Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się kupić taki laptop?

Dankor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy opłaca się kupić taki laptop?

Laptop HP Pavilion dv9000

Witam,sprzedam HP Pavilion dv 9000 w stanie dobrym, Laptop włańcza się lecz na materycy wyskakuja paski prawdopodobnie uszkodzona taśma.
Procesor amd turion 64 2x2,0
Karta graficzna Geforce go7600 1gb
Matryca 17,1 cali
Dysk twardy 160 GB
Ram 4Gb
Karta bezprzewodowego Internetu Wi-Fi
bateria roczna 2godz
Hdmi, czytnik kart pamięci
pilot ,kamerka, 3x usb
Zasilacz

243689103_1_644x461_laptop-hp-pavilion-d

243689103_2_644x461_laptop-hp-pavilion-d

243689103_4_644x461_laptop-hp-pavilion-d

juto50.jpg

Opublikowano

Nie, matryca jest do wymiany. Taniej kupić na allegro taki sam używany , sprawny i w tej samej cenie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To teraz do ludzi, którzy się nie znają. Już kilak razy rozbierałem HP z tej serii bo myślałem, że to taśma, ale tak nie jest. Uszkodzony jest chipset. Laptopy HP, szczególnie z tej serii (o AMD nie wspominając) mają cholerną tendencje do grzania się, skutkiem jest spalenie chipsetu, co widać na matrycy (artefakty, jak przy grafice). Nie opłaca się brać w ogóle HP. Porównaj sobie, że HP jest tańsze od innych firm o takich podzespołach, a to właśnie z powodu tego grzania się i częstych usterek. Nie polecam ryzykować.

Ja kilka miesięcy temu dorwałem coś takiego: Acer v3-(coś tam) i3-2310m, 320gb sata, 3gb ramu, 15 cali. Nie jest zły, więc po prostu daj cenę z dostawą i patrz na wszystkie po kolei, a coś znajdziesz ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Akurat w tym żaden chipset nie jest uszkodzony, wyraźnie walnięta matryca ( uszkodzenie dolnych warstw matrycy )  albo spalone układy multipleksera matrycy. Na zewnętrznym monitorze działa pewnie jak należny. 

Jak już brać to tylko serię HP z procesorami i3, w granicach 500 zł można spokojnie kupić. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Napisałem co ja myślę, bo już z nimi pracowałem. Niech sprawdzi pod zewnętrznym monitorem (zewnętrzny monitor jest obsługiwany przez kartę dedykowaną, więc jeżeli nie wyświetli nic, to znaczy, że karta spalona). Może go kupić, ale HP nie ma za dobrych opinii, jeżeli chodzi o tą serię. Szybciej kupił bym Dell czy Acer, Lenovo.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...