Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o ocenę animacji

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Stworzyłem swoją pierwszą w życiu animację, ma być ona jako intro fabuły do serwera, taka reklama aby nie było samego tekstu w prezentacji.

Proszę ocenić animację za całość, a nie za to że jest to moja pierwsza, chcę ją dać jako atrakcję do prezki z serwera i potrzebna mi opinia na jej temat :D

Moje warunku oceny:

1. Ocena ma być prawdziwa
  2. Zgadzam się na krytykę
  3. Nie oceniać animacji pod względem tego że jest to moja 1 ! Ma to być ocena prawdziwa, jak wam się podoba a nie litowanie się z powodu "bo to twoja pierwsza to masz zachętę", ma być "cienko tutaj tutaj ch*jowo".

Link do YT z animacją:

https://youtu.be/d937e5AAjsY

TEMAT

Opublikowano

Mi się nie podoba pare rzeczy a mianowicie:
- Dialogi niedopracowane 
- Akcja rozgrywa się nad jeziorem, mogliby się poruszać kawałek
- Brak skinów (Już lepiej na Zyczu to rób jak premki nie masz)
- Mówił "Biegnę" a szedł bardzo wolno

Napisałam tylko to co mi się nie podoba. Nie bierz tego zbytnio do siebie, bo potrafię się do wszystkiego przyczepić.. ; )

ps. Ten wątek powinien być chyba w dziale Media. 

Opublikowano

Jako, iż ja nie umiem robić animacji, oceniam ją na 6/10 ;D

Nie podoba mi się: 

1. Dialogi.

2. Słaba jakość, tylko 480p

3. Paski po bokach.

Widać chłopie, że masz potencjał więc rób tego więcej i coraz lepiej :D

sseekj.jpg

Opublikowano

Animacja nie należy do najlepszych w oczy mnie kuło przede wszystkim:

1. dość dziwny dialog między bohaterami,
  2. logo bandicama,
  3. paski po bokach,
  4. mało płynne poruszanie się kamery,
  5. czasami miałem wrażenie, że animacja klatkuje.
Opublikowano

Dialogi są dziwne bo robię serwer RPG i muszę wyjaśnić fabułę :p

Dlatego jest to dość dziwnie zrobione, dodatkowo gracz w grze otrzyma wyjaśnienie.

Kamerą postaram się jeszcze porobić stałą, aby nie była klatkowana

Co do pasków nie wiem czemu mi edytor je narzucił, ale gada się trudno.

Animację musiałbym przedłużyć, a dosłownie ich rozmowę aby było coś więcej wyjaśnione, chyba że podam w prezentacji zwykły tekst i tyle

TEMAT

Opublikowano

Co do pomysłu to ciężko mi się z tobą zgodzić.

Ogólnie mam taką fabułę

Pojawiasz się w świecie którego nie znasz, jesteś w środku gry i musisz się wydostać, co jakiś czas BOSSY posiadają wskazówki dotyczące wyjścia z tej gry.

Ogólnie żeby nikt mi fabuły i pomysłu ne ukradł, jest tak że zostajesz uwięziony w grze i starasz się Ją opuścić.

TEMAT

Opublikowano

1. Podczas "przenoszenia" ogłuszonej postaci nie było poruszania nogami. 0.48-0.52.

2. Kamera strasznie słaba. 

3. Ten zbiornik wodny mógłby być nieco większy. 

4. Można by było jakieś skiny dodać czy coś.

1389013572-U595569.jpg

Opublikowano

Od siebie dodam, że napisy jak dla mnie nie współgrają z animacją, zdecydowanie lepiej byłoby gdyby był głos podpięty do tego. 

Poza tym jak koledzy wyżej, logo bandicama, paski po bokach, słaba jakość, brak tej płynności, ale ogólnie tak 5/10 z mojej strony :)

Opublikowano

­Mi kuleje:

• Dialogi wg. mnie zepsute - dałbym albo dubbing albo napisy na czarnym tle, białe napisane czcionką bezszeryfową.
  • Animacje takie sobie. Zbyt wolne - nie są dynamiczne. Nie oddają historii.
  • Świat
  • Skórki - też dosyć mi się nie podobały. 

http://www.planetminecraft.com/resources/skins/ <<- Świetne skiny tam są
​Ocena jest pozytywna:

Podoba mi się pomysł. Jeżeli robisz to w blenderze to renderuj film do avi - nie nagrywaj avi. Pobierz jakieś inne skiny i dodaj do nich więcej szczegółów. Zdynamizuj animacje i popraw dialogi.

aw

Opublikowano

Dialogi rzeczywiście mogą kuleć, ale nie mam do nich głowy :D i nie wiem jak opowiedzieć tą historię a nie ma nigdzie podobnego pomysłu, w grze / filmie więc nie mam wzorca

TEMAT

Opublikowano

- Słabiutka jakość (480 p.)
- Dziwna czcionka napisów jak dla mnie
- Czasem dziwne teksty: "i Cie obudzimy"

+ Bardzo podobają mi się ruchy postaci ;)­

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Ok posłuchałem waszych rad :)

I tak, poprawiłem działanie kamery, przesuwa się teraz płynnie.

Dialogów brak z powodu że muszę określić jak je napisać, jeżeli ktoś potrafi układać dialogi do historyjek,to zapraszam na PW bo będę potrzebował pomocy

Niestety nadal nie wiem co powoduje te paski po bokach, ale w oficjalnej wersji postaram się je wyciąć

Poprawiłem jakość do 480p

Oto link do nowej wersji Animacji:    https://youtu.be/M_HfxelB7J0

W następnej wersji będą już skiny postaci :D bo zapomniałem teraz dodać

TEMAT

Opublikowano

Więcej płynności jej nadać nie mogę, chyba że spadkiem jakości filmu, więc jest to największa płynność jaką mogę osiągnąć 480p

TEMAT

• 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

3/10. Kamera nie porusza się płynnie, bohaterowie zresztą też nie. Przenieś się z tego move makier studio na jakiś program do obrabiania - nawet camtasia ;-; (no chyba, że masz XP, to zostaje ci Sony Vegas 11).

Dodaj jakieś światło i mniej zagęszczony teren. Szczerze? Lepiej nagrać taką scenkę w Minecraft'cie i jakoś fajnie obrobić, niż bawić się w tego całego Mine-Imator'a.

banner.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...