącza na EDGE?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...