Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie, poszukuję nauki pluginów/skryptów. Najlepiej poradnik ze zdjęciami albo filmik z yt ( podobno angielskie filmy sa bardziej ogarniete :) )

PS: Czy w programie eclipse najlatwiej bedzie pisac pluginy?

Jesli chcesz mnie nauczyc pisania pluginow, skryptow to napisz na P/W albo dodaj na skype ktory masz u mnie na profilu.

Planuje w przyszlosci zrobic serwer minigame a ucze sie z tego poradnika na poczatku ale potrzebuje pomocy co do pluginow :)

https://www.youtube.com/watch?v=CrMGokrBHdg

Pozdrawiam.

PS: Wiem , kiedys pisalem juz ze szukam pisania pluginow ale nie moglem mojego tematu znalezc...

Opublikowano

1. Podstawy javy np.z javastart.pl

2. Poradniki np. Kamilkime lub innych youtuberow.

3. Co do eclipse to kto woli, inni Netbeans, znowu inni Intelij.

Co do skryptow to przeczytać dokumentacje Skript'a, WildSkript(przydatny dodatek do skript)

Opublikowano

Z poradników do javy to polecam Kamilkime, a pisze się najlepiej w eclipse.

Kolejny pseudo minikraft redaktor?

Jak nie masz o czyms pojecia, to nie spam (nie sadze zebys mial pojecie o javie, skoro kamiklime polecasz... i do tego ch*jclipse...)

tym bardziej jak on chce minigames napisac to od kamila ma sie uczyc? kamil powinien w pierwszym odcinku powiedziec co to jest obiekt, bez obiektu to trudniej bedzie niz nauczenie sie co to jest obiekt...

kocham redaktorow, ktorzy nie maja pojecia o danym temacie a musza cos napisac <333

Witam tak jak w temacie, poszukuję nauki pluginów/skryptów. Najlepiej poradnik ze zdjęciami albo filmik z yt ( podobno angielskie filmy sa bardziej ogarniete :) )

PS: Czy w programie eclipse najlatwiej bedzie pisac pluginy?

Jesli chcesz mnie nauczyc pisania pluginow, skryptow to napisz na P/W albo dodaj na skype ktory masz u mnie na profilu.

Planuje w przyszlosci zrobic serwer minigame a ucze sie z tego poradnika na poczatku ale potrzebuje pomocy co do pluginow :)

https://www.youtube.com/watch?v=CrMGokrBHdg

Pozdrawiam.

PS: Wiem , kiedys pisalem juz ze szukam pisania pluginow ale nie moglem mojego tematu znalezc...

Najlepiej pisze sie w intellij lub netbeans - dobre podpowiedzi, wielowatkowosc itp...

nie ma dobrego poradnika na youtube (przynajmniej nie widzialem)

Najlepiej jakbys kupil jakas ksiazke.

Naucz sie obiektowosci i hermetyzacji i juz wiekszosc z gorki

Opublikowano

Jak nie masz o czyms pojecia, to nie spam (nie sadze zebys mial pojecie o javie, skoro kamiklime polecasz... i do tego ch*jclipse...)

tym bardziej jak on chce minigames napisac to od kamila ma sie uczyc? kamil powinien w pierwszym odcinku powiedziec co to jest obiekt, bez obiektu to trudniej bedzie niz nauczenie sie co to jest obiekt...

kocham redaktorow, ktorzy nie maja pojecia o danym temacie a musza cos napisac <333

Najlepiej pisze sie w intellij lub netbeans - dobre podpowiedzi, wielowatkowosc itp...

taaa netbeans 

widze ze masz nieuzywana zmienna pierdol sie nie skompiluje ci projektu 

albo blad w kodzie w ktorym nie ma bledu  restart netbeansa i bledu nie ma ... magia normalnie

@top

IDE jakie kto lubi ja pisze w intellij bo ma w c**j przydatnych opcji jedyne co mnie wkurza to to ze jak bluescreen wywali albo cos podobnego to kasuja sie wszystkie ustawienia

co do poradnikow na necie to chyba nie ma zadnego w ktorym nie ma jakis bledow 

bcbroz z tego co pamietam robil jakies dziwne schedulery 

kamilek hmm ... public JoinListener(Main inst) {} 

polecam najpierw poczytac o podstawach javy pozniej dokumentacje bukkita i popatrzec kody roznych pluginow 

Opublikowano

tak samo sie pisze jak w eclipse czy inaczej?

Bo jak inaczej to nie ma na yt filmow jak napisac w tym programie do minecrafta

widac ze nawet nie otworzyles linku do yt skoro podajesz mi kanal z tym samym linkiem...

Opublikowano

Czekam na dalsze odpowiedzi! Te powyzej ze kamilkime to sie zgodze ze nie umie, thebcr youtuber co pokazuje jak pisac pluginy, mam troche inaczej niz u niego , moze jakis poradnik z mpcforum?

Opublikowano

Polecam kamilkime bardzo dobry skrypciarz xddd

@topic javastart.pl, jeżeli ogarniasz ang to PogoStick

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Opublikowano

taaa netbeans 

widze ze masz nieuzywana zmienna pierdol sie nie skompiluje ci projektu 

albo blad w kodzie w ktorym nie ma bledu  restart netbeansa i bledu nie ma ... magia normalnie

a to czasem jdk nie kompiluje a nie ide XDD?

skopiowales stary post jakiegos "fejma", podajze smerfa

mKF5ha8.jpg

dobre te twoje bajeczki, dziala? dziala

magia w ogole na 225 klas ani razu nie mialem bledu tam gdzie nie bylo bledu... poprostu moj procek wolno ogarnia a na dole jest napisane ze przetwarza kod i czasami byly bledy gdzie ich nie powinno byc, ale jak sie przetworzyl kod to juz nie bylo tych bledow ;>

Polecam kamilkime bardzo dobry skrypciarz xddd

@topic javastart.pl, jeżeli ogarniasz ang to PogoStick

pogostick to taki odpowiednik kamilkime

tak samo sie pisze jak w eclipse czy inaczej?

tzn?

jak korzystasz z mavena to innaczej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...