Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Czcionką

Laryska775

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż moim problemem jest... czcionka.

Wczoraj zmieniła mi się ot tak sobie czcionka na inną, dla mnie dużo gorszą jak i nie mogę odczytać minimapy.

Screeny Przed i Po zmianach:

Przed: (Do tej chciałabym wrócić, nie jest jakaś "super" ale mnie sie podoba)

MDHqcd5.png

Oraz Po: Tutaj widać minimapę, na poprzednim screenie takowej jeszcze nie miałam lecz to nie jest problem.

cgIdpiy.jpg

------

Gram na wersji 1.7.2 z optifine i Reiminimap bo tylko to jest mi potrzebne. Ot tak po prostu zmieniła mi się czcionka która w ogóle mi nie pasuje no i utrudnia wgląd w koordynaty na minimapie (widać na screenie) w ekranie logowania zamiast "Loading terrine" (albo cos takiego...) mam w tej chwili małe robaczki... coś jak rozmazana wersja robaczków w enchanting table. 

Naprawdę byłabym wdzięczna za pomoc gdyż naprawde uniemożliwia mi to gre... a przynajmniej nie gram w nią z taką przyjemnością :(

Podejrzewam jakis update optifine, ale sie nie znam.. (Czytalam poradnik z optifine, nie pomogl)

Pozdrawiam, czekam na odpowiedzi :(

Opublikowano

W menu zmiany języka masz możliwość zmiany czcionki, na standardową (jak stara angielska czcionka) i ta, gdy zmieniasz język na polski. Klikając na ten przycisk będziesz mógł wybierać pomiędzy nimi.

Opublikowano

Nie używam modyfikacji wyglądu, jedyne co mam wgrane to właśnie optifine i reiminimap. 

Rozwiązałam problem... oto rezultaty:

Postanowiłam poszukać poza opcjami grafiki, a dokładniej w opcjach językowych... Tam było jedno do zmiany:

Force Unicode Font

Zmieniłam z ON na OFF i powróciło co miało wrócić.

Przepraszam za kłopot, można zamknąć :)

PS: Co do postu @Mavai. - Korzystam z Angielskiego UK :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...