Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zagrasz? UnderWorld

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już nie raz widziałem pomysł o serwerach pod ziemią ale jeszcze żadnego nie widziałem, mój wniosek?  Właśnie taki serwer tworzę :) Może i graliście na czymś takim ale ja nie miałem jeszcze do czynienia otóż na czym polega? Opiera się na głównym mechanizmie skyblocka lecz z tą różnicą że zaczynamy w małej jaskini z kawałkiem drewna wody i lawy, naszym zadaniem jest jak największe rozbudowanie naszej jaskini...

Lecz nie będzie tak łatwo ;) Drop który możecie znaleźć na ok. 90% serwerach będzie zastąpiony autorskim systemem osiągnięć. A będzie polegał na tym że stopniowo odblowujemy drop żelaza / złota / diaxów i najcenniejszych u nas emeraldów a potem bonusy dropu typu 2x 3x 4x 5x.

Osiągnięcia nie będą tylko w kopaniu stone ale także za zabijanie mobów lub nawet czas gry ;) Będą one odblokowywały również nowe craftingi na różne itemy takie jak spawnery czy generatory lub epickie itemy. Wraz z czasem spędzonym na serwerze będą nam się rozwijały umiejętnośći jak siła / szybkość / prędkość kopania / jump itp ;) 

Kolejnym dodatkiem będą skrzynki rodem z cs-a znajdziemy je w sklepie jak i można je dropnąć ze stone / cobbla / drewna / piasku itp. oraz klucze do nich z itemshopu lub z mobów, można z nich wydropić różne narzędzia z losowymi enchantami, istnieje również szansa na itemy z enchantami X lecz jest to bardzo mały % a taki item będzie sporo warty ;) 

Dodatkowo dojdą również parkoury / areny / dungeony i wiele innych ;) 

Mały przedsmak : 

http://scr.hu/337u/xd3zm

Proszę o wszelkie opinie i ewentualne pomysły co zmienić co dodać jestem otwarty na wszelkie sugestie ;) 

2579314424273501027542.png

Opublikowano

Dodaj kilka rodzai kopalni. Np. w jednej jest zwiększony pobyt na diaxy, w drugiej na złoto itd...­ Dodaj również itemy od poziomu kopania. 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Bardzo fajny pomysł. Chętnie zagram na takim serwerze :D

Co do jaskiń, możesz zrobić, że VIPy mają osobne jaskinie i mają trochę łatwiejszy start, np. kamienny kilof eff. 2 unb. 1, lepszy drop o 0,1%, kilka komend.

Powodzenia w projekcie :)

sseekj.jpg

Opublikowano

@Nter

Chodzi o to że taki drop też już ktoś zrobił, niezbyt można zrobić coś nowego.

@marcell2k jeszcze nie widziałem nigdzie czegoś takiego żeby się odblokowywało drop, ale oczywiście ktoś mógł już coś takiego zrobić :) Co do vipa to będzie miał lepsze początkowe itemy jak i darmowe dostępy do kopalni i innych lokacji do których zwykł gracz będzie potrzebował biletów :) 

W kopalni co 30 min.lub 1h będą się respiły rudy diaxów / żelaza / golda itp. Nie będzie to duża ilość ale na pewno komuś się przyda i aby tam wejść będziemy potrzebować bilet który można kupić za walutę serwerową czyli złoto :) 

Opublikowano

No nie powiem, serwer zapowiada się bardzo ciekawie :) Z ogromną chęcią pograłabym sobie na takim trybie. Mam nadzieję, że serwer powstanie i będzie dopracowany. Trzymam kciuki!

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Muszę cię zmartwić, ale są tego typu serwery, chociaż nie ma ich zbyt wiele. Mi bardzo spodobał się ten system odblokowywania rud i narzędzi więc z pewnością zagram jeżeli serwer wystartuje. Dodatkowo moglibyście dodać szansę na pojawienie się silverfisha z kamienia co może napsuć graczom trochę krwi jak i może być swoistym zabezpieczeniem przed automine.

Opublikowano

Muszę cię zmartwić, ale są tego typu serwery, chociaż nie ma ich zbyt wiele. Mi bardzo spodobał się ten system odblokowywania rud i narzędzi więc z pewnością zagram jeżeli serwer wystartuje. Dodatkowo moglibyście dodać szansę na pojawienie się silverfisha z kamienia co może napsuć graczom trochę krwi jak i może być swoistym zabezpieczeniem przed automine.

Przed automine już coś wymyśliłem jest to 5% na resp zombie ze stone :D silverfishe trochę zbyt groźne ale może podmienię :) 

Opublikowano

uuuuu coś licho :D Myślałem że chociaż na ovh

Wiem jakie wymagania ma mój serwer i to w zupełności wystarcza ;) Jak będzie trzeba dedyka to się kupi nie ma problemu ;) 

Opublikowano

Zaciekawiłeś mnie, chętnie pograłbym :) Kiedy planujesz zacząć (i skończyć) serwer?

Zaczęty już jest myślę że w następnym tyg lub za 2 tyg. start, matury teraz mam i mało czasu :) 

Opublikowano

Bardzo ciekawy pomysł serwera. Z chęcią zagram. 

Wg mnie możesz dodać:

- Jakieś questy/małe zadania (takie urozmaicenia)

26_unnamed.png

Opublikowano

Co do misji mam jeden pomysł już mam nadzieje że wam się spodoba myślę też nad jakimiś questami fabularnymi ale zobaczymy ;) 

Opublikowano

Skoro zrobiłem ten temat to chyba jasne, że tak :> Najważniejsze rzeczy mam już gotowe teraz jedynie dodatki i mapa ;) 

Opublikowano

Skoro zrobiłem ten temat to chyba jasne, że tak :> Najważniejsze rzeczy mam już gotowe teraz jedynie dodatki i mapa ;)

Co do nowych itemków można dodać txt serwerowego ( chętny do pomocy jestem ;))

@Topic 

Fajny pomysł grałem już na takim ale tam nic się nie działo i nudno było. Liczę na tego serwa i na pewno zagoszcze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...