Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmodyfikowany Itemshop by Verlis

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zapewne wrzucasz pliki przez jakiegoś klienta FTP i zmieniasz nazwę pliku, z którego ma czytać dane do połączenia z bazą danych.

Opublikowano

Działać może i działa, lecz patrząc na kod, to aż płakać się chce. Ogólnie "twórca" tego skryptu chyba nie zna czegoś takiego jak pętla, po drugie kod jest dziurawy łatwo jest coś nabroić przez taki kod. Dodatkowo MYSQL, serio?  w dziale sfgame aż tak się zatrzymał czas, jest przecież coś takiego jak PDO, tak wiem, pewnie czarna magia, no ale jest coś takiego. Nie wspominam już o czymś takim jak optymalizacja, no jasne, po co robić jedno zapytanie i odciążyć serwer jak można zrobić na to miejsce 10 zapytań które się będą wykonywać wieki. Podsumowując nie polecam skryptu, zmienne nawet nie są filtrowane. Może na małe serwery będzie okej, ale na jakieś większe odradzam. 

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@Up

Ja tego itemshop'u nie tworzyłem, a tylko go przerabiałem :)

Jedyne co tu zrobiłem to css i nowe przedmioty dodane sposobem "kopiuj", "wklej".

Później zostało tylko zmienienie odpowiednich rzeczy i tyle.

Tak jak napisałeś, kod zawiera wiele błędów i nie jest zbytnio zoptymalizowany.

Itemshop jest przeznaczony pod małe serwery, a wątpię, że jakiś poważny serwer będzie korzystać z gotowców :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak dodać tabelkę vip w user_data ?

wchodzisz w strukture i dopisujesz VIP

Czyli jak. Nie znam się na tym :/ Mógłbyś jaśniej??

k4SnkPR.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@Up

Ale wypakowałeś paczkę już?
Jeżeli tak to nie ma żadnego hasła, a jeżeli nie wypakowałeś to wróć do mojego 1 posta i przeczytaj go jeszcze raz.

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...