Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade komputera ~1500zł

Pegas©

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nie wiem co zmienić w moim komputerze, aby był lepszy... Co sprzedać, co kupić co wymienić.

Aktualnie posiadam:

Procek: intel core i5-3450

RAM: Goodram 2x 4gb 1333mhz

Karta graf: GeForce GTX 760 2GB OC

MB: GB H61MA-D3V

HDD: WD Green 1tb 7200rpm

Chciałbym zmienić coś w tych częściach, aby był lepszy

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

czy warto zmieniać lga jak można np: jakąś i7-demkę 3gen

http://olx.pl/oferta/procesor-intel-core-i7-3770-3-40-ghz-jak-nowy-CID99-ID9a6r1.html#113d1d5df0

+

http://olx.pl/oferta/zasilacz-silentiumpc-deus-m1-CID99-ID90Ew5.html#2a4072ec00

+

http://olx.pl/oferta/plyta-glowna-z77a-g43-gwarancja-CID99-ID9YjFJ.html#cb1729af96

no i masz 5stów to możesz sprzedać swojego gtx-a i kupić używaną r9 290/r9 280x/gtx 960 4gb    ewentualnie masz 500zł+1.1k za(kartę graf,proca,mobo) i kup GTX 970 i wszystkie gry chodzą na ultra

Pomogłem ?? like

Opublikowano

najprędzej kupuj GTX970 a za kase którą bedziesz mial po sprzedaniu obecnej karty dysk ssd

procesora nie trzeba zmieniać jeśli nie wykorzystujesz kompa do grafiki komputerowej, renderingu itd

Opublikowano

jak mamy wymieniać kartę graficzna to nie wiem czemu jeszcze nikt nie spytał o zasilacz 

podaj marke i moc zasilacza

Opublikowano

corsair 550w

I nie chce karty graficznej. Myślałem, żeby nową płytę główną + chłodzenie + ssd i zrobić overclocka procka

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

szczerze nie wiele da tu oc procka albo robimy przesiadkę na 4gen albo nową karte graficzną 

Opublikowano

z ivy bridge na haswella? nie

jedynie to chyba jedynie sprzedaz 760 i czekanie na hajs na 970tke, ale sprzet imo jest ok, dokupilbym ssd

­

Opublikowano

z ivy bridge na haswella? nie

jedynie to chyba jedynie sprzedaz 760 i czekanie na hajs na 970tke, ale sprzet imo jest ok, dokupilbym ssd

Tylko ja chłodzenie mam boxowe do tego procka. Jaki dysk ssd kupić?

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Co z tego jak jedynie na tym mobo to zablokujesz i5 w maksymalnym turbo, nie musisz do tego miec nic wiecej niz boxowe

To zalezy ile chcesz miejsca na ssd

­

Opublikowano

Co z tego jak jedynie na tym mobo to zablokujesz i5 w maksymalnym turbo, nie musisz do tego miec nic wiecej niz boxowe

To zalezy ile chcesz miejsca na ssd

Chce tak po prostu, żeby był sam windows i chyba tyle, żeby to jakoś sprawnie chodziło

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Zostaje te 1300 zl, sprzedaj swą 760 i kup gtx 970, ew. dołóż do jakiegos taniego referenta 970

Oczywiscie pod warunkiem ze zasilacz jest jako tako ok

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...